בר חדש של התאילנדית בהר סיני, אפריטיבו בשקיעה ועוד חדשות אוכל

תעשו פרצוף מופתע. אפריטיבו יפני באוקינאווה (צילום אפיק גבאי)
תעשו פרצוף מופתע. אפריטיבו יפני באוקינאווה (צילום אפיק גבאי)

רגע אחרי יום העצמאות, יש לנו כמה חדשות עבורכם בתחומי כל מה שטעים: שובן האיטי של הארוחות העסקיות, חזרתן החגיגית של שעות האפריטיבו (וההנחות שאיתן), קצת אהבה לאוכל אסייתי מצפון העיר והבר העתידי של המסעדה התאילנדית הנהדרת. אם זה טעים וזה בתל אביב, כנראה שזה ברשימה הזו

30 באפריל 2025

בעוד בערך שעה יכנס יום העצמאות לפועל, וכולם ימהרו להתעסק באיזה בשר לשים על המנגל ובאיזה אוכל הכי ישראלי, אבל גם בימים כאלו מסעדות תל אביב ממשיכות להתחדש, להוסיף, ולהמציא מחדש דרכים לתמחר אחרת כדי שרק תבואו – אפרטיפים, בראנצ'ים, לאנצ'ים, ברי אוכל ושעות תה. אז כדי שתישארו מעודכנים בכל מה שחדש, אספנו את חדשות האוכל הקטנות שקורות בתל אביב (וקצת מחוץ לה), לפני שכולם מדברים על האויסטרים של הלנה שוב. בקיצור, תשאירו מקום אחרי הקבב.

>> בית לגבר יהודי מרשים ובר לפנק בו ת'תחת. העיר של יונתן בלומנפלד

בר תאילנדי | התאילנדית בהר סיני

ברחבת בית הכנסת הגדול, בחלל שבו פעל במשך המון שנים השישקו, הולך ומוקם בר מבית השכנה ממול, התאילנדית בהר סיני. המקום נקרא "מולאם", על שם ז'אנר מוזיקלי תאילנדי (נסו ותהנו), ואת תפריט הקוקטיילים בונה המגה-מיקסולוגית מור קורל. אנו עוקבים ונדווח בקרוב.

התאילנדית בהר סיני (צילום: אנטולי מיכאלו)
התאילנדית בהר סיני (צילום: אנטולי מיכאלו)

האויסטרים חוזרים | הלנה בר יין

זוכרים את טרפת האויסטרים ביורו? למרות השינוי בשער המט"ח מאז, הדיל הכי משתלם בעיר עדיין משלם מאוד ועל כן הוא חוזר להלנה במסגרת חגיגת קיץ שתחל בשבוע הבא. ליד האויסטרים כבר מוקם קאווה בר, שיחשוף אתכם לעולם חדש ומסקרן של מבעבעים מספרד ובמיוחד לקורפינט (Corpinnat) – מותג שיצרה קבוצת יננים שהחליטה לפרוש מהמותג "קאווה" תוך שמירה על סטנדרט ייצור גבוה. ליד יוגשו יינות טבעיים מבעבעים בסגנון נט פט במחיר שובר שגרה של 35 ש"ח בלבד. עוד במסגרת ההכנות לקיץ מאריך הבר את שעות הפתיחה ומשיק הפי האואר לכל השבוע (כולל סופ"ש) עם 30 אחוז הנחה על כל התפריט. לכו תחגגו.
תרס"ט 6, הפי האואר ראשון-שבת (17:00-19:00), אויסטרים ביורו ראשון-שבת (4-10.5) 17:00-19:00, להזמנות

אויסטר ביורו, קולטים? הלנה בר יין (צילום סי פיש)
אויסטר ביורו, קולטים? הלנה בר יין (צילום סי פיש)

