ככה נותנים שירות: רוטב המנגו חלפיניו של טאקריה והנסיעה לנתניה

טאקריה (צילום: יוסי אלפנדרי)
טאקריה (צילום: יוסי אלפנדרי)

הכל מדכא, אז הנה סיפור קטנטן ומעודד על מסעדה שבאמת אכפת לה: לקוחה שאכלה בטאקריה כל כך אהבה את רוטב המנגו-חלפיניו של המקום, עד שפנתה נואשות לטוב ליבם של אנשי האינטרנט כדי למצוא אותו. בתגובה אנשי טאקריה נסעו עד לנתניה כדי להביא לה מהרוטב, ועל הדרך דאגו לנו למתכון

למרבה צערנו, תלונות על שירות דפוק במסעדות הפך להיות דבר די סטנדרטי בעידן הרשתות החברתיות. בין אם מוצדק או לא (ויש את שניהם), לא נדיר למצוא לקוח שפונה לקבוצת אכלנים בפייסבוק כדי להתלונן על שירות או מוצר מצד מסעדה כזו או אחרת. הלחץ הכלכלי על המסעדות ומצוקת כח האדם רק הגבירו את האתגר שהוא לשרת את הלקוח הישראלי, ובמקביל הגענו למצב שבו גם שירות בסיסי מוצלח גורף מחמאות. זה לא המקרה, כי הסיפור של רוטב המנגו-חלפיניו של טאקרייה הוא סיפור של שירות יוצא מן הכלל.

>> הפינה המקוללת בהרצל זוכה לניסיון נוסף – הכל בתוך חלה

לפני כשבוע פרסמה הלקוחה אור שחר פוסט בקבוצת הפייסבוק הפופולרית "רעבים ברעבך", בו התלהבה מביקור בטאקריה, ובאופן ספציפי מרוטב המנגו-חלפיניו הצהבהב שלהם. "זה הרוטב הכי טעים שאכלתי בחיים!!", כתבה, ושאלה "איפה אני משיגה דבר כזה??" בתוספת אימוג'י דומע מתבקש. היא קיבלה כמה תגובות שכמוה אהבו את הרוטב, אבל למחר קיבלה תגובה הישר מהמקור: "היי אור. שמי שאקו ואני המנהל של הטאקריה. שלחי לי וואטסאטפ ונתאם איך אני שולח לך בקבוק של הסלסה המדהימה הזאת שאנחנו מכינים במקום".

הפוסט המקורי ב"רעבים ברעבך". צילום מסך/פייסבוק
הפוסט המקורי ב"רעבים ברעבך". צילום מסך/פייסבוק

את השמועות על השירות האקסטרה קשוב של הטאקריה שמענו ממזה זמן מה, אבל המשך הסיפור – אותו למדנו רק מפוסט נוסף שפרסמה אותה לקוחה, כמה ימים לאחר מכן – מוכיח שהשמועות לא טועות: "דיברתי אותו והוא הציע להביא לי בקבוק רוטב עד הבית (אני גרה בנתניה)", כך כתבה. "חשבתי הוא סתם מסתלבט אבל היום הוא מתקשר אלי ואומר לי שהוא עוד עשר דקות בבית מחוץ לבניין. הבן אדם אשכרה נסע עד נתניה, הביא לי קופסת רוטב, לא ביקש תשלום ואפילו סירב כשהצעתי! באמת אני בהלם איזה אנשים טובים יש במדינה שלנו".

אך זה לא סוף הסיפור, כנראה כי בטאקריה אוהבים בעצמם להגזים. בתגובה לפוסט המקורי הגיב השף שחר שטרן, האיש שאחראי למתכון הרוטב המדובר. ובמילותיו: "בדוגרי המתכון פשוט, אתם יכולים להכין אותו לבד בבית", ואז הוסיף את המתכון. כשירות לציבור אנחנו מצרפים את המתכון כאן למטה, אבל אחרי ששמענו על שירות כזה, אין סיבה שלא תמהרו למקור לאכול אותו, או כמו שכתב שטרן "רצוי לבוא אלינו לטעום אותו לפני". אתם כבר יודעים שתקבלו אוכל טעים, ולא פחות חשוב – שירות מעל ומעבר.

האוכל פגז, אבל השירות לא פחות. טאקריה (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @Taqueriatlv)
האוכל פגז, אבל השירות לא פחות. טאקריה (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @Taqueriatlv)

רוטב המנגו-חלפיניו של טאקריה

המתכון בנוי לפי כמויות של מסעדה, אז קחו בחשבון ותקטינו בהתאם לצורך.
מצרכים:
2 ק"ג קוביות מנגו (אפשר גם קפוא)
1 ק"ג גזר חלוט במים
750 גרם בצל לבן חלוט במים
2 ליטר נוזל של החליטה
125 גרם מלח
100 גרם סוכר (אפשר להוריד או לעלות לפי המתיקות של המנגו)
1.5 קג חלפניו מסונן
1 ליטר שמן זית
500 מ"ל חומץ תפוחים
כליטר מים (יכול להיות קצת יותר או פחות, לפי המרקם שמתקבל).

להכנה:
מבשלים את הירקות ושומרים בצד.
בבלנדר גדול שמים את הירקות והמנגו, נוזל הבישול, מלח וחומץ תפוחים. מתחילים לטחון ואז מוסיפים את השמן לאט לאט עד שמסיימים.
במצב הזה הרוטב יהיה סמיך מאוד, מוסיפים את המים לאט לאט עד שמגיעים למרקם הרצוי.