רק 1,200 ש"ח לזוג כדי לאכול בבית של רותי ברודו ועוד חדשות אוכל

המגרש והמטבח הפרטי שלהם. רותי ברודו וגיא פולק (צילום שוקה כהן)
המגרש והמטבח הפרטי שלהם. רותי ברודו וגיא פולק (צילום שוקה כהן)

השפים הטובים בארץ פותחים את הבית האישי שלהם לארוחה, העסקית חוזרת לטוטו, פסטיבל דבש וגם דנה-לי ברמן (גן השקמים) חוזרת לרגע אחד. זה לא שאנחנו כל כך רעבים כמו שפשוט כל מה שטעים וקורה בעיר חייב לעבור לנו בצלחת, ולנחות ברשימה הזו

22 בספטמבר 2024

הלוחשים לסירים | סן פלגרינו

תמיד תהיתם איך נראה המטבח של רותי ברודו? ומה יש במקרר של תומר טל? לרגל חגיגות 125 שנים להיווסדו מחזיר מותג המים סן פלגרינו את הארוחות שבהן שפים ואנשי קולינריה מארחים בביתם הפרטי. הארוחה הראשונה תתקיים בביתו של שף תומר טל שבמושב גבעת כח (26.9), דקה אחרי שהודיע על עזיבתו את ג'ורג' וג'ון – וזו הזדמנות בלתי חוזרת כי מי יודע מתי ואיפה הוא יבשל מעכשיו. אחריו תארח נאיפה מולא (28.9) והבאים בתור הם רותי ברודו ושף גיא פולק (15.10,10.10), שיבשלו ויארחו בסגנון צרפתי אלגנטי ארוחות מחומרי גלם מקומיים. האירוע יתחיל בקבלת פנים בסלון הבית, משם ימשיכו האורחים לשולחן האוכל למה שאמור להיות חוויה של פעם בחיים. את הסדרה סוגר שף מושיקו גמליאלי (29.10), שף ומסעדן שמאמין באש גלויה, ירקות עונתיים ועדינות של ביסטרו צרפתי – והפעם בגרסה הביתית. המחיר נוצץ בהתאמה, 1,200 ש"ח לזוג, אבל מהו כסף לעומת האפשרות להציץ לאושיות המטבח בסירים ובמזווה. מכירת המקומות תיפתח בסמוך למועד כל ארוחה.
להזמנות

>> קלארו בלונדון, סמאשבורגר בפיתה, ברוסקטה ג׳חנון: בשבוע שעבר בחדשות האוכל

העסקית חוזרת | טוטו

היעלמות תפריטי הצוהריים היא אחד מהצעדים שסייעו למסעדות במשבר לשרוד בתקופה האחרונה. עם החזרה לשגרה, חירומית ככל שתהיה, הארוחה העסקית מתחילה לחזור לעוד ועוד מסעדות בעיר. וכשזה קורה בטוטו, כנראה שהמצב טוב משחשבנו. כנהוג, הארוחה מורכבת מסלסלת לחמים, ראשונה ועיקרית. בראשונות תוכלו למצוא למשל סרדינים כבושים עם עגבניות, בצל סגול ושמן זית; טרטר דג ים ברוטב חלפיניו; וחציל שלם שרוף באש גלויה "בדיוק כמו שאתם זוכרים". אגף העיקריות מציע המבורגר ברוטב שמנת פלפל ופירה; שפוד אנטריקוט בגריל פחמים; פסטה שחורה חריפה וקלמארי ברוטב שום, צ'ילי ויין לבן ועוד. יחסית למוסד היוקרתי המחיר די סביר, 148 ש"ח, ואם תוסיפו עוד 48 ש"ח תוכלו לקבל גם כוס יין. לו רק הטורטליני המופלאים היו ברשימה זו הייתה ארוחה מושלמת, אבל אי אפשר לקבל הכול.
ברקוביץ' 4

טוטו (צילום מהאינסטגרם toto_rest@)
טוטו (צילום מהאינסטגרם toto_rest@)

