חדשות האוכל: שנה טובה סין, לחיים שיראל ברגר, קפה למושיק רוט

הפרופסור משתקע עם ההמבורגרים המעושנים שלו בלאגר&אייל, פופ&פופ חוגגת את ראש השנה הסיני, פופ אפ מקסיקני מסעיר מגיע לפלורנטין, "בנות אוהבות אוכל" חוזרות לבית האדום, מושיק רוט ושיראל ברגר מתערבבים עם משקאות, ועוד דברים טעימים מאוד שקורים עכשיו במסעדות של תל אביב
באמת שכבר אין לנו מילים. רכבת ההרים הרגשית בין שמחה אדירה לאכזבה וייאוש בתוך קצת יותר מ-24 שעות מרסקת את הלב. במציאות כזאת עיסוק באוכל נראה מיותר ותפל. הצידוק היחיד שאנו מצליחים לתת לעצמנו (חוץ מהעבודה הכי שווה אבר) הוא שגלגלי התעשייה חייבים להמשיך לנוע. רשימת בתי האוכל בעיר שנסגרו ממשיכה להתארך, ולתקשורת יש תפקיד חשוב בחיזוק המסעדות, הברים והדוכנים. אפילו למקומון תל אביבי שלפעמים קצת עף על עצמו. לכן אנו ממשיכים להביא לכם את מיטב החדשות והמנות, כי אסקפיזם היא לא מילה גסה (גם אם היא משומשת עד זרא). בתיאבון.
>> מיטש מצאה בית: פופ אפ הקבב האגדי הוא עכשיו מסעדה של ממש
>> דיוס מיו: רק אל תגישו את הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס למקסיקנים
הפרופסור מכה שנית | לאגר & אייל
זוכרים את הפרופסור? זה שלפני כמה שנים התפרסם כמי שחתום על המבורגר סודי שמגיע עם שליח מחופש לדמות מתוך "בית הנייר"? מבקר אוכל הרחוב שלנו לא התעלף עליו באותם ימים רחוקים, אבל עכשיו יש לו הזדמנות שנייה כי הפרופסור חוזר, והפעם בצורה ממוסדת, אל ספוט הבירה לאגר אנד אייל. מקורבים לצלחת מספרים שהקציצה עדיין עסיסית וספוגה בטעמי עישון, שהירקות פריכים ומוסיפים קונטרה ושהרטבים והממרחים מחברים את כל העסק ליצירה קוהרנטית אחת, סקסית ומוגזמת. כיאה למנה מחתרתית בבסיסה, ההמבורגר מוגש בלחמנייה שחורה עם צ'יפס תואם, רטבים מיוחדים וטופינגים מעושנים. תמצאו אותו רק בסניף החדש של הרשת ברחוב הרצל (ובקניון שרונים אם יש לכם מה לחפש שם) ורק בישיבה במקום, והוא זמין לתקופה מוגבלת. עד כמה מוגבלת לא הצלחנו להבין, אך מה שברור הוא שכדאי למהר כי להייפ אין תאריך תפוגה.
הרצל 17, ראשון-חמישי מ-16:00, שישי-שבת מ-12:00

סוגרים | קרייזי באני
ביי ביי וופל פות במילוי ריבת תותו: הקרייזי באני נסגר. הקונדיטוריה הקינקית שעשתה באזז בגלל ופלים בלגיים פרובוקטיביים הפסיקה את פעילותה בעקבות המלחמה, ואולי גם בגלל שפורנו אוכל בצורתו ההו-כה-מפורשת כבר פחות מרגש אותנו. בינתיים הבעלים כבר מתכננים את הפרויקט הבא שבוודאי יהיה עוד יותר שערורייתי, אם זה אפשרי בכלל.

