טובי השפים בארץ עם נוף לחוף, פופ-אפ עתידני ועוד חדשות אוכל

ארוחות בהשראת החופים הכי יפים בעולם מאת רושפלד, רז רהב ועוד שפים מצטיינים, קינוחים בהשראת טילוני אקסטרים, קאמבק לפיפטיז של הבלבויי ופופ אפ שמאכיל אותנו במנות מהעתיד. מצאנו באמת יותר מדי חדשות טעימות מכדי למנות, אז העדפנו לא לספור
סוגרים הולכים
ביום שבו איום מצמית מרחף מעל קיומה של המדינה, אין באמת דרך נורמלית להתעסק באוכל. לכן בחרנו לפתוח את המדור הפעם עם לא פחות מאשר שלוש סגירות עליהן התבשרנו השבוע – שתיים מהן נוגעות ישירות לקהל הטבעוני: אלגריה האהובה שתיסגר בסוף אוקטובר, ודוסה בר – הבר ההודי בבן יהודה שבימים אלה ממש סוגר את הדלתות אחרי שמונה שנות פעילות (שתי המסעדות עומדות למכירה, פרטים בעמודי הפייס והאינסטה הרלוונטיים). גם לחובבי הקפה צפויה באסה כי בית הספיישלטי קופי אוריג'ם בצפון דיזינגוף עומד להיסגר בחודש אוקטובר, והבעלים יעשו את דרכם בחזרה לברזיל. פגיעה נוספת בסצנת הקולינריה בעיר, וזה עוד לא הסוף.

מסע מחוף לחוף | BAYZ Beach Collection
כשחופשת קיץ בחו"ל נראית כמו חלום שרק מתרחק והולך, חוף הילטון מגייס את טובי השפים בארץ ומתחפש למסעדת מישלן. Coast to Coast, יוזמה של BAYZ-Beach Collection – מותג חופים יוקרתי שכולל בעירנו את בייז חוף הילטון ובייז חוף מציצים – מציע סדרת ארוחות בהשראת חופים מפורסמים בעולם מול הנוף הפנורמי של חוף הילטון: ארז קומרובסקי יחבר בין צהלת החות'ים ודייקנות יפנית בפיוז'ן תימני-יפני (27-28.8); אבי ביטון (קפה פופולר) יבשל בהשראת רוח החופש והחיים הטובים מספרד (9-10.9); יונתן רושפלד הוא ולא אחר יגיש תפריט בהשראת חופי מקסיקו; ורז רהב (OCD) יביא את עצמו ואת השיק של הריביירה הצרפתית (22-23.9). במנות ישולבו קוויאר בלוגה וקוקטיילים על בסיס מותג הוודקה BELUGA מסדרת גולדליין, אם המותגים היוקרתיים האלה אומרים לכם משהו.
חוף הילטון, הזמנות באתר

חיות מעבדה | 7:1
עוד סופרגרופ, והפעם במעבדת הקוקטיילים בנווה צדק, שמשיקה לכמה ימים את ה-Culinary Laboratory – פופ אפ עם הפנים למאה ה-22, או לכל הפחות לכמה שנים קדימה. שפים בעלי חוש יצירתי מפותח במיוחד נתבקשו להרכיב תפריט שמשתמש בטכנולוגיות ובפיצ'רים המתקדמים של המעבדה – צנטריפוגות למשל – ולייצר מנות ברמת תחכום תואמת לקוקטיילים. גאי אריש, שף מסעדת משייה והגסטרו בר הנהדר סנטי (2-3.9), מוטי טיטמן ממלגו ומלבר האהובה (16-17.9) ויובל לשם ואיתי אייל מקבוצת אילו (16-17.9) נרתמו לאתגר, שיחררו אילוצים ויצרו סשימי אינטיאס, אצות ובושם סומק (אריש), פרח דג נא עם פילה עגבניה ותמצית אויסטר (Ilu) וסשימי דג ים עם רוטב פונזו-ליים, גרעיני דלעת ושמן קפיר ליים (טיטמן), ועוד מנות שלא תראו באף מקום אחר. את הערב ילוו קוקטיילים חמצמצים ומבעבעים על בסיס ג'ין טנקריי 10 (38 ש"ח, בהפי האואר 34 ש"ח), בארוחה שמרמזת איך האוכל שלנו אולי ייראה בעתיד. 250 ש"ח.
אחד העם 1, 03-6700112

כבדרך אגבה | טריגר
מסעדת הבשרים האהובה מקדישה ארבעה ערבים מיוחדים לאגבה, השיח/קקטוס שממנו מכינים במקסיקו טקילה ומזקל איכותיים. המיקסולוגית הוותיקה מור קורל תוביל את הערב ותמזוג טקילה ארטיזנל מיושנת בחביות צרפתיות, מזקלים בטווח ארומות רחב וקוקטיילים מקוריים (מ-50 ש"ח), ותיכנס עם מי שמעוניין בכך לעובי הקורה של המזקקות המיתולוגיות. אנשי הטריגר מצידם ירימו בבשר ועצמות מוח צלויות שהולכים טוב עם ארומות מעושנות ואחוזי אלכוהול גבוהים.
מונטיפיורי 21, שלישי-רביעי (27-28.8, 3-4.9)

