צ'ולנט ושמו תשוקה: יש דבר כזה חמין לא כשר. והוא מושלם
בסופ"ש הזה אנחנו נתגעגע לביסטרו החלוצים 3, שהיה חלוץ המהפכה הקולינרית של שוק לוינסקי ונסגר ב-2018, וננצל את מזג האוויר כדי לחזור בזמן ולהכין בבית את סיר הצ'ולנט האגדי והמשכר שרקחו באותם ימים השפים נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו. כל ביס הוא מסע לימים אחרים
סופ"ש הוא זמן להתגעגע בו, ובסופ"ש הזה נתגעגע יחד לביסטרו החלוצים 3, שנסגרה ב-2018 אחרי שש שנים של איכות ייחודית והשפעה ניכרת על נוף המסעדות העירוני (כיום פועל באותו לוקיישן בר היין המעולה של רז רהב, "תרצה"), כשהיא למעשה אכן משמשת ככוח חלוץ לכיבוש שוק לוינסקי והפיכתו למעצמה קולינרית. ב-2012 ביקר בביסטרו הקטן מבקר המסעדות של "טיים אאוט" באותם ימים, ג'וב הר גיל, וכתב עליה בדייקנות אופיינית ש"אני מאמין שעיר כמו תל אביב חייבת לעצמה עוד מקומות כאלה: קטנים, צנועים, שקטים ובעלי טעם אישי מובהק, מסוג הביסטרו המשפחתיים שמעלים חיוך גדול כשנתקלים בהם במקרה בטיולים בצרפת או באיטליה", וזה עדיין נכון, כי רבים ניסו ומעטים הצליחו.
>> רק ב"טיים אאוט": המתכונים הכי פשוטים של השפים הכי טובים
>> כל מה שצריך כדי לעשות חמין ועוד עשרות מתכונים של "השולחן"
>> חמין זמין: מנות החמין הכי טובות שאפשר להשיג במשלוח עכשיו
הבעלים והשפים איתן ונונו ונעמה שטרנליכט עזבו את העיר, היא הפכה למעצמת טוניק ישראלי ארטיזינלי והוא ליועץ קולינרי שהוביל גם את קונספט ה"ארוחת שף פופ אפ במסעדת פועלים בשוק" לפני מספר שנים, אבל החלל שנותר עם סגירתה לא באמת התמלא ואנחנו נשארנו עם חלום על צ'ולנט חזיר. בינואר 2020 הסכימו השניים לשתף את מגזין "השולחן" במתכון המופתי שלהם לחמין ומאז אנחנו מפנטזים עליו כל שנה עד שמגיע הסופ"ש הנכון מבחינת מזג האוויר. אז הנה, הוא הגיע. וכך כתבו אז ונונו ושטרנליכט:
"ייאמר מיד: הצ'ולנט שלנו מכיל חזיר והוא קרוב יותר לצד הגוי של פולין. רצינו להכין אותו עם הנתחים הכי כיפיים — אלה שכולם תמיד רבים עליהם: פולקע של עוף, שדרת שפונדרה (שאת העצמות שלה מוצצים אחרי שמורידים מהן את הבשר והשומן), צלעות חזיר וקוסטיצה (נקניק בשר חזיר), שעוטפים הכל בניחוח מעושן. הבשר נצלה בשומן שניגר מהנתחים עצמם והופך לעסיסי ורך במיוחד. הכרוב הוא ההפתעה של הקדרה — הוא סופג אליו את כל הטוב של הבשר ומקבל גוון מתקתק בזכות הבישול הממושך". ואם הם אומרים – הם יודעים. לעבודה:
החומרים:
נתח שפונדרה בקר עם העצם במשקל כ- 1/2 1 ק"ג (בערך 8 צלעות)
200 גרם צלעות חזיר מעושנות או אוסובוקו חזיר מעושן
200 גרם בייקון או קוסטיצה
8 שוקי עוף
8 תפוחי אדמה שלמים מזן דזירה
2 ראשי כרוב קטנים חתוכים לרבעים עם הגזע
8 ביצים
40 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (לא חובה)
4-2 כוסות מים
2 כפות מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס