בונבוניירה אקספרס: 9 חנויות השוקולד הכי טובות בתל אביב

בונבונבונירה. השוקולדים של רונן אפללו. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם ronen_aflalo
בונבונבונירה. השוקולדים של רונן אפללו. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם ronen_aflalo

לא צריך לתרץ את המעמד הכמעט חסר תקדים של שוקולד בראש סולם המזון, כי איך אפשר שלא להתאהב במתוק מתוק הזה? חברו זאת עם תהליך ההשתדרגות שעברו השוקולטיירים, ויש לכם מתכון מנצח לרגע טעים. אלו חנויות השוקולד המיוחדות והמוצלחות ביותר בעיר

28 בנובמבר 2023

1. איקה שוקולד

המלכה האם של תעשיית השוקולד הארטיזנלי כבר כבשה כל פסגה אפשרית. היא הציגה בטוקיו ובגלרי לפאייט, קטפה מדליות בתחרויות בינלאומיות וייצגה את ישראל בכבוד בסלון דו שוקולה, תערוכת השוקולד החשובה בעולם המתקיימת מדי שנה בפריז. למרות ההישגים איקה מקפידה להישאר בגובה העיניים, באותה חנות קטנה באזור יד חרוצים, עם מפעל צמוד שבו היא מייצרת בעבודת יד פרלינים, טבלאות והפתעות מתוקות, למשל מארז שכולו  מתיקות, אור וקצת שמחה לשמונת ימי חנוכה.
יד חרוצים 11 ובאתר

יוקרה בינלאומית. איקה שוקולד (צילום: אור עדני)
יוקרה בינלאומית. איקה שוקולד (צילום: אור עדני)

2. קרדינל

השוקולד שמכין אלי טראב מיועד לפריקים של שוקולד שתאבים לטעמים מיוחדים. הטבלאות, דפי השוקולד והפרלינים מיוצרים בעבודת יד מזני קקאו משובחים בסחר הוגן, כאשר לצד החשודים המיידיים (היוש קרמל מלוח) מפציעים שילובים שמאתגרים את הדמיון כגון קמפארי תפוז, קרם שקדים ופרחי הדרים וכוסמת בחמאה ומלח ים. הייצור נעשה בכמויות קטנות ולכן אם מתפקסים על טעם מסוים כדאי למהר לפני שייגמר.
אבן גבירול 60, שינקין 27 ובאתר

ובכל זאת, אל תפספסו את הפרלינים (צילום: פייסבוק קרדינל)
ובכל זאת, אל תפספסו את הפרלינים (צילום: פייסבוק קרדינל)

3. עודד סיידא

לפני הרבה שנים עודד סיידא היה הבסטי של רושפלד ושותפו למסעדת "ארוחת ערב", פרויקט קצר ימים שנסגר בעקבות שערורייה עיתונאית (אם מעניין אתכם גגלו). מאז עברו נהרות של שוקולד במכונת הטימפרור והמפעל הארטיזנלי התמקם בכוך נסתר ברחוב בעלי מלאכה. בחלל הקטן סיידא מכין בעבודת יד מוצרים שמותחים את גבולות השוקולד, לדוגמה שוקו חם משוקולד טהור (אין כמוהו לחמם ולנחם כשבחוץ גשם), מוס שוקולד מריר וממרח פרלינה ואספרסו. חלום.
מרכז בעלי מלאכה 5 ובאתר 

השוקולטרייה הסודית (צילום עודד סיידא)
השוקולטרייה הסודית (צילום עודד סיידא)

4. The Pastry Box/Sando Box

באזור יד חרוצים, במרחק הליכה קצרה מהשוקולטרייה של איקה, תמצאו את יצירות השוקולד של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת, שנמצאות על קו התפר שבין פריז לטוקיו. The Pastry Box מחבר בין אסתטיקה יפנית שצ'יטיאת מכירה מקרוב (היא התגוררה שנים ביפן) למקצועיות בלתי מתפשרת שמאפיינת את תעשיית השוקולד בצרפת. פרלינים משוקולד ולרונה שמיוצרים במקום מתכתבים עם שומשום שחור ולבן ויוזו כמקורות ההשראה בחלל שמעוצב כמקדש יפני. כרגע הפייסטרי בוקס סגור לרגל המצב ומעט מהפרלינים ניתן להשיג בסנדו בוקס, הסנדוויצ'יה־אחות החמודה כשלעצמה.
יצחק שדה 6

