שובו של הפופ-אפ האהוב, שיפודים עם יהודה קיסר ועוד חדשות אוכל

אורן אסידו מחליט להפוך את פליים לשיפודייה חגיגית, הגבאגול האיטלקי חוזר העירה, מיטש שוב סוגרת, שוק הפשפשים מנסה להתעורר ועוד הרבה חדשות טעימות (וגם פודקאסט מומלץ). אם זה קורה בעיר ושווה טעימה, אז זה ברשימה העסיסית הזו
המדינה אמנם צועדת לעבר כאוס מוחלט, אבל לפחות היא הולכת עם בטן מלאה. נראה שלסצינת האוכל אין כבר מה להפסיד, וגם אל מול המלחמה המתעוררת מחדש אנשי האוכל שלנו מצליחים להמשיך להקים מסעדות, להחיות פופ-אפים, להפוך לשיפודיות ולעשות לנו קצת כיף בתוך כל הבלגן הזה שהיא חיים בישראל. נו, אם כבר דיקטטוריה, אז לפחות עם מיטבול סנדוויץ' עסיסי ביד.
>> אינטימי על הגג: הלילה של תל אביב מתעורר בשדרות רוטשילד
>> וידויים של מלצרים בתל אביב: הג'וב שעיצב את הדי.אן.איי העירוני
החבר'ה הטובים חוזרים | גבאגול
אם השם נשמע מוכר זה איננו חלום כי הגבאגול חוזר. פופ אפ אוכל הרחוב האיטלקי־אמריקאי, שפעל בדיוק לפני שנה בחלל של "ברבור" (לשעבר הברוט), מתמקם הפעם במתחם 3426 עם תפריט דומה אך מחודש ואלכוהול דובר איטלקית שוטפת. תוכלו לצפות לסנדוויצ'ים מוגזמים נוטפי גבינה מותכת, מפות משובצות, טירמיסו מושחת ויין בכוס נמוכה שנושאת את השם המפורש "כוס גבאגול". אם תציצו למטבח אולי תמצאו שם את כרמלה מכינה זיטי.
רחוב 3426 (או התחייה 27), ימי רביעי (עד 16.4)

סוגרים סופית (לבינתיים) | מיטש
לא ראינו את זה בא אבל המיטש שוב נסגר, בפעם המי יודע כמה. ספוט האוכל הרומני ששרד את שוק הכרמל ורק לפני חודשיים התמקם בלוקיישן קבוע במטרה להפוך למסעדה על מלא, זורק את המגבת ומרים דגל לבן. "באתי לתקופת התנסות וזה לא צלח", מסבירה הבעלים שף אורית מושקוביץ' ומדגישה שלמרות הכול היא לא עוזבת את הביזנס. קבבים ונקניקיות קפואים עדיין זמינים במשלוח (לארוחת החג אולי?), ועיקר תשומת הלב מופנית מעתה לאירועים פרטיים ועסקיים – לאו דווקא רומנים – בחוץ, כלומר במקום שבו פעל המיטש עד לאחרונה, ובבית. אנחנו נמשיך להחזיק אצבעות שמתישהו הקריאה "מה מיטש" תשוב להדהד ברחובות העיר.
הזמנות בטלפון 054-7503052 ובאינסטה

עושים שמח 1 | יהודה קיסר X אסידו ובניו
איך יודעים שטרנד נמצא בשיא? כשהוא צץ במקומות לא קשורים – נגיד, שיפודים שצצים במסעדת שף – אבל לא תשמעו אותנו מתנגדים. זה מה שקורה בקרוב בפליים, מסעדת הבשרים היוקרתית במלון קרלטון, שלערב אחד מתחפשת לשיפודיית אסידו ובניו, כולל תכנית אמנותית תואמת. את הגריל יאייש שף אורן אסידו, שיכין שיפודי אדנה קבב, לבבות, שקדי עגל ועוד ועוד. כמקובל בז'אנר ליד הבשר יוגשו לאפות טריות, סלטים, חומוס, פלאפל ירוק וצ'יפס, עד למלאבי ובוואריה ברוח הנוסטלגיה. וההפתעה לפינאלה: הופעה חיה של יהודה קיסר, האיש והאגדה.
אלעזר פרי 10 (מלון קרלטון), שלישי (22.4), מותנה בהזמנה מראש, מספר המקומות מוגבל

עושים שמח 2 | פארוק בשוק
פארוק בשוק, המקום הכי שמח בשוק הפשפשים, חוזר להרים את האנרגיות. המסעדה שהייתה סגורה מאז השבעה באוקטובר ועברה שיפוץ פוצחת בשורת אירוחי הופעות רחוב פעמיים בשבוע, בימי שלישי (20:00) ושישי (16:00). בשבועות הקרובים תוכלו למצוא בליין אפ את רוקסטא, HITMEN, מתו ורד ושחר סנדר, שלוש אלף קילו ועוד רבים וטובים. יהיה שמח.
רבי נחמן 6, יפו, הזמנות באתר