אפריטיבו בשקיעה | תריסר

דקה לפי שהוא פותח את מסעדת "תלם" בצפון העיר מכריז שף ענר בן רפאל על פתיחת הקיץ ושובו של האפריטיבו. תפריט חדש שמוגש בשעת בין ערביים כולל חמישה פתיחים ופרוסת לחם מחמצת ב-66 ש"ח בלבד, מחיר ברגיל בקושי קונה שווארמה. בין המנות תמצאו בצק פריך ממולא זעתר, בצל ולימון עם חריף עגבניות ופלפלים; חציל חם עם קציפת פטה ונענע ועוד גרסאות מקוריות שמבוססות על חומרי גלם עונתיים. את האוכל מלווים יינות מיקבים ישראליים ב-44 ש"ח לכוס ו-158 ש"ח לבקבוק וקוקטיילים שרוקחת המיקסולוגית עמית קצוביץ' – תריסאוור וודקה וביטר שומר, פיצג'רלד בגינה (ג'ין עכו בשטיפת שמן זית עם ורמוט לבן ועשבי תיבול) ובלאדי מאי עם סירופ פלפלי שושקה. בשעות המוזהבות תפריט הערב הרגיל ותפריט האלכוהול נחתכים ב-15 אחוז, לרבות הקוקטיילים החדשים. אם כבר אסקפיזם, שיהיה טעים וזול ועם נוף לשקיעה.
נמל תל אביב, שני-רביעי 18:00-19:00, להזמנות 

אפריטיבו שקיעה, תריסר (צילום פביאן בראל)
אפריטיבו שקיעה, תריסר (צילום פביאן בראל)

אפריטיבו בהפתעה | אוקינאווה

לציון 18 שנות ראמן וגיוזה בנווה צדק ושמונה שנים בלבונטין משיקות מסעדות אוקינאווה אפריטיבו יפני מפתיע. מנהג ה-Shokuzen, שפירושו ביפנית "מה שלפני האוכל", מתורגם לכוס יין לבחירתכם ועליה צלוחית ובה מנות ביס מהתפריט וספיישלים שנוצרו במיוחד לאירוע – ביס מאקי או ניגירי, דגים נאים על אורז, חטיפי אצות, אגרול, גיוזות ועוד ועוד, וכל זאת במחיר היין עצמו: 46-56 ש"ח. למעט בחירה בין גרסה צמחונית לגרסה שכוללת דגים ופירות ים אין לדעת מה תקבלו, וכך אפשר לחזור שוב ושוב ולטעום בכל פעם משהו שונה לגמרי. אם תחליטו להזמין עוד משהו, במהלך שעות השוקוזן תקבלו 20 אחוז הנחה על תפריט האוכל, ואז השמחה כפולה.
שבזי 46, לבונטין 8, ראשון-חמישי 17:00-19:00

שוקוזן באוקינאווה (צילום אפיק גבאי)
שוקוזן באוקינאווה (צילום אפיק גבאי)

בין פריז לים | שה ויוי

לאחר השקת הבראנץ' המוצלח מתחדש ביסטרו הדגים ופירות הים שה ויוי בתפריט טעימות זוגי שמשלב בין דגים נאים, ירקות צלויים, פסטה טרייה, ופירות ים – סך הכול 10 מנות למרכז השולחן ברוח המסע הקולינרי ששף אסף גבאי מבקש להעביר. בתפריט תמצאו אויסטרים מברטאן עם צ'ילי מותסס, סשימי דג ים עם חזרת לבנה ווינגרט תפוזי דם, אנדיב צלוי וגבינת בושה ועוד ועוד. לעיקרית תוכלו לבחור בין דג ים בפחם עם אורז אסור וביסק סרטנים וראשי קלמרי פריכים או שיפוד שקדי עגל בקרם תירס וציר עוף חם, עד לקינוח מתוק לסיום. 250 ש"ח לאדם.
דיזנגוף 190, ראשון-רביעי, הזמנות באתר

טעימות טעימות. שה ויוי (צילום אלון ולנסי)
טעימות טעימות. שה ויוי (צילום אלון ולנסי)

