קלארו בלונדון, סמאשבורגר בפיתה, ברוסקטה ג׳חנון ועוד חדשות אוכל
הרבה דברים מוזרים ראינו, אבל ברוסקטה ג׳חנון עם דג נא, סחוג ורסק עוד לא הכרנו. וגם קלארו מתפשטת לעבר חו"ל, מקסיקו משתלטת על מרלן ונפרדים מסניף מיתולוגי של אוכל אסייתי. זה לא שאנחנו כל כך רעבים כמו שפשוט כל מה שטעים וקורה בעיר חייב לעבור לנו בצלחת, ולהגיע לרשימה הזו
פותחים | קלארו לונדון
בשורות טובות לפתיחת השבוע, לפחות עבור תושבי הממלכה המאוחדת: סניף של מסעדת קלארו עומד להיפתח בעיר שלכם, בשכונת סנט ג'יימס היוקרתית. המקום ייפתח בעוד כחודש וחצי והסגנון הצפוי הוא גרסה לונדונית־ים תיכונית של המוסד מתל אביב. איך זה יעבוד אין לדעת, כי המטבח בקלארו הרי נשען על תוצרת חקלאית מקומית עונתית, אבל אפשר לסמוך על שף רן שמואלי שהתוצאה תהיה מוקפדת עד קצות עלי הגזר הבריטי. אנו עוקבים ונדווח.
סוגרים | טייגר לילי רמת החייל
לרשימת מקומות האוכל שנסגרו במהלך המלחמה מתווספת טייגר לילי, האסיאתית האהובה מצפון העיר. המסעדה שנפתחה לפני 12 שנים ושרדה את הקורונה סגרה אמש סופית את הדלתות, למגינת לבם של חובבי הטום יאם והסום טאם. כדי להמשיך ולזלול אותם תצטרכו להגיע לסניף בשרונה מרקט שממשיך לפעול כרגיל, או להרחיק עד לנתניה למסעדת צ׳אטוצ׳אק, שם שף יניר גרין מבשל כיום.
מכשירים | איציק הגדול
בשורה לקרניבורים בעיר: מסעדת איציק הגדול הופכת להיות כשרה. מוסד הבשר היוקרתי מנכש מהתפריט כל מה שאינו עומד בדרישות הרבנות ועובר להקפיד הקפדה יתרה בכל קציצת קבב ומנת שווארמה. עכשיו תעשו את הבחירות שלכם.
דוד רזיאל 3
ערבי סתיו | איטה
בר היין איטה, הנקסט דור של פופינה, משיק רשמית את הסתיו בערבי יין, חלק מסדרה חדשה של ערבי קונספט שעניינם יקבים ישראליים. בערב הראשון (שלישי, 16.9) יתארח יקב לוינסון, שבעליו עידו לוינסון הוא Master of Wine, ובערב השני (23.9) יתארח יקב צרעה, המתבסס על ענבים הגדלים בכרמים שבהרי יהודה ומושפעים מהטרואר הייחודי. את הערבים ילווה תפריט מהמטבח של איטה ופופינה, שמגדיל את השימוש בתוצרת ישראלית. "ערבי הקונספט נולדו מתוך אהבה לארץ ורצון לחזק את המשק והתוצרת הישראלית בתקופה הנוכחית וגם בשגרה", אומר שף אוראל קמחי ומזמין אתכם לחוויה שכולה מקומיות.
שבזי 62
יום הולדת מקומי | הגפן
בר היין היפואי הגפן מציין שלוש שנים להיווסדו בסדרת אירועים קולינריים שיתפרסו על פני סוף שבוע שלם ומתמקדים בתוצרת ישראלית, בהתאם לאידיאולוגיה של המקום. החגיגות יתחילו ביום חמישי הקרוב בצהר, החדר הפרטי של הגפן (19.9), בארוחת טעימות ל-12 איש בלבד על טוהרת היין המקומי בהובלת סומלייה הגפן ניב קורן לצד ו"קראט קוויאר", יצרנית הקוויאר האיכותי מקיבוץ דן (450 ש"ח). למחרת (20.9 מ-10:00) יתקיים בחלל האירועים הצמוד קן הקוקייה יריד אמנים ויצרנים ארטיזנלי בהשתתפות שכנים וחברים: גבינות מתוצרת המחלבה הקטנה, מאפים וריבות שמכינה הקונדיטורית המוכשרת ניצן כהנים וכלי קרמיקה מהסטודיו הסמוך של עדי ניסני. חומרי הגלם המקומיים מככבים גם בבראנץ' שייערך בשבת (21.9 מ-11:00), ב"ביצי השטן" עם קרם חלמונים ומלח קוויאר (31 ש"ח), טוסט שלוש גבינות של המחלבה עם ריבת בצל של זוטא (41 ש"ח) ועוד. במקביל לאירועים משיקים אנשי הגפן את הסוד – ספריה וחנות יין מקומי, שבה יימכרו יינות מכל הארץ ותזקיקים מקומיים. לרגל הפתיחה יתארחו במהלך הסופ"ש יקב הרי גליל ויקב ליבנה ויובל (ג'וב) הרגיל ממזקקת יוליוס בקיבוץ חניתה המפונה. במהלך סוף השבוע יוגש תפריט ערב חגיגי שיצר שף דור דטנר, ובפיצה פור דה פיפל הסמוכה יגישו פיצות ספיישל מחומרי הגלם המקומיים.
