המסעדה החדשה של אייל שני, המעדנייה של אפרת אנזל ועוד חדשות אוכל
השפית של מסעדת לונא מנצרת נוחתת ביפו, המסעדה ההודית שהופכת להודי לייט נייט (כולל סמאש בורגר הודי), ערב לבן לגמרי בבר היין הגפן ועוד חדשות שמעניינות את כל מי שטעים לו. אם זה קורה בתל אביב וזה אכיל, כנראה שתגלו על זה פה
פתיחה חגיגית 1 | אייל שני
בשורות משמחות מכיוון המאסטר שף אייל שני, שעומל בימים אלה על פתיחת מסעדה חדשה: "גילה, החדשה שלי, המקום היחיד בתל אביב ובעולם כולו שאהבת הלילה לא תגמר לעולם". נשמע אניגמטי? בהחלט, ואנו על זה כדי להביא את כל הפרטים.
פתיחה חגיגית 2 | אפרת אנזל
"עוד יהיה לנו זמן להמון המון מילים. אבל עכשיו, ברגע הזה, אני רוצה להגיד רק דבר אחד, מזוקק, צלול, טהור וקצר. שלוש מילים, שכבר שנים מחכות לי בלב ובגרון: אני פותחת מקום", כותבת אשת הקולינריה אפרת אנזל – מעמודי התווך בחמ"ל האחים בפרוץ המלחמה, מנחת הפודקאסט "לדבר זה לא משמין" (עם אורן לוקנסבורג) ושגרירה נלהבת של הקולינריה המקומית. השמועות מדברות על מעדנייה/מכולת, אך בשלב זה אנזל מנועה מלפרט. חלל כבר יש והשיפוץ בעיצומו, וגם כאן אנו עוקבות ונעדכן.
זורחת מחדש | מא פאו
לקראת פתיחת השלוחה החדשה על חורבות מסעדת דלידה, שתקרה ממש בקרוב, זוכה מסעדת מה פאו ההודית למתיחת פנים. על הכוונת: בלייני נחלת בנימין, הרחוב שבו נמצאת המסעדה ושנכון לעכשיו מרכז את סצנת חיי הלילה של העיר. התפריט החדש מדבר הודית במבטא ישראלי והוא קליל וקיצי יותר, ומותאם לרעב שמתעורר בתום בילוי. לדוגמה: בהאג'ה בצל עם קרם גבינה כחולה וריבת ענבים; מלאי קופתה בקארי רוזה וקשיו; סמאש בורגר עסיסי עם גבינת צ'דר ותוספת של פאקורה תפוחי אדמה וחציל (20-62 ש"ח) וכן מנות אחרונות וקוקטיילים תואמים. לכבוד ההרצה מחירי המנות נחתכים באופן דרמתי ב-50 אחוז עד שבת (6.7), ועל כן כדאי להזדרז.
נחלת בנימין 59, ראשון-שבת מ-18:30, שישי 12:00-17:00 ומ-21:00
בין נצרת ליפו | לונא X אונזה
אומרים שיפו לא חזרה לעצמה לאחר מבצע "שומר חומות" וגם בנצרת לא פשוט. מתוך אחוות ערים מעורבות הזמין אליעד דנון את השפית לונא זרייק, ממסעדת לונא הנהדרת בנצרת, לשיתוף פעולה חד פעמי שמחבר בין אוכל ואנשים ומתעלם מרעשי הרקע. מתוך נקודת האמצע הזו, בין יהודים וערבים, נשים וגברים, הרכיבו השניים תפריט ובו קובנייה עם חוסה ות'ומייה על בסיס בשר נא מהצד שלה, וטרטר דג נא עם קישוא שרוף וויניגרט עגבניות צהובות מהצד שלו. ספיחה עם בשר מפורק, שייח אל מחשי (חצילים וקישואים בלאדי ממולאים ברוטב יוגורט), פאתה מוח טלה וכמובן המעמולים שבלעדיהם אי אפשר יביאו לשוק הפשפשים מעט מהקסמים שהשפית המוכשרת עושה במסעדה שלה בנצרת. 54-94 ש"ח.
