ספינג' במילוי גלידה בכרמל, תפריט יוקרה לילדים ב-a ועוד חדשות אוכל

(צעקות). הספינג'יה (צילום יעקב בלומנטל)
(צעקות). הספינג'יה (צילום יעקב בלומנטל)

כן, קראתם נכון - זה ספינג' והוא במילוי של גלידה, מבית היוצר של האיש שהביא לנו את הבוריקה בוריקה בוריקהההה. וחוץ מזה יש דוכן תוניסאי חדש מבית "ישתבח", קינוח שנוסף לסנדוויץ' הדייגים הטוב בעיר, עסקיות, ארוחות ילדים, אירוחי שפים ועוד המון מה לאכול

19 ביולי 2022

שוק הכרמל מתחדש

זירת האוכל הכי מבעבעת בעיר ממשיכה להנפיק חדשות, ובראשן קובי בוריקה, האיש והאגדה, שמשיק פופ-אפ קיצי של ספינג' במילוי גלידה. הספינג'יה ממוקמת בדוכן שבו פעלה עד לא מזמן השווארמייה של גרטי (יום טוב 17) ואת הספינג' אפשר למלא בגלידה גולדה בטעמי פיסטוק, וניל עוגיות עם שברי אוריאו ושוקולד טבעוני עם שבבי ופל (20 ש"ח ליחידה, 50 ש"ח לשלוש). גם דוכן הבוריקה עצמו עובר גם הוא למתכונת קיץ עם שעות פעילות ארוכות יותר, ובכל יום חמישי תוכלו לנשנש בוריקה עד חצות לצלילי מוזיקה שמחה.

הספינג'יה (צילום יעקב בלומנטל)
הספינג'יה (צילום יעקב בלומנטל)

שושו, דוכן חדש מבית "ישתבח" – הדוכן שמתמחה בסנדוויץ' של יום שישי, מביא לשוק קוסקוס, פריקסה ואוכל תוניסאי ביתי, כל מה שמתחשק לנו בדיוק עכשיו. סמטת הכרמל 35, ראשון-שישי 08:00-17:00 (שעות פתיחה בהרצה)

שושו, תוניסאי בכרמל (צילום יעקב בלומנטל)
שושו, תוניסאי בכרמל (צילום יעקב בלומנטל)

חמארת השוק האהובה מרלוזה מתחדשת הקיץ בסדרת ארוחות בהן יארח השף דור אבן קולגות שהוא מעריך במיוחד. הראשון להתארח יהיה צביקה שטראוס (סושיאל קלאב) לערב מרוקאי של פתיחת שולחן, סלטים בסגנון ביתי וסיגר דגים (25.7). אחריו יגיע לשוק מוטי טיטמן (מלגו ומלבר) ויפגיש בין מרלוזה לקרוקט הוואנה, ברוסקטה פורל וטרטר דג עם צימוקים וגם קרם חלפיניו ותפריט שמפניות (1.8). אחרון חביב  יתארח שף יובל בן נריה (טאיזו, a) לערב יפני שכולו דגים וסאקה באווירת הכרמל.

שפים מתארחים, מרלוזה (צילום peoplephotography)
שפים מתארחים, מרלוזה (צילום peoplephotography)

דוכן הדגים הכרמל 40 מתחדש בכנאפה של מיראל – כנאפה מקורית משכם בתוספת כדור גלידה. אם נשאר מקום בבטן לאחר זלילת סנדוויץ' הדייגים הטוב בעיר, מעכשיו אפשר להינות גם מקינוח.

כנאפה מיראל בכרמל 40 (צילום יעקב בלומנטל)
כנאפה מיראל בכרמל 40 (צילום יעקב בלומנטל)

אחרון חביב בלוקיישן הכי רותח בעיר, והפעם בגזרת הפיתה: שלט המבשר על פתיחת סניף של סביח פרישמן נתלה – לא פחות ולא יותר – בצמוד לפיתה פנדה. אם שקלתם מבחן השוואתי לפיתות בשוק, רשמו לפניכם מועמדת נוספת.