נועם 3, יפו, חמישי-שבת (19-21.9), להזמנות
ביס בצעד תימני | לונל
מאז השבעה באוקטובר עברה מסעדת לונל בפלורנטין טלטלה לא פשוטה, כששף ינון אלעל גויס למילואים ולמקום נכנסה מסעדת פופ אפ. מאז הרוחות נרגעו (במסעדה, לא במלחמה) וכעת מתפנים אלעל ושף קונדיטור יואב רמות למלא משאלה שהביעו אורחים רבים: ארוחה שכולה ביסים בהשראה תימנית. בין הספיישלים שיוגשו במקביל לתפריט הרגיל תמצאו ברוסקטה ג׳חנון עם דג נא, סחוג ורסק; ברוסקטה "חות'ית" מחלת שבת עם דג נא וקציפת חילבה, שווארמה דג על לחוח ועוד ועוד, סה"כ 13 מנות וקינוחים (280 ש"ח לאדם).
אברבנאל 72, שלישי-רביעי (17-18.9), הזמנות בטלפון 077-9800339 ובאתר
פייסטה מקסיקנית | מרלן
בר ההמבורגר מרלן מרים ליום העצמאות המקסיקני בערב שכולו טעמים בועטים, קוקטיילים מסחררים ואווירה שתיקח אתכם היישר למקסיקו סיטי. בתפריט המיוחד שיוגש בערב החגיגות מופיעים כל החשודים המיידיים, למשל טאקו עוף/טבעוני עם גוואקמולי וסלסת עגבניות שרופות (42/48 ש"ח), מקסיקן צ'יקן – נתחי עוף מטוגן בעם צ'ילי באקה, בצל מוחמץ ואיולי סרירצ'ה (58 ש"ח) וכמובן גרסה מקסיקנית להמבורגר האיקוני עם תוספות כמו איולי צ'יפוטלה חריף, גבינת טריקולור, חלפיניו מוחמץ, גוואקמולי ונאצ'וס (72 ש"ח, 78 ש"ח לטבעוני). קוקטיילים מטקילה ומזקל יעזרו להוריד את החריפות ולקינוח יוגשו צ'ורוס מסורתיים ברוטב שוקולד חם (36 ש"ח).
בן ציון 2, שלישי (17.9) 18:00-23:30
פופ אפ סמאשבורגר | פיתה ברודשטיין
להמבורגר טוב תמיד יש מקום, וזה בדיוק מה שצפוי בפופ אפ החדש של פיתה ברודשטיין, הפיתייה היחסית חדשה ובמהירות אהובה משוק לוינסקי. בכל יום שלישי יעלו על הגריל המבורגרים עסיסיים מנתחים עסיסיים, יעברו מעיכה קלה וצריבה על גחלים וייכנסו ללחמנייה רכה עם צ׳דר ואיולי ירקות שרופים באש חיה וצ'יפס בצד (68 ש"ח). "לידיעתנו אין דבר כזה ואי אפשר להאמין כמה זה טעים", טוענים הבעלים ומוסיפים שהפופ אפ יימשך כחודשיים "או עד המלחמה עם לבנון".
המשביר 2, משלישי (17.9)
פליק פלאנק בצלחת | רידיפיין מיט
ראש השנה המתקרב ובא מביא איתו בשורה לטבעונים מצד חברת הפודטק Redefine Meat, שמשיקה גרסה ביתית לפלאנק שכבר מוגש במסעדות. הפלאנק בסגנון בקר הוא הנתח הראשון בעולם שמבוסס על רכיבים צמחיים בלבד, פרי פיתוח ישראלי חדשני שארך ארבע שנים וייצור בטכנולוגיה מתקדמת. ולהשקעה יש תוצאות כי לפלאנק יש טעם ומרקם של בשר אמיתי, אפשר להכין אותו בכל שיטה שבא לכם ויש בו 25 גרם חלבון ליחידה. המחיר לא זול, 41.90 ש"ח למארז ובו שני נתחים במשקל 100 גרם כל אחד, אבל מצד שני כלום לא זול בארץ, על אחת כמה וכמה לטבעונים.
להשיג ברשתות השיווק השונות ויקטורי, ניצת הדובדבן, יוחננוף, חצי חינם ועוד