היסטריה: קוקו נקו פותחים בית פנקייק יפני. ועוד חדשות אוכל

כל כך פלאפי. פנקייק יפני (צילום: טיים אאוט טוקיו)
כל כך פלאפי. פנקייק יפני (צילום: טיים אאוט טוקיו)

הראמנייה הפופולרית מפלורנטין מסתעפת // פופ אפ טאקוס מלחמה משתלט על המשביר // אור גינסברג מפלט טונה מפלצתית בארוחה מסורתית // a ויובל בן נריה פוצחים בסרוויס צהריים משתלם בהשראת אוכל רחוב // טרפת מאצ'ה בבוטיק סנטרל // אם זה טעים וזה חדש בתל אביב, כנראה שזה ברשימה הזו

עוד שבוע סוער חלף על הזירה הקולינרית המקומית, שמתאוששת עדיין מצמד פתיחות ענק בשבוע שעבר של המסעדות החדשות מבית השפית דנה לי ברמן (בר פרדיסו) והשף אליעזר טמנו (סטודיו גורשה), כנראה המסעדות הכי מעוררות ציפייה שנפתחו כאן בחודשים האחרונים. והשבוע בחדשות האוכל: אפשר להירגע קצת, לפרק טונה של 130 קילו, ולנוח עד הבום הבא.

>> יאללה בונז'ור: מקדש המאפים במלון אלקונין הוא בית הקפה שחיפשנו
>> באתונה יש מקום שנראה כמו התינוק היווני של כולי עלמא ובית רומנו

הפנקייקס באים | קוקו נקו

הכינו את המקלות ואת האינסטה: בקרוב ממש היפאנית הנהדרת קוקו נקו מתרחבת ופותחת בית קפה, גם הוא יפני כמובן. אם הפנקייקס הרוטטים מככבים לכם בחלומות, במקום החדש תוכלו לקבל אותם במלוא הדרם גם בגרסה מלוחה יחד עם עוד שיגועים יפניים מוגזמים וחמודים. אנו עוקבים בדריכות אחרי ההכנות ונדווח.

בקרוב גם בגרסה מלוחה. קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
בקרוב גם בגרסה מלוחה. קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

אוכלים סוטים | כריסטוף

זוכרים את הנקניקיות המוגזמות מ-Soté Urbandog בשוק הכרמל? שף רותם וקנין, שחתום על ההברקה, יתארח בשבוע הבא בבר היין כריסטוף, עם תפריט שמזגזג בין סטריט פוד בגבוה לפיין דיינינג בסליז: פינצ'וס מורטדלה וקמבוזולה עם פלפל מוחמץ, סלט תירס לבן עם עירית וטרגון וגבינת דליס דה בורגון, ספייריבס טלה קוריאני ועוד מנות קלילות שהולכות טוב עם יין, שיימזג כמובן בשפע. והנקניקיות מה איתן? יש סיכוי שהן יפתיעו, ואם לא אז בפעם הבאה.
השוק 28, ראשון-שני (11-12.5) מ-18:00, להזמנות

אולי כן ואולי לא. הנקניקיות של רותם וקנין (צילום גיא חביב)
אולי כן ואולי לא. הנקניקיות של רותם וקנין (צילום גיא חביב)

טאקוס מלחמה | המשביר

לא ברור איך בין תקופת מילואים אחת לאחרת, לשף דן רושנסקי יש זמן לתפעל את המקומות שלו. למרות זאת הוא מחליט לפתוח במשביר פופ אפ שמוקדש כולו למטבח המקסיקני הצבעוני והאוונגרדי, עם ריחות ומתכונים שנאספו בין וואחאקה למסעדות הבוטיק של מקסיקו סיטי. את מרכז הבמה תופסים טאקוס (22-26 ש"ח), במיוחד טאקו בירייה משגע, וסביבו מנות חלוקה, קוקטיילים, טקילה ומוזיקת חאפלות לטינית. בשישי בצהריים תוכלו לצפות לפייסטה מקסיקנית כהלכתה, שתגלוש מהחצר (אחת החמודות בעיר) אל הרחוב. אולה.
המשביר 2, משלישי (13.5), ראשון-חמישי 17:00-2:00, שישי 12:00-2:00, שבת 17:00-2:00

