הביאו את האש: היהלום שבכתר בממלכתו של קונפורטי נפתחת מחדש
זמן קצר לאחר שהודיע על סגירת צפרה, השף המוערך מבשר לנו על פתיחתה מחדש של טופולופומפו שישולבו בה גם מנות מצפרה. "האש בוערת במטבח. מוזמנים לשולחן", כתב בפוסט מרגש. אנחנו באים
דלת נסגרת, דלת נפתחת: שבועיים וקצת לאחר שצפרה נסגרה סופית, מסעדת טופולופומפו נפתחת מחדש. בהודעת הפתיחה שפרסם השף אבי קונפורטי נכתב: "יצאנו לחפש את האש. חיפשנו במדורות שבכפרים הנידחים, במטבחים, בתנורים, באסכלות, ביערות ובהרים. בכל רחבי אסיה, חיפשנו את אותו דרקון אש אגדי, זה שמרחף בלילות, בין עבר לעתיד, רושף ונושף, מצית את הדמיון, מרצד בלהבות מסביב לשולחן, מסעיר את הלבבות. לא עצרנו עד שמצאתנו את הלהבה הזאת והצתנו אותה מחדש. טופולופומפו. האש בוערת במטבח. מוזמנים לשולחן", לשון הפוסט הפיוטי.
מסעדת טופולופומפו נפתחה לפני כשבע שנים כאסייתית למתקדמים, מעין מופע משוכלל לזוזוברה וצפרה, מסעדותיו האחרות של קונפורטי. השקעה אסטרונומית של יותר מ־12 מיליון ש"ח הניבה עיצוב שזכה בפרס בינלאומי, תשומת לב יוצאת דופן לכלים ולפרטים ושימוש בחומרי גלם יוקרתיים. מחירי המנות מיצבו את המסעדה כמקום להזדמנויות מיוחדות או לקהל אמיד, וביקורת נמתחה ברשתות החברתיות ובתקשורת על טקטיקת מכירה של מנות יקרות במיוחד.
טופולופומפו גרסת 2021 "מאמינה בחקלאות בת קיימא, תומכת ככל האפשר במגדלים ובמשקים, רגישה לטריות ולאיכות חומרי הגלם", ככתוב באתר. מחירי המנות נעים מ־23 ש"ח לירקות בכבישה אסיאתית ועד 390 ש"ח לקילו תמורת סאאם טליה – טלה קוריאני על העצם צלוי באש, קימצ’י ירקות, עלי חסה, לחמניות מאודות ורוטב צ’ילי-שעועית קוריאני. בתפריט המשלוחים ב־Wolt מתומחרת המנה ב־780 ש"ח והיא כוללת שני קילוגרם בשר.
בין שני הקצוות ניתן למצוא מנות מאז ומעכשיו, למשל כרובית מושחרת שזכורה כמנצחת עוד מהגלגול הראשון (58 ש"ח), לחמניות אסייתיות מאודות (62-66 ש"ח), המבורגר משתנה (88 ש"ח) וקאבול קבב 90 ש"ח. תפריט הצהריים (12:00-17:00) כולל צלחת קטנה, צלחת גדולה וחליטה אקזוטית קרה/לימונדת אשכוליות במחיר הצלחת הגדולה. כמחצית מהמנות בו אינן עוברות את רף 100 הש"ח, תמחור גבוה יחסית לדיל עסקי אך עדיין בגבולות המקובל. אם טרם התנסיתם בארוחה בטופולופומפו, כדאי לפנות כמה שעות באמצע היום (ולהקפיד להיצמד למסגרת התפריט).
טופולופומפו