The Pastry Box. צילום: דניאל לילה
The Pastry Box. צילום: דניאל לילה

5. אוטלו

ברזי השוקולד והניחוח שאי אפשר לטעות בו מעידים על כך שחוץ מגלידה באוטלו עושים גם שוקולד – ברים, כדורי רושה, צ'אנקים וקרמינו (ריבועי שוקולד בשכבות) שנותנים פייט נאה למוצר הדגל. הירידה לפרטים שמשתקפת על גבי האריזה מצביעה על בחירה דקדקנית של חומרי גלם, והטעמים מאופקים יחסית כי שוקולד איכותי אינו זקוק להמון תוספות. אנחנו מחבבות במיוחד אגוזי לוז בקרמל עטופים בפרלינה אגוזי לוז, שזמין בוולט, אבל כל מה שתקטפו מהמדף מצדיק את הקלוריות.
הרצל 12, דיזינגוף 165, אינשטין 40 (קניון רמת אביב) ובוולט

לא רק גלידה. אוטלו (צילום: רן גולני)
לא רק גלידה. אוטלו (צילום: רן גולני)

6. Aline

הרומן של השוקולטיירית אלין שלם עם התחום הנחשק נולד כתוצאה מהקורונה. כמו רבים וטובים היא חיפשה עיסוק חדש, נרשמה ללימודי קונדיטוריה אצל אסטלה, התאהבה בהכנת שוקולד והתמסרה לו. הפרלינים שלה שובי עין ולב בעיצובם והם נמכרים באריזה מעוצבת שמזכירה תכשיט יקר. אחרי שנרגעים מהלוק המרשים אפשר להתמקד בטעמים שזוכים לכותרת הומוריסטית – "פרחה אמריקאית" (מרמלדת תות וחמאת בוטנים), "פיסטוק מלא בעצמו" (גנאש פיסטוק ופיסטוק שלם), "תה מנחה" (גנאש ארל גריי ועוגיית ספקולאס) והפייבוריט שלנו "תל אביב" (שוקולד חלב במילוי גנאש ויסקי). הכי אמנות מתוקה.
להזמנות

7. ג'וליקה

שלי לי־גולדנברג, עורכת דין לשעבר, התגוררה בארצות הברית, התאהבה שם בקונדיטוריה, הלכה ללמוד ונטשה את החוזים. בשובה לארץ היא פתחה בית מלאכה לייצור שוקולד ברמת השרון, צמוד לחנות שבה היא מוכרת את הפרלינים שמיוצרים בעבודת יד קפדנית. הטעמים נעים בין קלאסיים (טראפל קוניאק צרפתי) לאקספרימנטליים (נוגט־כוסברה, מנגו־זעפרן), כשהאיכות משמשת נקודת מוצא לטעם. אם תכננתם נסיעה לרמת השרון כדאי לעצור אצל ג'וליקה, או פשוט לנסוע במיוחד.
אוסישקין 52 רמת השרון ובאתר

ג'וליקה שוקולד (צילום: יח"צ)
ג'וליקה שוקולד (צילום: יח"צ)

8. COCO

הפרלינים של השוקולטיירית קרן טל מרשימים לא פחות מאשר טעימים. מתוך נדיבות ורוחב לב הם גדולים מהרגיל ומעוצבים בצבעוניות יפהפייה, מזכרת מעיסוקה הקודם של טל כמעצבת פנים. שיטוט בפינטרסט הוביל אותה לעולם השוקולד שהתלבש בול על החוש היצירתי והשאיפה למצוינות, והשאר היסטוריה. לאחר שמתרשמים מהדוגמאות היפהפיות אפשר להתמסר לטעמים המסקרנים כשלעצמם, פרלין שוקולד לבן, בזוקה וסוכריות קופצות או קמפארי ושבבי קוקוס למשל.
להזמנות באתר

פרלינים של COCO. צילום: דניאל לילה
פרלינים של COCO. צילום: דניאל לילה

9. רונן אפללו (אמיליה)

בשעה שרוב השוקולטיירים באים מהכיוון האמנותי, השוקולטייר רונן אפללו מגיע מתחום הכימיה. כלקח מאותם ימים, שבהם ייצור שוקולד היה מסתורי כמעט כמו מדע הגרעין, הוא הקים את האקדמיה לשוקולד – בית ספר וחנות ציוד, ואת בוטיק השוקולד "אמיליה". אפללו משתמש בצבעים מינרליים ויוצר גלים, דוגמאות ואפקטים מחומר הגלם עצמו. מבחינת טעמים הוא משתדל להישאר מקומי ועובד עם טחינה, פירות הדר, צנוברים ותבלינים מקומיים. פרלין טחינה גולמית, לימון ומלח גס שהכין קטף פרסים בתחרויות בעולם.
כורזין 5, גבעתיים, להזמנות