חמין זמין: 7 מקומות להשיג בהם חמין טוב בתל אביב (ואחד בבני ברק)
חמין, טבית צ'ולנט או אפילו טשולנט - לא אכפת לנו איך אתם קוראים למלך הבישול הארוך של המטבח היהודי, העיקר שגם אתם חלק מהמסורת של לאכול טוב. לכבוד העונה הקרירה שסוף סוף (באמת) הגיעה אלינו, אלו 7 סירי חמין נפלאים לאכול בתל אביב, ועוד אחד מבני ברק
דצמבר מגיע לימיו האחרונים וכבר לא חשבנו שהוא יבוא, אבל הנה – גשום, סגרירי וערפילי, וזה אומר רק דבר אחד. החורף סוף סוף הגיע, ואנחנו ספונים בבתים וכמהים למנת חמין חמימה ומנחמת לבב אנוש. הבדיחה הידועה על חמין גורסת שחמין הוא כמו ילדים – שמים אותו דבר, ולא יודעים מה ייצא בסוף. מצחיק או לא, אספנו לכבודכם את מנות החמין הכי מחממות בעירנו, כיאה למסורת היהודית.
חמין מרוקאי | שוק האוכל של דיזינגוף סנטר
אנחנו חיים בזמנים נפלאים (לפעמים), בהם אפשר לשים פעמינו על משלוח הישר מיריד האוכל של דיזינגוף סנטר. היריד מרכז כמות נאה של בשלנים ביתיים לצד מקצועיים שמבשלים אוכל טרי ונהדר, בו גם שמחנו לאתר חמין בגזרת המטבח המרוקאי. החמין המרוקאי מכונה בעגה המקצועית סחנה, וכולל חומוסים ובצל מטוגן, מה שמייצר ביס נעים ומהנה. מלבד אלה כמובן תמצאו בסחנה גם בשר בקר, חיטה וגריסים – וגם המחיר מפתיע.
40 ל500 מ״ל, בוולט בימי חמישי ובדיזינגוף סנטר בימי חמישי ושישי. בימי חמישי בין: 12:00-20:00 ובימי שישי בין 10:00-17:00
צ׳ולנט לפי הספר | סנדר
בית האוכל היהודי של סנדר הוקם בראשית המדינה, ומאז כבר 75 שנה שהוא מבטיח לנו אוכל טעים בניחוח אמיתי של בית. סנדר, שכבר הפך למוסד בן שלושה דורות, מציע צ׳ולנט אשכנזי לפי הספר- כזה שנאפה בתנור לילה שלם ויש בו קישקע שקשה לעמוד בפנים, בשר רך ומבורך, תיבול מפולפל ומדויק, שעועית לרוב, תפוחי אדמה שחומים וגם חמינדוס, הלוא הן ביצים חומות שאנחנו אוהבים לאהוב.
סיר צ׳ולנט משפחתי ל4-5 סועדים 369 ש״ח, בוולט או באתר. לוינסקי 54
צ׳ולנט אשכנזי | צ׳ונטי
צ׳ונטי היא צ׳ונטייה – או חמינייה אם תרצו – שהחמין בה מגיע דווקא מארה״ב, נאמן למסורת האשכנזית האמריקאית, וזמין בעיקר במשלוח או באיסוף עצמי. יש מגוון מנות מוצעות, כגון צ׳ולנט קומפלט עם בשר, תפוחי אדמה, ביצה ושעועית בובעס, או אחד צמחוני עם שעועית וגריסי פנינה. הבשר עסיסי ונפלא, הצ׳ולנט מיטיב להיות מתקתק וחרפרף בעת ובעונה אחת והתוספות בצד מפתות – או לחוח, או פיסה של חלת ויז’ניץ׳ לניגוב האידיאלי.