ילדים ועסקים | a

מסעדת הדגל שף יובל בן נריה מרחיבה את פעילותה ומצרפת, החל מהשבוע, תפריט עסקיות צהריים ובו כמה ממנות הדגל, וכמה מנות חדשות המתאימות לאמצע היום. הדיל כולל ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית, ללא שתייה וקינוח, ויהיה זמין בין ימי שני עד חמישי ובשבת, בשעות 12:00 עד 15:00. בנוסף, ובטיימינג הולם לקיץ, מושק תפריט צהריים לילדים ובו מזאמן עגבניות – טייקאוף לפסטה עגבניות, שניצלונים וצ'יפס או פירה ועוד – המנה עיקרית, הקינוח והשתייה בעלות 65 ש"ח. המנות מוגשות בכלים מעוצבים מתוצרת המותג הדני Done By Deer, לצד חוברות צביעה ועפרונות צבעוניים. דיל הילדים בתוקף בחודשים יולי-אוגוסט בכל ימות השבוע בשעות 12:00-15:00 (מספטמבר, רק בשבת).
a

גם למבוגרים מותר? a לילדים (צילום גל קולוג)
גם למבוגרים מותר? a לילדים (צילום גל קולוג)

מנגו ושות' | בית קנדינוף

מסעדת בית קנדינוף ביפו העתיקה מתרעננת בפירותיות ומקדישה תפריט עונתי חדש למנגו על זניו השונים – מאיה, שלי, עומר (קסטורי), נועה ואגם. השפים איתי קושמרו ושמי גולומב החליטו לשים בקדמת הבמה את הפרי הזהוב, פאר החקלאות הישראלית, תוך שימוש בטכניקות שונות כמו כבישה, התססה ובישול. בין מנות המנגו תוכלו למצוא גספצ׳ו שרימפס קוקטייל עם עגבניות צהובות, מנגו מאיה, נקטרינה ופאקוס (38/68 ש"ח), סשימי אינטיאס ומנגו מותסס (68 ש"ח), פילה לוקוס וקרם עמבה-דלעת (98 ש"ח), פלאנק סטייק רידיפיין בגלייז מנגו-ליים וסלסת תירס מתוק (98 ש"ח) ועוד, וכן קינוחי מנגו. עד 18.8.
בית קנדינוף

תפריט מנגו, בית קנדינוף (צילום נועם פריסמן)
תפריט מנגו, בית קנדינוף (צילום נועם פריסמן)

יבוא אישי מירושלים | עזורה 2.0

הסניף התל אביבי של עזורה, המוסד הירושלמי הוותיק, מתרחב לדרום העיר. "עזורה לייט", בשמו הבלתי רשמי, התמקם בפינת הרחובות דרך יפו והמשביר. המקום עדיין בהרצה וברגע שיהיו פרטים נוספים, נדאג להביא אותם כאן.

עזרא (עזורה) שרפלר במטבח המסעדה בשנות ה-60. צילום באדיבות המשפחה.
עזרא (עזורה) שרפלר במטבח המסעדה בשנות ה-60. צילום באדיבות המשפחה.

יבוא אישי מעפולה | לבונטין 7 X פלאפל הנשיא

חגיגות יום ההולדת ללבונטין 7 במוזיאון תל אביב כוללות הופעות ואירועים שימשכו לאורך הלילה. את הפינה הקולינרית סוגר פלאפל הנשיא המיתולוגי מעפולה עם גולן אוחנה, האיש שלוקח את הפיתה לרמת הפרפורמנס. הדוכן יתמקם ברחבת הכניסה למוזיאון. חמישי (21.7) מ־20:00.

פלאפל הנשיא במוזיאון (צילום יח"צ)
פלאפל הנשיא במוזיאון (צילום יח"צ)