אל תגידו אימפוסיבל: חודש הטבעונות כובש את ברגר קינג
סניף דיזנגוף סנטר של הרשת יהפוך לטבעוני לגמרי למשך חודש שלם, ויציע ווג'י וופר - וחשוב מכך, גם ווג'י נאגטס // השף מיכאל כץ משיק קורס בישול טבעוני, ללא בשר וללא תחליפי בשר // ובקייטרינג מוניר מציעים לכם מגש אירוח טבעוני ליום הבחירות
מרוב עיסוק בחגים ובבחירות כמעט ששכחנו את חודש הטבעונות שמתחיל גם הוא ביום שלישי הקרוב (1.11). והנה מה שהיה עד לפני כמה שנים טרנד הולך וגדל, הפך לעובדה בשטח עד כדי כך שרשת הפאסט פוד ברגר קינג הכריזה על הפיכת סניף דיזנגוף סנטר לסניף טבעוני למשך כל החודש. ההחלטה יוצאת הדופן, שמתבצעת לראשונה בישראל ובעולם, התקבלה בעקבות פיילוט שהתקיים בשבוע שעבר, אז למשך שלושה ימים הפך הסניף בסנטר לפופ אפ טבעוני ובמרכזו ה-Veggie Whopper (גרסה טבעונית להמבורגר המוכר של הרשת) וגם Veggie Nuggets – נאגטס פריכים מן הצומח. המנות החדשות יצרו תורים ארוכים בסניף, והיצרנית חברת הפוד טק הישראלית Meat The End משנסת מותניים כדי לענות על הביקוש.
לטבעונים (או לסתם אזרחים פשוטים המעוניינים באוכל טבעוני), לעומת זאת, שמתעניינים בחוויה קצת יותר מתוחכמת – אלטרנטיבה מגיעה מכיוונו של מיכאל כץ, השף הוותיק שגידל דורות של שפים (כולל אסף גרניט, שמפגש נרגש בין השניים שודר אמש ב"משחקי השף"), משיק קורס ראשון מסוגו לבישול טבעוני בשיתוף עם עמותת ויגן פרנדלי. ב-12 מפגשים עיוניים ומעשיים נלמדים נושאים שונים כמו בכל קורס בישול, מירקות דרך בישול איטלקי ועד בצקים וקינוחים – וכולם ללא תחליפים וחומרי גלם מעובדים. לדוגמה: בשיעור קטניות וקינואה לומדים על עקרונות העבודה ומכינים ממרחים ותבשילים, לביבות קינואה והמבורגר טבעוני. "פנה אליי אדם שהתעניין בלימודי בישול טבעוני. אמרתי לו שאיני בקיא בבישול עם תחליפים מן הצומח אך אוכל ללמד אותו לבשל ללא חומרי גלם מן החי", אומר כץ. "הוא בא לשיעור ומבחינתו זו הייתה הצלחה – הוא פשוט למד לבשל ורבים באו אחריו. בעיניי צריך ללמוד את הבסיס, שהוא כיצד חומר גלם מתנהג, טעמים ומרקמים". הקורס הטבעוני הוא חלק אינטגרלי מרשימת הקורסים באטיליו (Attilio), בית ספר חדש לבישול גבוה וללימודי קולינריה שהקים כץ באור יהודה (5,400 ש"ח, מ־23.11).
בין שני הקצוות שלעיל, פאסט פוד ובישול בבית, יש עוד אופציות. במסעדות ובבתי האוכל בעיר מתכוננים לחודש הטבעונות עם מנות חדשות, ספיישלים ומבצעים על טוהרת הצומח בלבד. לדוגמה: במסעדת הבשר NG יתווספו לתפריט הקבוע מנות סטייק רידיפיין מיט ברוטב צ'ילי דובדבנים (120 ש"ח) ופטריות גולדן אויסטר ופינק אויסטר צרובות בגריל עם בוק-צ'וי, עגבניות שרי, לאבנה וסומאק (82 ש"ח). במסעדת הטרקלין (היכל התלמוד 4) מוסיף שף יוסי בן אודיס לתפריט רידיפיין קבב (96 ש"ח), רידיפיין סינייה על חציל קלוי טחינה וסלסת עגבניות (96 ש"ח) וסיגר במילוי בשר רידיפיין (42 ש"ח). באינדירה ההודית מציעים ביום הטבעונות 7 אחוז הנחה על כל המנות בתפריט שמחירן 32 ש"ח ומעלה – סמוסה ירקות, אלו גובי, צ'נה מסאלה ועוד קלאסיקות אהובות. ובקייטרינג מוניר מחברים את חודש הטבעונות עם יום הבחירות ומציע מגש אירוח של מיני פיתה שווארמה/פלאפל טבעוני ב-25 אחוז הנחה (180 ש"ח). כי אם כבר לאכול את הלב ברגע תוצאות האמת, אז לפחות שאף בעל חיים לא יסבול על הדרך.