20 המבורגרים ב-20 יום: בדיוק לכזה סוף קיוויתי. ביי בורגרים שמנמנים

פאט קאו. צילום: יח"צ
פאט קאו. צילום: יח"צ

לכבוד חודש ההמבורגרים 2021 של קוקה-קולה יצא מבקר אוכל הרחוב שלנו אל רחבי הארץ כולה כדי לאכול 20 ספיישלים במשך 20 יום. זהו, זה נגמר. זה עבר. השלמנו מעגל שלם וחזרנו בדיוק למקום שבו התחלנו: עם המבורגר ביד

9 בנובמבר 2021

שאלו כל סופר טוב או תסריטאי מוצלח – בסוף כל סיפור, בסיום כל התלאות והאתגרים שניצח בדרך, חוזר הגיבור לראשית הדרך במעגל מושלם עם החוויות שצבר והניסיון שאסף. דווקא שם, בחזרה בכפר ממנו יצא, יכול הגיבור להביט אחורה על המסע שעבר ולהבין יותר את העולם, או אולי את עצמו. גם אני זכיתי לסוף של גיבורים עם ההמבורגר האחרון במסע הבלתי אנושי שלי לבלוס 20 המבורגרים ב-20 יום כאילו אני פיליאס פוג השמנמן. אכלתי את דרכי אל קו הסיום דרך 20 המבורגריות שונות, אוכל ספיישל אחרי ספיישל, מאבד בדרך צלם אנוש ואולי כמה שנים מחיי. זה היה מסע מופלא, מאתגר וטעים במיוחד, אבל עכשיו הגיע הזמן לחזור להתחלה.

>> כל המסעדות והספיישלים בחודש ההמבורגרים של קוקה-קולה
>> בפעם הקודמת גילינו את הסוד הגדול של ההמבורגר בפיתה 

ההמבורגר הראשון שטעמתי היה זה של מסעדת ג'אנגו בראשון לציון, שרק בהגעתי אליה נפל לי האסימון שהיא בעצם סניף של פאט קאו התל אביבית של טום אביב. אותו ביס ראשון שהשיק אלף המבורגרים (בסדר בסדר, "רק" עשרים) היה מאורע מחולל מושלם למסע שלי, כך שזה רק הולם שהביס האחרון יהיה בסניף המקורי של פאט קאו, אי שם בצפון דיזנגוף. לא צריך להגיד לי אפילו מה בתפריט, אני יודע בדיוק מה אני מזמין. ספיישל חודש ההמבורגרים של קוקה-קולה. כזה אני, חובב המבורגרים פשוט.

המבקר לב המבורגר. צילום: מערכת טיים אאוט
המבקר לב המבורגר. צילום: מערכת טיים אאוט

ידעתי למה לצפות, והבורגר של פאט קאו לא אכזב. לא בכדי הוא זכה במבחן הטעימות העיוור שערכנו כאן בטיים אאוט לפני כמה חודשים – הקציצה מושלמת בכל פעם, בשר משובח, ציפוי פריך שנוצר על הגריל, נוזלים עסיסיים מטפטפים, איולי מושלם שמחמיא למנה, לחמניה רכה וטיפה מתקתקה. תכלס אתם כבר מכירים את הנוהל, זה המבורגר שאני יכול להתאהב בו בכל פעם מחדש, גם אם אכלתי 19 המבורגרים בימים שלפניו.

וזה גם ההמבורגר המושלם לסיים איתו את המסע, דווקא מכיוון שהוא כל כך פשוט. בעשרים הימים האחרונים אכלתי מגדלים מפוארים ומפלצות ענק, לחמניות שחורות ובצקים גרוזינים, קציצות דג וקציצות בלי בולשיט, את המראדונה ליד הדינוזאורים ואת הפורטו סלייד ג'ים ליד איקאה, עם חתיכות נאצ'וס, עם פירורי צ'יטוס, עם פורטבלו, בצל מקורמל, גוואקמולי, ביצת עין, בשר אסאדו, בייקון טלה, אננס, חלפיניו מטוגן, סרירצ'ה,שום קונפי, כבד אווז, צלפים ואינספור סוגים של צ'יפס. ודווקא אחרי כל אלו, בעודי צועד בכבדות לעבר השקיעה, אני יודע בבירור. לא צריך יותר מדי כדי לעשות אותי שמח. רק איזה המבורגר פשוט וטוב.
פאט קאו, דיזנגוף 265, א'-ש' 12:00-00:00, בחמישי עד 01:00, 03-773-2591