יוגורט קיטשן תראה לכם מה אפשר לעשות עם יוגורט
שתי אחיות פריזאיות רוצות להראות לכם איזה פלאים אפשר לעשות עם יוגורט וקצת עזרה משאול בן אדרת
בכל סוף שבוע היו האחיות הפריזאיות ונסה וסטפני ביסמוט נוסעות לסבתא בנורמנדי לאכול גבינות במרקם שמנתי. בקיצים, כשהיו באות לבקר את המשפחה בארץ, נדהמו מהמפגש בארוחת הבוקר בחדר האוכל הקיבוצי עם קוטג' וירקות. "חשבנו שארוחת בוקר חייבת להיות קרואסון מתוק, ואז גילינו שאפשר גם לאכול גבינה לארוחת בוקר וזה פשוט נפלא", מסבירה ונסה, וסטפני ממשיכה את דבריה: "מכיוון שבשנים האחרונות נהוג בעסקי הקולינריה בפריז להתמחות במוצר אחד, החלטנו גם אנחנו לבחור מוצר אחד ולעשות אותו היטב. בגלל הסיפור האישי שלנו בחרנו ביוגורט".
לשם כך האחיות פנו למחלבות גד, ושם ייצרו להן ליין מיוחד של יוגורט בטעם שמנתי ובחמישה אחוזי שומן בלבד, כדי שישמש בסיס למבחר של מנות מתוקות ומלוחות. המטרה שלהן הייתה לייצר מנות חלביות שיכולות להיחשב לארוחה לכל דבר. בשלב הזה הן פנו לשף שאול בן אדרת שיבנה את המנות.
בן אדרת צירף ליוגורט מלפפון צזיקי, נענע, שומר ושקדים, או אבוקדו, פלפלים צבעוניים וחלפניו, וכן יצר מנה של קינואה עם פולי סויה, פול ודלעת, מנה של מוצרלה עם שרי, בזיליקום ושמן זית ואפילו מנה עם גרגירי חומוס. מהצד המתוק תמצאו פה מנה עם אמרטו שקדים, מרציפן ורוזטה שקדים, מנה של פיסטוק קדאיף ומי ורדים ומנה של טירמיסו, ביסקוטים, אספרסו, הל ומרנגים וכמובן מנת מוזלי גרנולה (19־29 ש"ח למנה). מנות היוגורט המלוחות יוגשו עם הקרקרים הביתיים־טבעיים של דני וגלית. כל המנות יוצאות בקערית זכוכית עם הלוגו של המקום ומכסה פלסטיק, אפשר לקחת את הקערית הביתה ורצוי לעשות בה שימוש חוזר. עוד צפויים להיות מוגשים פה סלטי ירקות ויוגורט, בייגל עם יוגורט ומשקאות יוגורט בבקבוק זכוכית שקשית נעוצה במכסה המחורר שלו.
חלל היוגורט קיטשן גבוה מאוד ובחלק העליון של אחד הקירות נשתלה צמחייה מטופחת של קיר ירוק. מעל דלפק המכירה הוצבו מקררים עם דלתות פתיחה ננעלות כמו במקררים של מכולות בעבר. נכון שכל ההשקעה נעשתה מתוך מחשבה להתרשת, אבל האחיות חשות סנטימנטים מיוחדים לאוכלוסיית השכונה ולנווה צדק. אם מתבוננים על קונדיטוריה קפה Courcelles השייכת לעולים מצרפת ועל המכון הצרפתי הסמוך – מרגישים לרגע בכיכר הבסטיליה.