מתסיסים ב-OPA, מתפרעים בפרא, חיים בפיתה ועוד חדשות אוכל

מסתבר שאפשר כבר להזמין מקומות למסעדה החדשה של דנה לי ברמן "בר פרדיסו", וגם לתפוס את יריד ההתססות של שיראל ברגר, וגם לחגוג עם הבסט אוף בפרא ואפילו להתפנק שוב על הפיתות של חמודי אבולעפיה. אם זה טעים וזה קורה בעיר, זה כנראה ברשימה הזו
אחרי שנאלצו לקפוא על שמריהם בחסות פסח ויום השואה, מסתמן שהשבוע הקרוב יהיה די עמוס בגזרת האוכל, בדיוק בזמן לקראת חגיגות הבשרים של יום העצמאות. מסעדות מתמתחות, מתעוררות מחדש ומשיקות את עונת האביב (כמו גם את פריחת הדובדבן משל היינו יפן), שבתקווה תביא על שוק האוכל קצת ברכה אבל אם אפשר, בלי שקהל הלקוחות יאלץ לאבד את נכסיו כדי להרשות לעצמו עוד ראמן. אה, איזה מזל – גם לא נפתחו השבוע ראמניות! הנה כל מה שקורה בגזרת האוכל בזמן הקרוב, כי אם זה טעים, אנחנו על זה.
>> נכנס יין יצא חומוס: מצאנו את בר היין שצפון תל אביב חיכתה לו
יריד התססות | OPA
כרובית סגולה עם פלפל ירוק ופלפל אנגלי, צנוניות בעלי דפנה ושום, כרוב לבן בקימל וציפורן וקימצ'י עלי קולרבי הם רק חלק מהשלל שיימכר ב-OPA Market, יריד אביב תוסס שיתקיים במסעדה הטבעונית של שפית שיראל ברגר. ירקות שנקטפו באותו הבוקר בחוות למשמרת יעברו תוך שעות להתססה במטבח המסעדה, ומשם קצרה הדרך למטבח הפרטי שלכם. את המותססים תאכלו עם לחם תפוח אדמה ולחם חלב ואוכמניות, פוקצ'ה פקיילה, לחם קופים שוקולד ועוד מאפים עם וללא גלוטן שיימכרו גם כן ביריד.
החלוצים 8, שישי (25.4) מ-11:00

יוצאים לדרך | בר פרדיסו
כפי שדיווחנו לכם לפני חודש, ואם הכול ילך כשורה, בר פרדיסו של השפית דנה לי ברמן פותח הערב (חמישי) את הדלתות לערב הרצה. הלוקיישן מחייב – החלל שבו פעל השפגאט ז"ל – ומערכת ההזמנות כבר ממתינה לסקרנים שביניכם. אל דאגה, אנו נביא את כל שאר הפרטים על המקום הטרי בקרוב.
נחלת בנימין 43, להזמנות

שישי יום הולדת | פרא
עבור מסעדה בעיר, ארבע שנים הן נצח. פרא, שהוקמה תוך כדי הקורונה ושרדה מלחמה, עליות מחירים ושאר פורענויות, מתבגרת בחן ומציינת את אבן הדרך הכרונולוגית בארוחת סופ"ש מיוחדת עם תפריט best of (אבל לא רק) שיצרו השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג: פאייה שקדי עגל וים, צלע ג'ון דורי מטוגנת ברוטב טרטר, אוסובוקו לוקוס ועוד ועוד, וכמובן הפנקייק שכבר הפך לאייקון (76-172 ש"ח). בזמן שהשפים יעמלו במטבח, תום וינד ועליזה שרגא ינהלו את הפלור ויארחו עם משקאות באותו קסם בלתי מוסבר, שתמיד מצליח ליצור הפסקה קלה מהמציאות.
נחלת בנימין 27, שישי -שבת (25-26.4) מ-12:00, להזמנות

ארוחת טבחים | הסלון
המסעדה היוקרתית (והיקרה) ביותר של אייל שני משיקה ארוחה מיוחדת, שבה הטבחים בוחרים עבור האורחים את האוכל שהם עצמם היו רוצים לאכול. הדיל כולל חמש מנות, קינוח וכוס יין במחיר 380 ש"ח – ואליו פור מאני גבוה יחסית למקובל בסלון והזדמנות למי שהז'אנר מדבר אליו. שימו לב שמדובר בשעות מוקדמות יחסית, והקרחנה המפורסמת מתחילה רק יותר מאוחר.
מעבר יבוק 8, מרביעי (14.5), ימי רביעי וחמישי 18:30-19:30