חורף אסיאתי | פיפי'ז X בית אריאלה

כבר המעמד הסגירה של פיפי'ז הבהירה השפית יפעת תבואה שזה לא סוף פסוק, ושהיא עוד תשוב לחולל קסמים במטבח. ואכן בתקופה הקרובה, ללא מועד סיום כי כי ממילא אי אפשר לתכנן כלום כשאיום מתקפה תלוי מעל הראש, היא מתמקמת בבר האהוב בית אריאלה לפופ אפ אסיאתי בהשראה חופשית. התפריט מורכב ממנות מיתולוגיות וחדשות, כולן סקסיות ועושות חשק. לדוגמה הר גאו שרימפס (24 ש"ח), ארנצ'יני קימצ'י ומוצרלה מותכת עם איולי קימצ'י (42 ש"ח), באטר צ'יקן בחלה אישית עם שמנת חמוצה, כוסברה, ליים וחריף (78 ש"ח) וראמן קריספי פורק בלי עם אטריות פלפל סצ'ואן וביצה כבושה בסויה מעושנת (96 ש"ח). לקינוח תוכלו להתלבט בין טירמיסו סאקה ניגורי, תה ושומשום שחור (42 ש"ח) ועוגת גבינה באסקית פרמז'ן עם עלי פנדן ופיסטוק (46 ש"ח), או פשוט להזמין את שניהם.
הרכבת 2, שלישי-חמישי 19:00-23:00

זה מה שמתחשק לנו לאכול בחורף. פיפי'ז בבית אריאלה (צילום יעקב בלומנטל)
זה מה שמתחשק לנו לאכול בחורף. פיפי'ז בבית אריאלה (צילום יעקב בלומנטל)

ערב עולמי | הקטן X פר דרייר

לאט ובעקביות מפלס "הקטן" את דרכו לרשימת המוסדות הטובות בעיר כספוט פיין דיינינג בתחפושת מסעדת שוק, מעין זאב קולינרי בעור כבש. לפני שהשנה האיומה נגמרת ומתחילה אחת טובה יותר (חייבת!), שף עידו קבלן מתארח בפר דרייר לערב שכולו חומרי גלם מקומיים ועונתיים עם השפעות חזקות ממטבחים רחוקים – מיפן ותאילנד עד תוניס. מה בדיוק יוגש יתברר כנראה רק ברגע האחרון כי ככה קבלן עובד, אבל טעים, מסעיר ולא שגרתי – על זה אפשר להמר בוודאות.
בת עמי 7 יפו, שלישי (24.9), להזמנות

זה הקטן. שף עידו קבלן (צילום יעקב בלומנטל)
זה הקטן. שף עידו קבלן (צילום יעקב בלומנטל)

ארוחת פועלים מודרנית | פלור

בר היין פלור מרחיב את שעות הפעילות ופותח את הדלתות כבר בשעות הצוהריים במתכונת פלור פועלים, כלומר ארוחה עסקית כמו פעם, לפועלים ולאנשי הייטק ולכולם. הדיל כולל צלחת וכוס יין, למשל אורז ושעועית (59 ש"ח), סופריטו עוף (79 ש"ח) וקציצות בקר ברוטב לימון עם חומוס (79 ש"ח), ולפי הבעלים הוא תקף "מעכשיו ועד סוף העולם". קריפי אבל טעים.
וילסון 10, שני-חמישי 12:00-15:00

איטליה בכיכר | דנה לי ברמן X הכוסית

הכוסית, הוורמוטריה המקומית מכיכר רבין, ממשיכה במסורת שיתופי הפעולה ומארחת לשני ערבים רצופים את השפית דנה-לי ברמן (גן השקמים). בתפריט שנבנה לרגל האירוח צפויות מנות אפרטיבו לצד מנות עיקריות בינוניות וגדולות יותר כגון דג כבוש בזרעי שומר וגרידת תפוז; שרקוטרי ניוקי פריטי, קרם פרמזן, קופה ופלפל; גאלט עגבניות מקורמלות ושומר; ארנצ'יני בצל מקורמל וגבינת טלג'יו ותמנון בגרסת גן השקמים (30-85 ש"ח). לקינוח תוכלו להתלבט בין טירמיסו ופנקוטה (41 ש"ח), ובסוף להזמין את שניהם.
מלכי ישראל 5, שלישי-רביעי (24-25.9) מ-17:00, להזמנות

