במקום ארוחה מפסקת: מצאנו את סנדוויץ' הבשר הטוב בעיר

הסנדוויצ'ים שהמשוגעים של רחל בן אלול כבר כבשו את לבנו ואת שרונה מרקט, אבל שום דבר לא הכין אותנו למה שקורה בדוכן החדש שלה, "השפכטל": סנדוויצ'ים בשריים מסחררים שבהם כל ביס מציג מטען טעמים חדש ומתפוצץ לכם בפה כמו סוכריות קופצות

14 בספטמבר 2021

הנה סיפור קטן שמדגים עד כמה מרכז שרונה שופצר בחודשים האחרונים: זה כבר שבוע שני ברצף שאני מכתת רגלי (ואת הרב-קו) לשרונה במטרה לבדוק מקום חדש שנפתח, רק כדי לגלות שהמקום מפעיל למעשה סוג של מטבח רפאים עד לפתיחה הרשמית, אחרי החגים, מתוך חשש לסגר נוסף. כן, זה בסדר, זה קורה ואנחנו ב"טיים אאוט" מכבדים את זמנן של מסעדות ומזללות חדשות להתגבש, אבל למה לצאת בכתבות יח"צ לפני שהמקום באמת פתוח? לא משנה. הביקורות, לפחות בשלב הזה, נמנעו. אבל הלו, סחבק חייב לאכול משהו, לא? אז במקום לאכול במקום שיועד לי טיילתי בבטן המבנה המרכזי, תכלס במטרה לאכול עוד כריך נפלא של רוקו'ס, כשלפתע נתקלתי בדוכן חדש שלא שמעתי עליו דבר.

השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)
השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)

שאול יצא לחפש אתונות ומצא מלוכה, אבל אני מצאתי משהו הרבה יותר טוב. בשקט בשקט, מבלי שאף אחד ידע, רחל בן אלול הידועה כשפית של "רחל בשדרה" המצוינת (או מהעונה החמישית של "מאסטר שף"), פתחה דוכן חדש בצמוד לנוכחי שלה בשרונה. לא סתם דוכן כריכים נוסף, אלא לראשונה – דוכן של כריכי בשר. זה תחדיש רציני ביחס לתפריט הדגים/צמחוני של "רחל בשדרה", מה שמעלה את השאלה האם הטכניקות, המגוון, עומס הרכיבים והקסם של האחות הגדולה ישוכפל גם בגרסה בשרית אצל "השפכטל של רחל". כן, קראתם נכון. בכל פעם אחרת הייתי מתעכב על השם הזה, אבל בואו, יש לנו כריכים לאכול היום.

>> עוד מסעדות ומקומות שווים בשרונה

ובכן, השוני בין הדוכנים מתבטא בכמה דרכים, וזה לא רק השם השונה, היותו של החדש בשרי או אפילו שהתור עדיין לא הספיק להתאגד סביבו כמו ב"רחל בשדרה". הדוכן החדש מאכלס נכון לעכשיו רק ארבעה כריכים, מתוכם שניים לא היו (בכל זאת, גם הם בהרצה), כך שצמד הכריכים שנותרו היו צריכים לשאת בנטל ההשוואה למקור. והם בהחלט עמדו במשימה. שניהם היו מקוריים, מיוחדים, משתלמים ועמוסים במגוון רכיבים שונה ומעניין (פחות מאצל השכנה, וטוב שכך). הבשר משחק כאן תפקיד מרכזי, אבל לא גונב את ההצגה לתרגיל הקבוע של רחל – חתיכות קטנות ונהדרות של ירקות, פירות, עשבי תיבול ורטבים בלחם מצויין, והפעם עם בשר.

השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)
השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)

למרבה השמחה, רחל לא שחזרה כריכים ישנים ודחפה להם בשר, אלא בנתה כריכים עבור הבשר. מסביבו נתפרה רשת מרכיבים רעננה שמזכירה את מגע הקסם של השפית, והתוצאה היא תענוג. קחו לדוגמה את כריך הבשר המפורק בלחם חצץ (48 ש"ח) – במרכזו ראגו בשרי נהדר, עסיסי, דל ברוטב אבל מפוצץ בטעם, ומסביבו קרוסלה של עלי רוקט, אריסה, לימון כבוש, פרוסות קורנישון, פפריקה מעושנת ופסטו-כוסברה עם טחינה שמצפים מבפנים הלחם, שהוא בעצם חתיכת פרנה ענקית שנחצתה למשולש ומתפקדת כסוג של פיתה. על הדף זה עשוי להישמע בלאגן, אבל כשמחזיקים את זה ביד זה נראה כמו כריך מהעתיד לאיש המערות של ההווה. 

לקחתי ביס ועפתי לחלל. שכבת הירקות-רטבים עוטפת את הבשר המצוין, והכל מתאחד בתוך הלחם שחומם לפריכות אידיאלית. אני די משוכנע שהיו שם רכיבים שלא אוזכרו בתפריט, אולי מצאתי חציל, אני די משוכנע שזה סלק ונשבע שראיתי אותם מוזגים בעדינות גם רוטב לימון-שום-חריף, אבל לא אכפת לי אם רחל מחביאה שם את עצמותיו של ארלוזרוב – זה כריך כמעט מושלם. הסיבה היחידה שהוא כמעט זה שאחרי בערך שני שליש נגמרים הירקות ואז נשארים רק עם בשר ולחם, שזה עדיין נהדר בכל קנה מידה, אבל אחרי השיא קצת מתגעגעים לקרנבל המופלא שהביסים הראשונים סיפקו.

השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)
השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)

הכריך השני פותר את הבעיה הזו בהיותו לא בדיוק כריך, אלא יותר מין ברוסקטה שיצאה מכלל שליטה – מנת אסאדו מפורק על בייגלה ירושלמי (47 ש"ח), 180 גרם בשר בבישל ארוך עם עלי רוקט, בצל סומק, סלסת עגבניות וחריף, טחינת הר ברכה וטחינת עמבה שנערמים על צמד בייגלים ירושלמים קטנים ואווריריים, ככה, שלמים. זה היה טיפה מוזר לראות בייגל שלם, אני מודה, ואולי באמת היה עדיף להניח את המערום הזה על צמד חצאי בייגלה (כמו שהאמריקאים אוהבים את הבייגל). עשיתי את הטעות של לנסות להרים את המבנה אבל הכל קרס. רק אז הבנתי שבעצם עדיף לאכול את זה עם סכין ומזלג בביסים שמערבבים בין תערובת הבשר הנפלאה עם חתיכות בייגלה. זו היתה חגיגה לפה. כל ביס מציג מטען טעמים חדש שמתפוצץ בפה כמו סוכריות קופצות.

השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)
השפכטל של רחל (צילום: מתן שרון)

בעוד חמוץ, מתוק, חריף, ואומאמי מרקדים ומתפוצצים בפי, אני נזכר שזה בדיוק מה שכתבתי בביקורת על "רחל בשדרה" לפני פחות משנה, וזה בהחלט מרשים שרחל בן אלול הצליחה להביא את אותו אלמנט מפתיע גם לכריכים החדשים מבלי שזה ירגיש ממוחזר. את הכריכים אפשר להזמין גם בקערה בלי הלחם (אבל למה שתרצו לעשות דבר כזה?) או כארוחה לצד תוספת (וריאציות מעניינות על תפוח אדמה, בטטה מקורמלת וכרוב מבושל בטאבון) במחיר אחיד של 60 ש"ח. חובבי הבשר הם לא מיעוט נרדף בעיר הזאת, אבל גם להם מגיע להינות מהכריכים המופלאים של רחל, ועכשיו עם "שפכטל" זה סוף סוף הגיע. וכמה כיף שזה בא ככה בהפתעה.

השפכטל של רחל, צמוד לרחל בשדרה, קלמן מגן 3 (שרונה מרקט) תל אביב, א'-ה' 10:00-22:00, ו' 9:00-15:00