החשיפה לצפון | מקסיקנה
מעט מדי דברים טובים קורים ברמת החייל, אבל הנה אחד: סניף חדש של מקסיקנה. האזור שפעם היה אחד ממקומות הבילוי העמוסים בעיר מתחדש במסעדה של הרשת המקסיקנית, שעם מנות חריפות וקוקטיילים לוהטים תצליח אולי לנער מעט את המתחם המנומנם. לרגל הפתיחה תתקיים פיאסטה צבעונית כהלכתה עם די ג'יי, להקת מריאצ'י שתעשה שמח והעיקר – 50 אחוז הנחה על כל התפריט. אין צורך להזמין מקום, רק להגיע ולזלול בוריטו וטאקוס במחירי אחד באפריל.
ראול ולנברג 18, חמישי (3.4) מ-18:30

לזקק עראק ולצייר ירקות | דלי אלהמברה
על פי המסורת (שלנו, הרגע המצאנו) חודש ניסן הוא זמן טוב להשיל את דיכאון החורף ולהתחבר לטבע. במעדנייה היפואית־מקומית דלי אלהמברה זורמים עם הרעיון בסדרת פעילויות שעושות כבוד לתוצרת הארץ, אבל בקלילות ועם אוכל טוב: סדנת זיקוק ג׳ין ועראק עם שלום ממלכיה, סדנת ציור בצבעי מים בהשראת חומרי גלם שיש בבית (עם כיבוד גבינות ויין), סדנת בישול עונתי (חינם למילואימניקים) וסיור, קטיף ובישול בשדה בחוות בארותיים (מתאים גם לילדים). מ-285 ש"ח.
שד' ירושלים 30, פרטים והרשמה באתר

מאחורי האותיות הקטנות | כאן הסכתים
למה אין בסופר אף לחם אחד בריא באמת ולמה העוף מפוצץ באנטיביוטיקה אלו שאלות שאמורות להישאל, אבל במהלך האירועים במדינת ישראל למי יש ראש להתעסק בכך. בהסכת החדש "חיי מדף" ב"כאן הסכתים" מסביר אורי מאיר צ'יזיק, דוקטור להיסטוריה של הרפואה והתזונה ומומחה לליקוט צמחי בר למאכל, אילו שלבים האוכל עובר עד שהוא מגיע לצלחת כדי לדעת מה בדיוק נכנס לנו לגוף. הפרקים עוסקים בסרדינים, קמח, לחם, טחינה וחומוס, וסביר מאוד שאחרי ההאזנה תרצו להתחיל לבשל יותר בבית.
להאזנה לפרק הראשון

מתחילים מחדש | קפה הנרייטה
אחרי 20 שנה מגיע הזמן למהפך: קפה הנרייטה, בית הקפה הוותיק והאהוב ברחוב ארלוזרוב, מחליף בעלות ונכנס לפרק חדש בחייו. המסעדן גדי חן (מולי בלומס), שגם עומד מאחורי עסקאות רבות מרשרשים בענף הקולינריה כגון מכירת רשת זוזוברה, ושותפו אושרי גולדשטיין קנו את המקום מתוך כוונה לשמר את המסורת ולשפר אותה. בעתיד כבר מתוכננים שדרוג תפריט הבוקר והשקת בראנץ', כך שיש למה לחכות.
ארלוזורוב 186

מחוץ לעיר
קפה עוטף אצבע הגליל | ראש פינה
בדרך לצפון עוצרים לתמוך בעוטף: בראש פינה נפתח סניף חדש של רשת קפה עוטף, המיזם היפה שאנחנו כל כך מאוהבים בו והתחיל בתל אביב. צעירים.ות מהאזור, שיזכו להכשרה מקצועית ולייעוץ תעסוקתי, מתפעלים את המקום שמציע מנות מחומרי גלם מקומיים ומשתף פעולה עם ספקים מהסביבה הקרובה כמו "גבינות קדוש" מצפת ו"עוגיות ומאפים של קיבוץ מורן", והכול במטרה לתמוך בעסקים קטנים בצפון. 30 אחוז מרווחי בית הקפה והחנות מופנים לשיקום בית הספר רננים בקריית שמונה.
דרך הגליל 25 (קניון שופינה), ראש פינה

Salty | קליה
חדשות טובות בים המלח: לקראת עונת הטיולים נפתח בחוף קליה פופ אפ סופ"ש שבזכותו יש מה לאכול בשממה האזורית גם בשבת. את התפריט של Salty בנה שף אסף זילברשטיין (רפאל, סושי סמבה וקבוצת נואר) ויש בו סלטים (46-54 ש"ח), מוסקה צמחונית (58 ש"ח), לברק בגריל (129 ש"ח) ועוד ועוד, וגם קוקטיילים ואלכוהול ונוף מטורף של המקום הנמוך ביותר בעולם.
חמישי 18:00-22:00, שישי 12:00-22:00, שבת 12:00-17:00, הזמנות באתר