דנה לי ברמן בכוסית (צילום איתן וקסמן)
דנה לי ברמן בכוסית (צילום איתן וקסמן)

סיפור של אש ושל יין | FLAME

מאז כניסתו של שף אורן אסידו למטבח, FLAME שועטת קדימה. כהכנה לראש השנה יתקיים במסעדת הבשרים הכשרה ערב מיוחד שבו יארח אסידו את יקב טפרברג לארוחת שף ויין – מנות שף חדשות ומנות ספיישל שיוכנו במיוחד לערב, ויין משובח שהותאם על ידי היינן הראשי של היקב ויימזג ללא הגבלה (תוספת 69 ש"ח לאדם). בתחילת הערב ייפתחו בקבוקי מגנום של רוזה סמוק מענבי ברברה, ובהמשך תזכו לטעום בלנד ייחודי מזני מלבק ומרסלן מתוך בקבוק בנפח שלושה ליטרים, שנשמר במרתף הייקב. בין המנות שיוגשו: כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי; סשימי טונה ואבטיח כבוש; קטאייף צוואר טלה וירקות מוחמצים וספייריבס טלה בקצ'וי וירוקים. רק אל תשכחו להשאיר מקום לארוחת החג למחרת.
אלעזר פרי 10 (מלון קרלטון), שלישי (1.10) מ-18:00, להזמנות

יקב טפרברג במסעדת פליים (צילום איתיאל ציון)
יקב טפרברג במסעדת פליים (צילום איתיאל ציון)

מחוץ לעיר

פסטיבל דבש | עמק בראסרי

בסימן שנה מתוקה שתתרחש עלינו חוברים שף עידו פיינר ומסעדת עמק בראסרי לדבוראים ממכוורת אופיר, בתפריט שבכל מנה בו משולב דבש שנאסף מכוורות הפזורות ברחבי הארץ, מגבול הלבנון ועד לערבה. בין המנות: רוסטביף סלסת פלפלים חריפים, דבש אבוקדו וחרדל; שרימפס לאבנה וחמאת דבש פרחי בר ולימון; חזה עוף סופרים בשמנת ודבש אקליפטוס ותימין וקינוח פנקוטה Vanilla Vida וזן דבש לבחירה. במקביל יימכר במסעדה דבש מתוצרת המכוורת, וזו מתנה נהדרת לחג.
מתחם דור אלון, משמר השרון, ראשון-שבת (23.9-5.10), להזמנות

פסטיבל דבש, עמק בראסרי (צילום שני הלוי)
פסטיבל דבש, עמק בראסרי (צילום שני הלוי)

סיפורי מטבח וסיפורי חיים | ירושלים

במסגרת אירועי "גג-עדן 2024", שלושה ימים שמציעים מפגש עם ירושלים מזווית ראייה לא שגרתית, יתקיים במרפסת של עמותת התרבות הקהילתית "מוסללה" מפגש בין מצילות המזון של ירושלים ומפונות מקרית שמונה. לקראת הארוחה, בזמן שהאוכל שהוכן ממזון מוצל מתבשל, ישתפו נשות קריית שמונה מסיפוריהן על החיים בעיר המפונה, על זיכרונות שהאוכל מעורר בהן ועל חוויותיהן בירושלים, וכל זאת מול נוף עוצר נשימה מגג בית כלל.
יפו 97, ירושלים, שלישי (24.9) מ-16:00, פרטים והזמנות באתר 

פותחות שולחן (צילום קרן רוזנברג)
פותחות שולחן (צילום קרן רוזנברג)