רבי חנינא 3, רביעי (3.7), להזמנות
קיץ מן הצומח | Cotton Club
מרצה לקולינריה צמחית כבר יצא לכם לפגוש? שף עומר טל, מרצה לבישול וקונדיטוריה טבעונית בבית הספר "דנון", שמתמחה במטבח הטבעוני וחוקר אותו, עורך ארוחה נוספת בסדרת הארוחות העונתיות המבוקשת שלו – שני ערבים המוקדשים ליבול הקיץ וליצרנים מקומיים. בתפריט טעימות בן תשע מנות יוגשו גספצ'ו עגבניות ירוקות ומלון, שמן עלי תאנה ומלח מושיו; בוריקה "יו אג" (חלמון על בסיס צמחי) ובשר חדש מתוצרת רידיפיין מיט; שיפוד טופו קדיתא ועלה גפן ועוד ביסים טבעוניים עונתיים. 325 ש"ח כולל משקה ראשון.
נחלת בנימין 18, שלישי-רביעי (9-10.7), מ-18:30, פרטים והזמנות באתר
לבן על לבן | הגפן
חג שבועות חלף אמנם אבל ב"הגפן – חצר יין מקומי" מארחים את יקב ספרה והקונדיטורית טל איטקין (פרויקט פאי, לשעבר פופינה, שילה ומשייה) לערב טעימות חד פעמי בסימן הצבע הלבן: חמישה קינוחים לבנים שיוגשו לצד חמישה יינות לבנים – מדלן נקטרינה עם לואיזה בציפוי שוקולד לבן, פנה קוטה יוגורט עם אוכמניות קולי סיגליות ושוקולד אוורירי הום מייד, מילפיי משמש עם קרם מסקרפונה ונילי וריבת משמש ועוד ילוו ביינות לבנים מסדרת הדגל White Concept של יקב ספרה – שרדונה, סוביניון בלאן, ריזלינג, פירסט פייג' ו-White Signature, מתוך סדרה הכוללת 4993 בקבוקים בלבד. בחדר הפרטי יעבירו בעלי היקב טעימה מודרכת, כולל יינות שטרם הושקו ומבעבע חדש של היקב, הסבר על הטרואר של הרי יהודה, לצד היינות המובילים והמוכרים בליווי כיבוד למרכז שולחן. 200 ש"ח (בהרשמה מראש).
נעם 3 יפו, רביעי (3.7), מ-18:00, להזמנות
פרובאנס בנמל | שוק האיכרים
חוות עזיזו במושב כנף היא פיסה קטנה מפרובאנס, חווה חקלאית ומפעל לייצור מוצרי לוונדר שהוקם כחזון חלוצי ברמת הגולן. השבוע, כתמיכה בחווה שמאז פרוץ המלחמה שוממת ממבקרים (ואפשר לבקר ואף רצוי), יגיעו הבעלים דן ולילך אסרף לשוק האיכרים עם מוצרי החווה – קרמים, שמנים, נרות, ליקר לבנדר וגלידת לוונדר סגולה ומשגעת. אליהם יצטרפו יצרנים מקומיים במחווה לזהב הסגול: סוכריית התרנגול המפורסמת בניחוח לוונדר וקליסון מפרובאנס שתכין יצרנית הממתקים רונית צין קרסנטי, קינוחי בוטיק סודיים עם לוונדר ופחיות קוקטייל לוונדר אלכוהולי ממגמת הקונדיטוריה של ביה"ס לקולינריה דנון, לחם לוונדר שתאפה אילנה דן ועוד ועוד. בואו לתמוך ולהכיר.
נמל תל אביב (האנגר 12, הרחבה הצפונית), 15:00-7:00
פחמימות קראנצ'יות | פאפא ג'ונס
אין מה לעשות – עד גמר היורו אנו דבוקות למסך וניזונות מפאסט פוד איכותי, למשל מהדורת הקיץ הקראנצ'ית של פאפא ג'ונס, שמתובלת ב – שימו לב – קורנפלייקס: פיצה קראנצ'י גבינות עם פטריות טריות, מוצרלה, פתיתי קורנפלקס וזילופי דבש; פיצה קראנצ'י פפרוני – כנ"ל עם פרוסות פפרוני בקר ופיצה קראנצ'י פפרוני טבעוני (89.90 ש"ח). אם מסיבה כלשהי ויתרתם על פיצה (מי אתם אנשים מוזרים), תוכלו להתנחם בקראנצ'י פסטו וקראנצ'י דליס – רביעיית קרואסונים שמנמנים במילוי אצבעות מוצרלה ופסטו או עוגת קינדר דליס (34.90 ש"ח), בתוספת קורנפלייקס כמובן.
פאפא ג'ונס (בסניפים ובאתר) מרביעי (10.7) למשך חודש