אביב יפני | וואט סאנג
היפנית המאוד מוצלחת וואט סאנג מביאה לעיר את האביב והסאקורה, פסטיבל פריחת הדובדבן שסוחף יפנים ותיירים כאחד. במשך שבוע תלבש המסעדה גווני ורוד-לבן כרקע למנות ספיישל אביביות, למשל טונה טורו בלופין על אורז פריך ברוטב יוזו-מיסו וקוויאר שחור ו-Pink bowl – צ’יראשי סלמון נא מושרה בסלק על אורז ורוד ושבבי טמפורה ורודה. התפריט האופטימי יוגש במקביל לתפריט הקבוע וילווה בשלושה קוקטיילים תואמים על בסיס שוצ'ו וכהילים יפניים.
הרכבת 12, שני-שבת (28.4-3.5) מ-12:00, בשעות 12:00-16:00 15 אחוז הנחה על כל התפריט, נומיקאי (הפי האואר יפני) 16:00-18:00 משקה שני חינם, להזמנות

השוונג של הפיתה | חמודי אבולעפיה
במונחים תל אביביים, שמו של חמודי אבולעפיה מזוהה עם פיתות בשר עסיסיות. לאחר סבב פופ אפים כאן ושם הוא חוזר כעת לחלון ברחוב זבולון, המקום שבו הכל התחיל, עם אותן פיתות רכות ממולאות בשרים בגריל, תוספות ורטבים שהופכים את הביס לחוויה ממש. בתפריט תמצאו פיתה כבד עוף ובצל (44 ש"ח) ופיתה פרגית (45 ש"ח), שיפוד נתח קצבים (55 ש"ח) וסינייה טלה וחצילים (52 ש"ח) ועוד ועוד, וכמובן פיתה קבב איקונית (47 ש"ח). בימי שלישי מכין אבולעפיה פיתה חביתה ליה (36 ש"ח) ובשישי מעורב ירושלמי (45 ש"ח). תמורת 10 ש"ח נוספים אפשר להחליף את הפיתה באורז, אבל לא כדאי אם לא חייבים.
זבולון 7, שני-חמישי 11:00-17:00, שישי עד 15:30

על העצם | אומניה בראסרי
מתכוננים ליום העצמאות: השלוחה המקומית של מסעדת הבשרים המצוינת מהצפון משיקה את "שלישי על העצם" – ערב בשבוע שמוקדש לנתחים מיוחדים. במקרר כבר מחכים טומהוק, פורטר האוס, ניו יורק קאט ועוד נתחי בשר מובחרים מיושנים 45 יום מהעדר הפרטי של הבעלים פאדי דבאח. הבשר, במשקל שמתחיל ב-700 גרם ומגיע עד קילו וחצי, מוגש עם מנה ראשונה ושתי תוספות לבחירה במחיר 49-58 ש"ח ל-100 גרם. את החשבון הכולל תעשו לבד.
הארבעה 20/כיכר גבעון 19, שלישי מ-18:00, להזמנות 03-7715733

פיק א פוקה | זה סושי
רשת הסושי הוותיקה מרחיבה את המנעד ומשיקה את פיק א פוקה – מותג חדש של פוקה בקערה, הגרסה המפורקת (והמשביעה וה-vfm יותר) לסושי. מתחילים בבחירת הבסיס – אורז סושי, אורז שחור או אטריות שעועית, ומשם ממשיכים לתוספות – פטריות שיטאקה, אצות וואקמה, אדממה ועוד ועוד. המחיר נקבע על פי החלבון – טופו, סלמון נא או צלוי, טמאגו, שרימפס מאודה, עוף צלוי, טונה אדומה נאה או מיקס סלמון וטונה, ורשימת טופינגז ארוכה מזמינה להתפרע. למי שמעדיף לקבל הכול מוכן ממתינות שלוש קערות פוקה בסגנונות שונים. הדיל כולו טעים ומשביע וגם המחיר סביר: 71-59 ש"ח בהרכבה אישית ו-69 ש"ח לפוקה מובנה, לאכילה במקום ובמשלוח.
להזמנות