מעבדת כיוון | OPA X Lab 7:1
בעקבות הצלחה מסחררת בסיבוב הקודם, שפית שיראל ברגר (OPA) חוזרת למעבדת הקוקטיילים 7:1. במשך שלושה ערבים היא תגיש שש מנות ביס מהצומח בסגנונה הייחודי, כאשר כל מנה שמה במרכז חומר גלם אחד שממנו ירקחו הברמנים של המעבדה קוקטיילים להשלמת הארוחה והחוויה. בין המנות הצפויות צנוניות מאודות עם קרם דייקון, נוזל פיטנגו מתיישן ושמן צ׳ילי; אפונת שלג על שיפוד רוזמרין עם צ׳יפס תפוח אדמה מותסס; ועוגת תפוז ומיסו לחוח עם קרמל הדרים, גלידת פופקורן. בכל ערב יתקיימו שלושה סבבים. 295 ש"ח לזוג ללא משקאות.
אחד העם 1, שני-רביעי (27-29.1) מ-18:00, להזמנות

ראש הנחש | פופ אנד פופ
מסעדת Pop & Pope מציינת את תחילת שנת הנחש בלוח השנה הסיני במנות ספיישל שיצר שף שחף שבתאי ברוח הענק האדום: כיסוני ברווז וסינטה בטאפנד זיתים מהונג קונג, שום ירוק, לימון גראס וגאדו פלפלים (88 ש"ח), שרימפס דן דן ברוטב סצ׳ואן, קליפות פומלה, חמאת בוטנים ובצל ירוק (96 ש"ח) וגלידות בטעמי קפה ווייטנאמי, מיסו ולמון גראס ובזיליקום ברוטב דובדבנים (49 ש"ח). המנות החגיגיות יוגשו במשך חודש לצד התפריט הקבוע ועל רקע איורי המילים "אהבה", "חיבוק", "מזל" ו"תקווה" בסינית, שיקשטו את המסעדה כסגולה להתחדשות ומזל טוב. החגיגות תגענה לשיאן בערב ראש השנה הסיני (28.1), בארוחה שתלווה במוזיקה סינית מסורתית ומעטפות שיחולקו לאורחים להבעת משאלה אישית או קולקטיבית, למשל שיחזרו כבר כל החטופים הביתה.
הארבעה 28 (מגדלי הארבעה, בניין דרומי קומה 14), להזמנות

אולה מקסיקו | קומיוניטי
אכלתם מספיק ראמן ומתחשק משהו אחר? השפים איתמר קוממי וטל ששון יאכילו אתכם במיטב המנות המקסיקניות בפופ אפ שיפעל למשך ערב אחד בפלורנטין. כיוצאי קיצ'וקאי והדסון בראסרי שהתאהבו במטבח המקסיקני וחיפשו לעשות משהו מקורי, הם מכינים טורטיות קמח תירס בעבודת יד לפי מתכון סודי שלהם, וסלסות ומטבלים לפי מתכונים מקסיקניים אותנטיים. לפופ אפ הם יכינו נאצ'וס ומטבלים לבחירה – סלסה ירוקה ואדומה, סלסה שזיפים, גוואקמולה ועוד (53 ש"ח), וטאקו בירייה, כלומר שורט ריב וזנב שור בבישול ארוך עם פלפלים חריפים ופיקו דה גאיו; טאקו אסאדה בטורטיית חיטה; טאקו אל פאסטור במילוי רצועות שייטל צרובות; טאקו דג לבן ופלפלים מקסיקניים וטאקו פטריות צמחוני (56 ש"ח לשתי יחידות). הקינוח יחיד ואולטימטיבי – צ'ורוס בציפוי קינמון עם ריבת חלב ורוטב שוקולד (22 ש"ח). ואחר כך אפשר לחזור לראמן.
שדרות וושינגטון 20, רביעי (29.1) מ-18:00

ערב חדש | הבית האדום
קרן ויעל גפן־סלע חוזרות לעניינים בפול פאואר. לאחר שהפסיקו את ארוחות הערב ב"בית האדום" בשכונת שפירא עקב היעדר מרחב מוגן (שנבנה לאחרונה בגן הסמוך), הידוק חגורה בקרב הלקוחות ובאופן כללי חוסר מצברוח לאירוח – מניידות "הבנות אוהבות אוכל" את האפריטיבו המצליח לשעות הערב, בפורמט כניסה במחיר סמלי (כולל דרינקים ופתיחים) ותפריט א לה קארט. תמורת 120 ש"ח תקבלו שני משקאות ומגש פתיחה ובו פוקצ'ה חמה מהתנור וממרחים תוצרת בית, ומכאן תמשיכו להזמין כאוות נפשכם מתוך תפריט הערב: מרק בצל צרפתי עם קרוטונים וגבינה (48 ש״ח), פחזניות פרמז׳ן, סרדינים כבושים, סקורדליה וסלסת עגבניות (54 ש״ח), טורטליני בשר מפורק בציר עוף חום, לפתות ובקצ׳וי (76 ש״ח) ועוד מנות חורף מהמטבח הצרפתי בפרשנות אישית מקומית. ההיגיון הכלכלי מוביל לכך שהארוחות מתמלאות במהירות, אבל עדיין נותרו מקומות ביום רביעי (26.2) וחמישי (6.3).
ישראל מסלנט 37, להזמנות

