אנחנו על המפה!

אחרי ההצלחות בבאר שבע ובתל אביב, "השווארמה הצמחונית" מגיעה כעת גם לירושלים

שווארמת הסייטן המפורסמת. יאמי?
שווארמת הסייטן המפורסמת. יאמי?
28 בנובמבר 2013

באיחור חינני גם ירושלים מצטרפת כעת לטרנד הטבעונות, עם מסעדה טבעונית ראשונה שעשתה את דרכה אל מרכז העיר. אחרי שסימנה יעדים מוצלחים בבאר שבע ובתל אביב, מגיעה עכשיו "השווארמה הצמחונית" גם אל הבירה.

כבר שבועיים שטבעוני העיר נראים מאושרים יותר – עד היום מי שנמנע לגמרי מאכילת מוצרים מן החי לא יכול היה למצוא בקלות מה לאכול בירושלים. על רגל אחת אפשר לציין בעיר בעיר את "וילג' גרין" ו"תאנים" הצמחוניות שידידותיות גם לטבעונים, אבל מקום שמוקדש כל כולו לאוכל טבעוני לא היה כאן.

"יש מסעדות שבהן אפשר לטבען מנות", משגרת מנהלת המסעדה החדשה אלינה אימס פועל חדש מהלקסיקון הירוק. "אבל המבחר נשאר תמיד מאוד מצומצם. אצלנו המבחר יהיה הרבה יותר גדול". מנת הדגל של המקום היא כמובן השווארמה, שעשויה מסייטן חלבון חיטה מרוכז שהמרקם שלו מזכיר בשר. בדומה לטופו, גם הסייטן סופג כל תיבול שנותנים לו, ואחרי שמקפיצים אותו עם הרוטב הנכון, הוא הופך לשווארמה שדי כיף לחטוף בפיתה, בבגט או בטורטייה, עם חומוס וסלטים ליד. והמחיר שווה לכל כיס – 24 ש"ח בלבד.

מלבד השווארמה, המקום מציע שבע מנות נוספות: המבורגר צמחוני שמורכב מעדשים מונבטות, אורז חום מלא ופשתן, שיכול להפוך גם לצ'יזבורגר בתוספת גבינת סויה (26/32 ש"ח); שניצל צמחוני עשוי סייטן מצופה בפירורי לחם (24 ש"ח); קבב סייטן בתיבול פיקנטי (28 ש"ח); נקניק עשוי סויה, סייטן ותבלינים (20 ש"ח); קציצת ירק על בסיס אוקרה (24 ש"ח); ובנוסף מוקפץ צמחוני, פיצה וסלט. את כל המנות ניתן לקבל בלחם או בצלחת.

בניגוד לתפריט העיקריות, שזהה בין כל סניפי הרשת, תפריט הקינוחים של סניף השווארמה הצמחונית הירושלמי אקסקלוסיבי למדי ומשתנה מדי יום. טעימה קטנה ממה שהתרחש באגף הקינוחים בשבוע שעבר מסגירה בין השאר: פודינג שוקולד שכבתי, פאי תפוחים חם עם כדור גלידת קוקוס שמכינים במקום, מוס קינמון עם פקאן ומוס חלבה. לקראת חג החנוכה ערכו במקום גם ניסיון להכנת סופגניות טבעוניות שהוכתר כהצלחה כבירה, ועתיד להימשך לכל אורך החג.