סוגרים את הפינה: יש חיים חדשים ברחבת היכל הספורט ביד אליהו
אחרי שנים שבהן רחבת היכל הספורט הייתה שממה עירונית עצובה, השקיעה עיריית תל אביב-יפו 7.7 מיליון שקלים בעיצוב המחודש שמחזיר אותה לתושבי השכונה עם טריבונה מקורה לאירועים קהילתיים, שתי בריכות אקולוגיות, 26 עצים שיום אחד יעשו צל ועוד מעט גם בית קפה. כל שכונה צריכה כזה
במשך עשורים הייתה הכיכר שסביב היכל הספורט ביד אליהו שממה אורבנית צחיחה, וגם הניסיון להקיף את ההיכל במקדונלד'ס וארומה עם שיפוצו ב-2007 לא הצליח להזניק את הרחבה למשהו שנראה כמו חיים. אבל עכשיו, כמו שאפשר לראות, יש למקום הזה סיכוי להפוך לחלק מהשכונה שמקיפה אותו.
השבוע הסתיימו עבודות הפיתוח ברחבת היכל הספורט מנורה-מבטחים והוא נפתח לתנועת ולרווחת הציבור הרחב. בעיריית תל אביב-יפו מתגאים בו כ"פרויקט ייחודי ובעל בשורה מרעננת שמשתלב במגמת ההתחדשות העירונית של השכונה, שבאה לידי ביטוי בעיקר בשיפור ובחידוש מערכת הצירים הירוקים של מזרח העיר – טבעת השדרות, אליה מגיעות שדרות יד לבנים, ושדרוג ותחזוקה מסיבית של הגינות הרבות בשכונה ושל החיבור הטבעי עם פארק גלית הסמוך". וואלה.
היכן שקודם היה כלום ושום דבר, מכילה הרחבה טריבונה גדולה וכיפית, ולצדה שתי בריכות מים אקולוגיות בצורות אמורפיות ובהן דגי נוי וצמחיית מים מגוונת. הצמחייה מהווה מוקד משיכה ליאורית-מצרית (עוף מים ממשפחת הברווזיים) שכבר מזמן הפכה להיות תושבת יד אליהו. כמו כן, הותקנו ברחבה ספסלים וכסאות נגישים, ניטעו 26 עצים וצמחיה מגוונת, ובגגות הטריבונות מטופחת גינת-גג עם שביל טיול מאבני דריכה.
באזור הקופות הותקנו חיפוי במבוק לטריבונות, פרגולה ייחודית מעל לבמת האמפי שתשמש אזור להתכנסות ואירועי קהילה, ובהמשך יפתח במקום גם בית קפה שישרת את העוברים והשבים. הרחבה נגישה לאנשים עם מוגבלות. הפרויקט, בתכנונה של האדריכלית חוי ליבנה, התקיים במסגרת הליך שיתוף ציבור ועלותו הייתה 7.7 מיליון ₪.
השמשת הכיכר ושתילתם של עצים מצלים היא חלק מתכנית היער העירוני, במסגרתו פועלת העירייה בשנים האחרונות לקידום תכנית ייעור ויירוק כיכרות, שמטרתה להפוך את הכיכרות בעיר לירוקות, מוצלות ובעלות מגוון סוגי עצים שמותאמים לסביבה ולשינויי האקלים. כך, בחודשים האחרונים הסתיימו עבודות הפיתוח של כיכר ביאליק במסגרתן נוספו 20 עצים בוגרים חדשים, והעבודות על כיכר האופרה (76 עצים). כמו כן, במסגרת השיפוץ הזמני של כיכר רבין נוספו 21 עצים וכיכר נוספת שנהפכה לירוקה היא כיכר דיזינגוף, שבה נוספו 88 עצים. בהקשר זה ראוי לציין גם את כיכר גבעון, שהספיקה לא מכבר להפוך מרחבת בטון אפרורית לכיכר שוקקת ונעימה לשהייה, לא מעט בעזרת הגינה הקומפקטית שהוקמה על גג החניון, וכוללת גבעות, מדשאות, הוספת 15 עצים חדשים ושביל אבני דריכה.