אחת החצרות אם לא ה. המשביר (צילון מורין קלטש)
אחת החצרות אם לא ה. המשביר (צילון מורין קלטש)

אגדה יפנית | a

מסעדת a של שף יובל בן נריה היא מסוג המקומות ששמורים לאירועים מיוחדים. העיצוב, האוכל המוקפד שכל רכיב בו עובר תהליכים ארוכים, שירות מופתי ואווירה סקסית מכתיבים סטילטו, או לכל הפחות שיק שפורץ את גבולות היומיום. לסרוויס הצוהריים החדש מותר להגיע בכפכפים וג'ינס כי הוא שואב השראה מאוכל רחוב יפני, על אף שהביצוע מורכב לא פחות מאשר בערב. בתפריט מככבים טרטר בקר, שיפוד דג באש ועוד מנות דגל מימי ראשית המסעדה לצד רולים אלגנטיים, שמשלבים טכניקות יפניות קלאסיות עם יישון, עישון והתססות, ירקות אורגניים וחומרי גלם מכל קצות הגלובוס. הדיל מורכב ממנה ראשונה או סושי ועיקרית במחיר העיקרית. לדוגמה: טרטר בקר הולשטיין מקיבוץ קליה על אצבעות לחם קסטן קוג'י עם קרם חלמון פנטסטי, סשימי פורל עם אבוקדו וריבת נורי(!) לראשונות; ולעיקריות צ'יראשי (148 ש"ח), קאצו קארי מטופו משי וירקות אורגניים בקארי יפני בבישול ארוך (102 ש"ח) וקלאם צ'אודר פנטסטי, שבנראות לא דומה כלל למקור אך מזכיר אותו בטעמים (134 ש"ח). גם הבר העשיר חותך בצהריים מחירים, ולכן מומלץ להתפרע עם סאקה ממזקקות בוטיק שבן נריה נסע עד יפן כדי לעמוד על איכותן.
מנחם בגין 121 (מגדל עזריאלי שרונה), שני-חמישי 15:00-12:00, להזמנות

הפסקת צוהריים בגבוה. צ'יראשי סלמון, המאצ'י יפני וטונה כחולת סנפיר, a (צילום אסף קרלה)
הפסקת צוהריים בגבוה. צ'יראשי סלמון, המאצ'י יפני וטונה כחולת סנפיר, a (צילום אסף קרלה)

טונהפארק 1 | סלאס

בכל שנה באביב הפיד של שף אור גינסברג מתמלא צילומים של דגי טונה. זוהי שעתן היפה של המפלצות עצומות הממדים, שמככבות זו השנה השמינית ברציפות בארוחות פילוט, שהחלו בחדר הפרטי של מסעדת סלאס והפכו לאטרקציה שכל פודי חייב לעצמו. פעם בשבוע (בשאיפה ליותר) מתקבצים 30 משוגעים לאירוע יחיד מסוגו שבו גינסברג מניח את הדג על דלפק, מפרק אותו לחלקים ומכין מכל חלק ביס מקורי וחד פעמי מלווה בהסברים כמובן. תפריט אין כי הוא נבנה בבוקר הארוחה במוחו הקודח של השף, והמחיר 700 ש"ח לאדם הוא מהיקרים בשוק, אבל כשמתייחסים לאירוע כהופעה או קונצרט בן עשר מנות (ולרוב יותר) – ההשקעה מצדיקה את עצמה.
עמיעד 10, יפו, ימי שלישי, להזמנות

אור גינסברג וחבר. ארוחות פילוט במסעדת סלאס (צילום מיה הלל)
אור גינסברג וחבר. ארוחות פילוט במסעדת סלאס (צילום מיה הלל)

טונהפארק 2 | פרא

טונה מפלצת במשקל 130 קילו נחתה במסעדת פרא, ואתם נהנים מיום שלם של טונה כחולת סנפיר טרייה ונהדרת. שפים אביעד פלד ואורי שטיינברג יכינו מחלקי הדג האציל טרטר טונה מתובל בשומן טונה ושמן זית וטונה טונטו – פרשנות מקורית לקלאסיקה האיטלקית, ועוד מנות ספיישל שיוגשו במקביל לתפריט הרגיל.
נחלת בנימין 27, שישי (16.5), 23:00-12:00, להזמנות