79 ש״ח למנה של 500 מ״ל עם סלט וחלה. בוולט, באתר או באיסוף עצמי מאברבנאל 49 או שוק צפון
צ׳ולנט להרכבה עצמית | יהושע
יהושע הוא מיזם האוכל היהודי שהקים שי מאור מתוך געגוע והתרפקות נוסטלגית על האוכל היהודי של סבתו. במסגרת הזו הוא מציע מגוון מארזים חמימים לסופי השבוע. תמצאו כאן צ׳ולנט אשכנזי משגע הכולל קישקע, שעועית, גריסים וכל הג׳אז הזה, ויש גם גרסה צמחונית כמובן. למעוניינים להמשיך להתפנק ולזלול מומלץ להוסיף גם קיגל אטריות, כבד קצוץ, רגל קרושה, קציצות ווייט פיש ועוד מאכלים למיטיבי לכת. שבוע מלא עד השבת.
49 ש״ח למנה זוגית, להזמנות באתר
טבית בצלחת | בלאדי שיק
ארז קומרובסקי מתחבר הפעם למסורת העיראקית, במסגרתה הצ׳ולנט הוא אינו אלא טבית שמתבשלת שש שעות בתנור. בטבית המרכז הוא דווקא עוף ולא בשר, וכאן מדובר בעוף שמתבשל על העצם ונותר נעים וריחני. מלבד העוף תמצאו בטבית של קומרובסקי אורז בסמטי, דלעת, עגבניות בבישול ארוך ותיבול בהרט מדויק שמנצח על החגיגה ומעניק לתבשיל טביעת אצבע מסקרנת.
74 ש״ח בוולט או במגדל שרונה, מנחם בגין 121.
חמין צמחוני | המטבחון
המטבחון מציעים אוכל ביתי ופשוט לכאורה, אבל לפעמים הוא כל מה שאנחנו רוצים וצריכים – במיוחד בימים קרירים של מלחמה. החמין שהם מבשלים כל הלילה מוצע אמנם בשבתות בלבד, אבל כך תוכלו להבטיח גם שנ"צ מיד לאחר האכילה. תפוחי אדמה, תיבול נעים, מיקס שעועיות מזין של שעועית לבנה, שעועית שחורה וגם בובעס, תפוחי אדמה וגריסים. יש גם גרסה בשרית כמובן, שאליה מתווסף בשר רך כפי שרצה השם.
69 ש״ח למנה בשרית, 60 ש״ח לצמחונית. רבי עקיבא 18.
צ׳ולנט של פעם | שמוליק כהן
במסעדת שמוליק כהן מגישים חמין מלפני שהייתה לנו מדינה, ובהחלט יודעים מה לעשות וכיצד. כבר בשנת 1936, ליתר דיוק, אז החלו להגיש במסעדה סיר מכובד של שהתחמם על הפלטה לילה שלם, ובו תמצאו כדלקמן: שעועית, גריסים, תפוחי אדמה, קישקע כמובן, בשר בקר וביצים חומות למהדרין. למוסריים מביננו, יש גם גרסה צמחונית וטבעונית, שמגיע עם חיטה, גריסים, תפוחי אדמה ושעועית. חמין עם מורשת שאפשר לסמוך עליה ללא כל ספק.
78 ש״ח ל-500 מ״ל צ׳ולנט עם קישקע ובשר, הרצל 146, או בוולט.
בונוס: צ׳ולנט במעדנייה של בני ברק
אם כבר אז כבר, לא? כל יהודי חייב פעם אחת בחייו לאכול צ׳ולנט כמו שהתכוונו לו חכמי חז״ל, והדרך הנכונה היא במעדנייה של בני ברק. צ׳ולנט בלי דוואינים, מתוך סיר ענק, ריחני ומהביל. עם קישקע טוב, בשר בקר במרקם מדויק שאינו מתפרק, תיבול ראוי וטעמים נעימים. מומלץ לשבת על כיסא כתר רעוע במקום, תחת אור הפלורסנט האכזר, לאכול חמין מתוך צלחת פלסטיק חד״פ ולהרגיש לרגע קט בשטיסל.
30 ש״ח למנת חמין בשרי, יונה הנביא 14, בני ברק