מסביב לעולם ב-30 ש"ח, שעת תה במחיר שפוי ועוד חדשות אוכל

כן נו, גם הם מציעים עכשיו פתיחת שולחן. בנדיקט. (צילום: גל קלדרון)
כן נו, גם הם מציעים עכשיו פתיחת שולחן. בנדיקט. (צילום: גל קלדרון)

רשת בתי הקפה עלמה מציעים שעת תה בפחות מ-80 ש"ח, בנדיקט מציעים מנות מרחבי העולם ב-30 ש"ח, מסעדת LOFT במלון דה ג'ורג' הופכים ליפנים לחודש אחד והמבורגר חדש הגיע לנמל תל אביב. אם זה טעים וזה קורה בעיר, זה כנראה ברשימה הזו

10 בפברואר 2025

שבוע נוסף נפתח בתל אביב הרעבה, וסצינת האוכל לא מפסיקה לנוע. המבורגר ירושלמי היגר העירה, מסעדת המלון הופכת יפנית, קוקטיילים עם תפוזים נמזגים בשפע ויש מנה בשם "מגדל בבל" בבנדיקט עכשיו. אל דאגה, אנחנו פה לעזור לכם להתמודד עם השינויים ולהבין את כל הכאוס. שיהיה בתיאבון

>> תל אביב החדשה ירוקה: אושרה הקמת שלושה פארקים בשדה דב

בורגר בנמל | איוו סטייק אנד בורגר

איוו החלה את דרכה כקצבייה ירושלמית, שם צברה לעצמה שם ומעמד מכובד, עד שלפני כמה שנים הגיעה לשוק הנמל בתל אביב. בחודשים האחרונים התרחבה איוו לדוכן סטייקים והמבורגר מצומצם אך מהודק, ומכיוון שמדובר בבשר של קצבייה, מה שאומר טרי, אין צורך בתוספות ודאווינים מיותרים, וניתן למצוא בדוכן מנות מהנות בדמותן של שיפוד פלאנק סטייק (98 ש"ח) לו ניתן לשדך סלט חסה ברוטב קיסר או צ'יפס שמטגנים במקום בתוספת 6 ש"ח, או המבורגר (69 ש"ח, עם צ'יפס 82 ש"ח) שקציצתו מורכבת מהנתחים שמוצעים באותו היום – מה שמבטיח טריות, עסיסיות וביס בשרי הגון.
איוו סטייק אנד בורגר, שוק הנמל, האנגר 12. ראשון: 9:00-16:00, שני עד חמישי בין 9:00-18:00, שישי 7:00-15:00, שבת 9:00-17:00

המבורגר חדש בעיר. איוו סטייק אנד בורגר. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה
המבורגר חדש בעיר. איוו סטייק אנד בורגר. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה

יפנים לחודש | LOFT בג'ורג'

במהלך חודש פברואר השף ניצן רז מוביל במסעדת LOFT שבמלון ג'ורג' תפריט יפני חדש, לצד תפריט סאקה ייחודי שהותאם במיוחד למנות. התפריט צפוי להשתנות לאורך החודש, ומציג שילוב מסקרן בין מטבח יפני קלאסי למודרני. בין המנות לדוגמא ניתן למצוא צלחת סשימי מרעננת עם שני סוגי דגים, פיצה יפנית, מרק אודון עשיר עם ציר דאשי, ברוקומיני, בקצ'וי וסלמון, סלט קלאמרי חם, דג שלם מטוגן במרקם קריספי ועוד. בסיום תתפנקו עם קינוחים אלגנטיים כמו שרק ביפן יודעים להרכיב – פנה קוטה יוזו עם שבבי קוקוס, גלידת גרין טי ומוצ'י במילוי ליצ'י וקוקוס.
מחירי המנות: 84-114 ש"ח. פתוח לקהל הרחב בשעות הצהריים בהזמנה מראש. ישראל טל 5

הופכים ליפנים. LOFT בג׳ורג׳. (צילום: מאי קשטן)
הופכים ליפנים. LOFT בג׳ורג׳. (צילום: מאי קשטן)

פברואר סומלייה | וינונה פוראבר

אנשי וינונה פוראבר אביתר מלכה ויונתן גרינברג ביקשו מאנשי יין מקומיים להשתלט לערב אחד על בר היין, ולהגיש את היין שהם הכי אוהבים לצד האוכל של המקום. הערב (10.2), למשל, יגיע הסומלייה אביתר ברעם (מסעדת פרדס), אוהב יין אמיתי שבוחר לרוב יינות לא מוכרים ופחות שגרתיים, כל שבוודאות יהיה מעניין. בשבוע הבא (17.2) תגיע הסומלייה נועה אבן ממסעדת &מושיק, שהחיבור שלה ליין ולאוכל עילי מרתק ומעשיר את חווית האכילה, ובשבוע האחרון (24.2) ייתארח ניצן גרנות, הסומלייה ומנהל תחום האירוח של מסעדת קלארו, שדוגל בחיבור בין עולם ישן וקלאסי לחדש ונועז.
שלמה המלך 2, 03-677-7211

יין מסתובב. וינונה פור אבר. (צילום: רן בירן)
יין מסתובב. וינונה פור אבר. (צילום: רן בירן)

