אבידה לעולם הקולינריה: השף הצרפתי ז'ואל רובושון נפטר
השף הכי מכוכב מישלן בעולם, שאחז בשלושים ושניים כוכבי מישלן שהיו פרושים על פני 12 ארצות בשלוש יבשות, נפטר היום בז'נבה ממחלת הסרטן בגיל 73
רובושון נחשב לאבי הנובל קוזין, שבהשוואה למטבח הצרפתי המסורתי הכיל מעט רכיבים, בוצע בסגנון בישול נקי ובשיטות הכנה פשוטות (כאמור, באופן יחסי).
רובושון שנולד בצרפת, החל לעבוד במסעדות בגיל 15 לפרנסתו, למרות שבילדתו שאף להיות אדריכל. ב- 1981 פתח את מסעדתו הראשונה ג'אמן בפריז. הוא פרש מעבודתו כשף ב- 1995 אך שב ב- 2003. מסעדתו ל'אטלייה בפריז נחשבת למסעדה המפורסמת בעולם, והמנה האיקונית ביותר של השף הייתה דווקא פירה חלק ונימוח שהפך למושא לחיקויים.
ההצלחה של רובושון במסעדותיו בפריז, מונקו, הונג קונג, לאס וגס, טוקיו ובנקוק הפכה אותו לדמות נערצת, או כפי שהוגדר במדריך גומיו ב- 1990, "שף המאה".