מופע שנות ה-50 | בלבוי
כששנת 2024 מסתמנת כסיוט, בבלבוי חוזרים לשנות ה-50 בפופ אפ רטרו קטן ומהודק. בתפריט המשקאות תמצאו Bellboy Freak Shake – טייק אוף על שייק מוודקה אבסולוט עם שרי, קולי פטל וקצפת; ו-Bellboy Iced Tea מוודקה אבסולוט, ג'ין, רום וברנדי משמש (66 ש"ח כל אחד). ליד הקוקטיילים תוכלו להזמין ארוחת בוקר של אמצע הלילה, כלומר מרק פטריות עם קורנפלקס מעושן ופטריות מיובשות (38 ש"ח) ובלבוי ביג מיק – שרימפ בורגר עם קולסלאו ותמנון פריך (86 ש"ח). "דווקא בגלל המצב הנוכחי חיפשנו איך להתנתק מהיומיום המורכב. לקחנו דברים מאד מזוהים ומוכרים ונתנו להם את הפרשנות המיוחדת שלנו", מסביר הבעלים אריאל לייזגולד ומזמין את האורחים לערב של אסקפיזם, שבתקופה הנוכחית יש מי שזקוקים לו כאוויר לנשימה.
ברדיצ'בסקי 14, עד שני (30.9)

שיר של גשם ושל אוכל | אהרוני X סינמטק
בדיוק כשחשבנו שאנחנו יודעים הכול על אהרוני, מתברר שהשף הכי מולטידיסציפלינרי בעיר למד קולנוע עוד לפני שלמד לבשל. מעצם היותו חובב ובקי בנושא הוא התארח מספר פעמים ב"אוכלי סרטים" – פודקאסט הבית של סינמטק תל אביב, וכעת ניתנה לו הזדמנות לבחור את הסרט האהוב עליו בכל הזמנים, "שיר אשיר בגשם" (Singin' in the Rain) של ג׳ין קלי וסטנלי דונן משנת 1952. באירוע שיתקיים בסינמטק יוקלט פודקאסט חי על הבמה, כשאהרוני ואוכלי סרטים ידונו בסרט ובפילוסופיה שבבסיסו וינסו לענות בצורה רצינית השאלה מי מהם יודע לשיר יותר טוב בגשם. לאחר השיחה יוקרן הסרט בעותק שעבר שיפוץ ושימור, כי בכל זאת מדובר במיתוס. 55 ש"ח.
סינמטק תל אביב, הארבעה 5, חמישי (29.8) 20:30, להזמנת כרטיסים

צוהריים על הקצה | Tandoori Lands end
השפית הוותיקה רינה פושקרנה משיקה ארוחת צוהריים עסקית קיצית מול הים: טנדורי בולס – קערות טנדורי עם תבשיל ותוספת או טנדורי סטיקס עם שיפוד ותוספת (78 ש"ח). שתי האופציות מגיעות עם מרק היום, לחם נאן וקינוח, כשתמורת שתיה קלה, בירה או כוס יין תתבקשו להוסיף עוד 10 ש"ח. צ'יקן שניצל עם צ'יפס וסלטון עלים ומטבלים או פורי צ'ולה (לחם הודי מחיטה מלאה בתוספת תבשיל חומוס מסאללה) יעלה 68 ש"ח בלבד – ואנחנו מכירים פיתות שעולות יותר.
הרברט סמואל 76, ראשון-שישי 12:30-15:00

יורדים על ארבע | קפה עוטף נתיב העשרה
לרגל יום הכלב הבינלאומי מקים "קפה עוטף – נתיב העשרה" מתחם בילוי וטיפול לכלבי תל אביב והעוטף. ביום המוקדש להם יהנו החברים על ארבע מפעילויות ופינוקים מצד מטפלים מקצועיים מ-iDogTLV וחטיפים איכותיים, ומי שיתנהג יפה יקבל מהבעלים קולר בנדנה עם הדפסי כלניות – סמל הרשת והעוטף – מדוכן שיוצב במתחם. ביג האו.
קפלן 30 (מתחם שרונה), שני (26.8) 17:00-19:00

אקסטרים פטיסרי | נסטלה X פנדה
כאילו שאין מספיק אכילה רגשית בעולם, קבלו פופ אפ שנולד בשבילנו, ובשביל כל אכלניות מתוקים בדכדכת מלחמה: קולקציית קינוחים בהשראת סדרת טילוני אקסטרים פטיסרי. המהלך שקורה בכל הארץ עוצר בתל אביב בשוק הכרמל, בדוכן של פנדה, שבו יוגשו מאפים וקינוחים בהשראת ובשילוב סדרת הקיץ של טילוני אקסטרים-פטיסרי, בטעמי פאי לימון וסופלה שוקולד. אם זה לא יעזור להרים את מצב הרוח, אנחנו לא יודעות מה כן (בעצם כן, החזרת החטופים).
מל"ן 45, רביעי-שישי (28-30.8)