מנות עולמיות ב-30 ש"ח | בנדיקט

יוקר המחייה מאיים להכריע את כולנו, ובבנדיקט יודעים שפנקייקים הם מוצר צריכה בסיסי. בקבוצת המסעדות יגישו, החל מהשעה 17:00 ועד שעות הלילה, מנות מהנות מרחבי העולם, כאשר כל מנה עולה 30 ש"ח. פנקייק של סמאש בורגר אמריקאי, נגיסי תהדיג פריכים מהמטבח הפרסי, סקורדליה תפוחי אדמה יוונית, פולנטינה איטלקית, צלעות תירס ברוטב צ'יפוטלה מעושן, פנקייק סלמון קרים צ'יז, וריאציה על מנת הסביח העיראקית בשם "מגדל בבל", ולקינוח – פנקייקים כמובן! והכל ב-30 ש"ח למנה, בלי אותיות קטנות.
רוטשילד 29 | בן יהודה 171 | שרונה מרקט

איזהו המגדל. בנדיקט. (צילום: גל קלדרון)
איזהו המגדל. בנדיקט. (צילום: גל קלדרון)

סוף עונת התפוזים | לונל

לקראת ט"ו בשבט מארחים בבר-מסעדה השמח של רבייעית פלורנטין שני ערבים משכרים במיוחד. בתכנית קוקטיילים מבית וודקה קטל וואן בשילוב הדרים מיוחדים של משק אלון המקומי (ליים מאייר, פינגר ליים, קלמנטינות אודם, ברגמוט ועוד). מי שירקחו וישקשקו את הקוקטיילים הן המיקסולוגיות ג'וליאן בלה רובינס וקורי לויס, זוכות תחרות הברמנים וורלד קלאס ישראל. השף ינון אלעל יכין ספיישלים בהתאם וצפוי להיות שמח.
ימי שלישי ה18.2 וה25.2, כאשר יש האפי אוור בין 18:00-19:00 שכולל 30% הנחה על הכל. אברבנאל 72, להזמנות: 077-9800-339

ככה פשוט, ככה טוב. לונל (צילום: איתמר גינזבורג)
ככה פשוט, ככה טוב. לונל (צילום: איתמר גינזבורג)

שעת תה | עלמה

בית הקפה מבית לנדוור, שמחזיק שני סניפים בעירנו (כולל אחד מקסים ופורח בגן מאיר), מתחדש בשעת תה שלא תבייש את מלכת אנגליה. בסדר נו, מלך. כל יום החל מהשעה 16:00, לכל שולחן מוצעים תיונים מיוחדים מבית ויסוצקי, יחד עם מגש תלת קומתי שעלו פטיפורים מוקפדים, כריכונים לפי מיטב המסורת וסקונס פריכים. ביחס לשעות תה אחרות המחיר סביר (79 ש"ח לאדם), ובמהלך פברואר תיערך הגרלה שכוללת כרטיס טיסה זוגי ללונדון. שווה לשתות תה, גם ככה קפוא עכשיו.
כל יום החל מהשעה 16:00, גן מאיר | שבזי 55

שעת תה בקפה עלמה. (צילום: אמיר ברוך)
שעת תה בקפה עלמה. (צילום: אמיר ברוך)

שיפוצים ולאונג' חדש | קפה פופולר

אל דאגה! אם תעברו בקרוב ליד קפה פופולר אין מה לחשוש שהמקום נסגר – הוא רק בשיפוצים. זאת לקראת שינוי מבני שעתידה המסעדה לעבור, לאור השינויים הצפויים עם תחילת עבודות הרכבת הקלה במקטע שבין רחוב דיזנגוף לרחוב בן יהודה. מה שאומר שלא יהיה ניתן יותר להיכנס למסעדה מרחוב ארלוזורוב, אבל אנחנו עומדים לקבל לאונג' חדש וסקסי שיושק בתחילת אפריל, והכניסה אליו תהיה מרחוב דיזנגוף. תתחממו מעכשיו.

מרגישים מהתמונה את הקראנץ'. סיגר בשר בקפה פופולר (צילום: אמיר מנחם)
מרגישים מהתמונה את הקראנץ'. סיגר בשר בקפה פופולר (צילום: אמיר מנחם)

פסטיבל מהחממה לצלחת

פסטיבל "מהחממה לצלחת", שמובילות המועצות האזוריות ערבה תיכונה והערבה הדרומית, יציין את שנתו החמישית השנה באירוע שעושה הרבה כבוד לחקלאות ולתוצרת המקומיים. השנה יתפרס הפסטיבל על פני 170 קילומטרים של טעמים, ריחות וחוויות, ממושב עידן שבצפון ועד קיבוץ אילות שבדרום (כן, זה אומר שצריך לצאת מתל אביב) ויציע מגוון רחב של חוויות קולינריות – יגיעו לבשל: איתיאלה הייט, הלל גרדי, רז רהב, יריב איתני, יונתן דהן, אוהד לוי, רוברט ביטון, ינון בארי ועוד. יסבירו וידריכו – המנהל הקולינרי של הפסטיבל דוד קישקה, מתכונאית האוכל אפרת ליכטנשטט ונוספים.
הפסטיבל יתקיים בסוף השבוע הבא בין ה20.2-22.2 להרשמה ולפרטים נוספים

זה מהחממה? שף יונתן דהן. צילום: אפרת פרנקנשטיין
זה מהחממה? שף יונתן דהן. צילום: אפרת פרנקנשטיין