טונה טונאטו, פרא (צילום אנטולי מיכאלו)
טונה טונאטו, פרא (צילום אנטולי מיכאלו)

מוצא הקציצה | אסיף

במרכז הקולינרי אסיף רגילים לעסוק בשאלות הרות גורל בתחום האוכל. הפעם על המוקד "קציצה או מתחזה" – שיחה עם איתי בן שמחון ואלעד בר-נוי שינסו להכריע בשאלה מהי קציצה והאם גפילטע פיש, קבב וקניידלעך שייכים לז'אנר או שהם סתם עגולים. עוד באג'נדה מהו סוד ההצלחה של הקציצה ומדוע אנחנו כל כך אוהבים אותה (גם אם לא מצהירים על כך בגלוי), ואילו קציצות נמצאות בטופ 5 שלהם. מחיר הכניסה 80 ש"ח לאדם כולל צלחת ובה שלוש קציצות שמנמנות, כי רק מלדבר על אוכל אף אחד לא נעשה שבע.
לילינבלום 28, רביעי (14.5), 19:00, פרטים והזמנות באתר

למה רק שלוש אבל? ערב קציצות, אסיף (צילום דן פרץ, סטיילינג נורית קריב)
למה רק שלוש אבל? ערב קציצות, אסיף (צילום דן פרץ, סטיילינג נורית קריב)

בראנץ' איטלקי | גאזטה

בבר היין הוותיק והאהוב גאזטה מבינים שיוקר המחייה לא מאפשר לחיות ומשיקים Happy Brunch – גרסה מחודשת לבראנץ' ב-30 אחוז הנחה. פוקאצ'ה ושלוש צלוחיות לבחירה כגון סלמון כבוש ושמנת חמוצה, ארטישוקים צרובים ויוגורט לימוני, מורטדלה פיסטוק ועוד וגם קרפצ'ו בקר עם פרמז'ן ובלסמי מצומצם, פיצטה בוראטה, סטייק אנד אגס וסלמון בכבישה ביתית עם ביצה עלומה ורוטב הולנדז עולים מעכשיו הרבה פחות, וכך גם קוקטיילים, שפריצים קלילים ויין, שעוזרים לסדר את הראש. כן ירבו מקומות שירימו את הכפפה ויעשו לנו קצת יותר נעים בחשבון הבנק.
מרמורק 12, שישי-שבת 14:00-12:00, להזמנות 

עוד יותר זול ועוד יותר זול. גאזטה (צילום נתנאל ישראל)
עוד יותר זול ועוד יותר זול. גאזטה (צילום נתנאל ישראל)

מיקס אנד מאצ'ה | בוטיק סנטרל

טרפת המאצ'ה אינה נעצרת במסעדות יפניות: לאחר שקונדיטוריות יוקרתיות בחו"ל אימצו את הזהב הירוק הוא מגיע לרשת בוטיק סנטרל. מאצ'ה באיכות הגבוהה ביותר, ממקור יחיד ומקציר ראשון, משמשת כבסיס לשלוש עוגות בהשראת אמנות הפטיסרי היפנית: בחושה מאצ'ה במילוי קרם ברולה מתובל באפרסק (53 ש"ח), עוגת נמסיס משכבות שוקולד עשיר ומוס מאצ'ה (148 ש"ח), והפייבוריט שלנו טירמיסו מאצ'ה – גרסה יפנית מעודנת לקינוח האיטלקי, עם תה מאצ'ה במקום קפה וקרם מסקרפונה במתיקות עדינה (74 ש"ח). הקולקציה החדשה נולדה כשיתוף פעולה בין בעלי בוטיק סנטרל שף קונדיטור עופר גל לאמנית הפטיסרי היפנית Sakie Yamazaki, והיא מצליחה להעביר היטב את ערכי האסתטיקה היפנית ואת הטעם שכבש את העולם.
בוטיק סנטרל

סו מאץ' מאצ'ה. בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)
סו מאץ' מאצ'ה. בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)