אול דיי אולסטארז | נולה
בטיימינג מושלם עם טקס ההשבעה מתחדש הבייקרי האהוב בתפריט שמחבר בין הנטייה האמריקאית לשוגר ראש לטריות ולקלילות של תל אביב. באגף המלוחים תמצאו פנקייק בייקון, פרמז'ן וביצה עלומה ובייגלים במילויי הרינג, תרד חלוט ופטה וסלמון מעושן וחמאת בוטנים וריבה לצד גרילד צ'יז, ספגטי ומיטבולס, סלטים ובולים בטעמים קלאסיים, מקייג'ון וטקס מקס ועד קיסר או ניו יורק סלמון. מחלקת המתוקים המוגזמת מלכתחילה משתדרגת בעוגות סמורס וריזס (חמאת בוטנים ושוקולד חלב), סניקרדודל, סינבון רולז ועוד. באותה הזדמנות שעות הפתיחה מתארכות כדי שנוכל בנחת לשמוח בשמחתה של האחות הגדולה מעבר לים. 12-78 ש"ח.
דיזינגוף 197, ראשון-חמישי ושבת 08:00-22:00, שישי 08:00-16:00, ובוולט

שמח בסופ"ש | רופטופ 98
כלל אצבע קולינרי קובע שהפי האוור לא תקף בשבת. רופטופ 98 שוברים את הכללים וחותכים 30 אחוז מכל המחירים שבתפריט, שהם מלכתחילה סבירים ומגיעים עד 89 ש"ח למנה לפני הנחה. בגג מלון מאייר האוס עם נוף לכיכר דיזינגוף תוכלו לנשנש גם בשישישבת שרימפס חריף וקלמרי פתיתים, קרפצ'ו דג ים וסשימי אינטיאס, פסטה שחורה חריפה עם שרימפס ועוד מנות טעימות, קוקטיילים ויין ולהרגיש שדפקתם את הסיסטם. עונג שבת וגם שישי.
דיזינגוף 98, שני-שבת, 19:00-20:00

ריפיל על הבית | רובע בר יין
חיסכון הוא צו השעה ומסעדת רובע בר יין מתגמשת לטובת הסטודנטים. לקראת תקופת המבחנים שבפתח תוכלו לקבל כאן ריפיל חינם לכל כוס קפה שהזמנתם – אמריקנו, אייס קפה, קפה קר, מקיאטו ועוד (בתוקף בימים ראשון-חמישי בשעות 11:00-16:00). מתחת לכל שולחן הותקן שקע חשמל לטעינה, והוויי פיי כמובן חינם. אין צורך להציג תעודת סטודנט וההטבה זמינה לכל הלקוחות כולם.
דיזינגוף 198, להזמנות

קפה וקינוח | Moshik&
אם התמזל מזלכם והצלחתם להשיג מקום במסעדת הוורי פיין דיינינג של שף מושיק רוט (ומישהו שישלם את החשבון), שימו לב לשיתוף הפעולה שלו עם נספרסו, המשך לשיתופי פעולה בין המותג לבין שפים מובילים בארץ (שיראל ברגר OPA, ענר בן רפאל מ"תריסר") ובעולם. "לפני הרבה שנים היה לי חלום להיות ג'ורג' קלוני הישראלי אבל זה לא קרה", צוחק רוט. הוא מגלה שהוא מרבה להשתמש בקפה כתבלין, וכעת משלב תערובות קפה ייחודיות לתחום הקולינריה מסדרת Nespresso Professional בקינוחי תפריט החורף, למשל ארטישוק ירושלמי עם טונקה, שוקולד וקוקוס וקפה כמובן, ופטיפורים המותאמים לתערובות הקפה הנ"ל. כאמור למקרה שתצליחו להשיג מקום.
צבי סטריכלביץ' 4