יום הולדת ואפריטיבו | יין בחצר
כל יוזמה לחתוך מחירים כדי להקל על האורחים מבורכת. מסעדת יין בחצר בנחלת בנימין מציינת יום הולדת 4 בתפריט חדש ובו קרפצ'ו דג ים תיכוני (59 ש"ח), ספייסי ברוסקטה טונה אדומה (64 ש"ח), סלט אנדיב בוויניגרט דבש וגבינה כחולה (65 ש"ח) ועוד ועוד, שבמסגרת האפריטיבו מוגשים ב-30 אחוז הנחה. הדיל כולל גם יינות במחיר סביר, מ-39 ש"ח לכוס, וזו סיבה לחגיגה גם בסתם יום של חול.
נחלת בנימין 3, ראשון-חמישי 18:00-19:00, שבת 19:00-23:00 להזמנות

אורחים מהצפון | יקב להט AKA44 X
יקב להט מהגליל מגיע לעיר להתארח ב-AKA, בשלושה ערבי יין וקולינריה שמחברים בין יינות הטרואר האישי של היינן איתי להט ותפריט טעימות שיכין שף איתי קושמרו. בבר היין יוגשו מנות מותאמות לשלושה יינות לבנים ובמסעדה תוכלו לטעום שלושה יינות אדומים, שיוגשו לצד מנות שהותאמו במיוחד. להט עצמו יסתובב בין הסועדים ויסביר לכל מי שירצה לשמוע על היינות, תהליך הייצור וההתאמה לאוכל.
נחלת בנימין 44, ראשון-שלישי (4-6.5), להזמנות

דרינק והצגה | פלאזה קפה
מגיעים להצגה בתיאטרון בית לסין? אם תציגו את הכרטיס בפלאזה קפה תוכלו לקבל 25 אחוז הנחה על כל התפריט (בהפי האואר, שכאן קוראים לו גולדן האואר, בין השעות 17:00-19:30) או קינוח חינם (לא בגולדן האואר). דיי ג'יי ואווירה ואוכל וקוקטיילים כבר בפנים.
כיכר צינה דיזנגוף 3, ראשון עד שבת 09:00-חצות, להזמנות 073-3319415 ובאתר

מחוץ לעיר
אוכל רחוב ישראלי | מלון ענבל
במה שכבר הפך למסורת מחזיר מלון ענבל בירושלים אל מרכז הבמה את אוכל הרחוב כאירוע הקולינרי של הקיץ. בחצר הירוקה יוצבו עמדות פלאפל, נודלס, סלטים טריים ועוד, שילוו בבייגלה עם זעתר, מאפה בולגרית וביצה ושלל מאפים לוהטים מהטאבון, והכול ללא הגבלה. מחיר: 137 ש"ח לאדם כולל בסבוסה לקינוח (שתיה וקינוחים משתנים בתוספת תשלום).
מלון ענבל, ז'בוטינסקי 3, פארק הפעמון, ירושלים, מיום שני (5.5) עד סוף אוגוסט, ראשון-חמישי, 18:00-23:00, להזמנות

בראנץ' בעמק | מרקטינו
במסעדת השוק מרקטינו ברמת ישי מקבלים את העונה החמה עם בראנץ' איטלקי חדש ובו מנות פתיחה למרכז השולחן (סלט תפוחי אדמה, רביולי מטוגן, כרובית בטאבון ועוד), מנה אישית לכל סועד – מקושקשת קטיפתית על ברוסקטה, ביצה עלומה על ברד פודינג עם קרם פטריות, מיקס פטריות וקייל על ברוסקטה, כריך רוסטביף או כריך סביצ'ה – וגם קינוחים, סנגריה ושתייה חמה. את החוויה האביבית משלימים קוקטיילים תואמים ב-25 ש"ח, 25 אחוזי הנחה על תפריט האלכוהול, די ג'יי שמנגן מוזיקה ישראלית והנוף היפה של שדות העמק.
מרקטינו, חורש אלונים 5 (בנין שטרן), רמת ישי, שישי 15:00-10:30, להזמנות 073-2377004