פאואר לאנץ' | שילה

לאט לאט אפשר להבחין בארוחות עסקיות שחוזרות לאחר תקופה ארוכה. מסעדת שילה מחזירה את הארוחה העסקית חודיים לאחר הפתיחה המחודשת, בדיל שכולל לחם מחמצת, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר העיקרית. בין המנות החדשות ששף שרון כהן יצר תמצאו למשל סלקים וקולורבי בגריל ברוטב בלסמי ארומטי וחלת דבש וטריו בליני עם ״קוויאר״ פורל לראשונות, ולעיקריות חצי עוף בג׳וספר ברוטב שמנת פלפל ותפוח אדמה או ירקות ירוקים וצ'ימיצ'ורי ישראלי (128 ש"ח) או פסטה ריגטוני ומולים (158 ש"ח). ספורטאים בנפשם או מי ששואפים להיות כאלו יוכלו להזמין במסגרת העסקית מנות מתפריט הפאוואר לאנץ', שבו הרכיבים מאוזנים עד לרמת חלבונים, שומנים בריאים ופחמימות מורכבות.
מונטיפיורי 9, שני-חמישי, 12:00-15:30, 03-5221224

והרי החדשות. שילה (צילום אסף קרלה)
והרי החדשות. שילה (צילום אסף קרלה)

אסיאתית צפונית | Go Asian Canteen

פארק עתידים בצפון הרחוק של העיר מתחדש ב-Go Asian Canteen, מזללה אסיאתית שמשלבת חוויית אוכל רחוב עם מנות אהובות ממטבחי אסיה – פאד תאי (62 ש"ח), המאלזית (64 ש"ח), גרין קארי (64 ש"ח) ועוד. כל המנות כוללות טופו, כשלא-טבעונים יכולים להוסיף תמורת שקלים בודדים עוף ובקר. אם במקרה נקלעתם לסביבה, שתדעו שיש מה לאכול.
דבורה הנביאה, פארק עתידים (לובי בניין מספר 6), ראשון-חמישי 11:00-22:00

Go Asian Canteen (צילום אסף קרלה)
Go Asian Canteen (צילום אסף קרלה)

מחוץ לעיר

שעת תה ובר קיץ במלון אמריקן קולוני

מלון הבוטיק אמריקן קולוני בירושלים פותח את העונה החמה בכמה חזיתות: בגינה המטופחת של המלון ייפתח בר קיץ ובו מנות מהמטבח הים-תיכוני, סלטים טריים, פיצות ופוקאצ'ות, קוקטיילים ועוד, כולל מבצע 1+1 בהפי האואר (17:30-18:30). שישי בערב מוקדש לארוחת ים מפוארת, למשל סקאלופים צרובים ואספרגוס בגריל, פלאפל שרימפס, מרק אספרגוס עם סלמון מעושן, נתחי פילה דג בעלי בננה ועוד, סך הכול שש מנות שמוגשות בפאטיו המלון (350 ש"ח לאדם בהזמנה מראש). אחרון חביב שקורה כאן הוא תה מנחה – מגש קומות ועליו כריכונים קטנים וטעימים, מאפים ופירות שמוגשים עם קנקן תה משובח (120 ש"ח לאדם). האוויר הצח והאווירה הקוסמופוליטית בחינם.
לואי ונסן 1, ירושלים, 02-6279777 ובאתר  

שעת התה במלון אמריקן קולוני (צילום מיקלה ברסטו)
שעת התה במלון אמריקן קולוני (צילום מיקלה ברסטו)

מסעדת בשרים בדן אילת

מעכשיו אי אפשר להתלונן יותר שאין מה לאכול באילת כי במלון דן אילת נפתחה DAKOTA – מסעדת גריל חדשה במתחם הבריכה, הפתוחה גם לאורחים מבחוץ. בתפריט תמצאו אסאדו עגל, צוואר טלה ועוד בשרים ועופות מהמעשנה לצד טרטר פילה בקר, נקניקיות עגל, סטייקים ויינות מיקבים ישראלים. גזרו ושמרו למקרה הצורך, ותזכרו שעדיין מותר להתלונן שיקר.
מלון דן אילת, ראשון-חמישי, 19:00-22:00, 053-2226996 ובאתר