בדיוק בזמן לחנוכה, "יותמ'ס דונאט" עושה עליית לעיר מירושלים הקרה כדי להביא דונאטס טריים וחמימים שמוכנים בעבודת יד במקום, עם 27 סוגים שונים של פצצות סוכר, מילויים וכיף צבעוני שהומר סימפסון יכול להיות גאה בו. רוצו לטרוף
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2599%25d7%2595%25d7%25aa%25d7%259e%25d7%25a1-%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25a0%25d7%2590%25d7%2598%25d7%25a1%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%90%D7%96%D7%A2%D7%A7%D7%AA%20%D7%90%D7%9E%D7%AA:%20%D7%A1%D7%95%D7%A3%20%D7%A1%D7%95%D7%A3%20%D7%99%D7%A9%20%D7%93%D7%95%D7%A0%D7%90%D7%98%D7%A1%20%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%9C%D7%99,%20%D7%98%D7%A8%D7%99%20%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%9C%D7%97%20%D7%91%D7%AA%D7%9C%20%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91%20https://timeout.co.il/%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%9e%d7%a1-%d7%93%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%98%d7%a1/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%90%D7%96%D7%A2%D7%A7%D7%AA+%D7%90%D7%9E%D7%AA%3A+%D7%A1%D7%95%D7%A3+%D7%A1%D7%95%D7%A3+%D7%99%D7%A9+%D7%93%D7%95%D7%A0%D7%90%D7%98%D7%A1+%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%9C%D7%99%2C+%D7%98%D7%A8%D7%99+%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%9C%D7%97+%D7%91%D7%AA%D7%9C+%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2599%25d7%2595%25d7%25aa%25d7%259e%25d7%25a1-%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25a0%25d7%2590%25d7%2598%25d7%25a1%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
מזה שנים שאנחנו מבכים על היעדרו של דונאטס נורמלי בישראל. עוד מאז שדנקן דונאטס סגרו את שעריהם בישראל לפני יותר מעשרים שנה, נותרנו מיותמים וכמהים לפחמימה מזוגגת ומטוגנת שהיא לא סופגניה. תמיד תהיתי כיצד אומה שיודעת לטגן טוב כל כך בחג האורות, לא מיטיבה להרים מאפיות דונאטס כמו שצריך. בשנים האחרונות העיר דווקא ראתה עלייה בדונאטים, אם כי רובן היוגרסאות קפואות ולא מספקות. אך יותם ואסתר לוי מירושלים, זוג נשוי ואוהב מתוק, הגיעו לתל אביב להעיר מחדש את המתיקות הנרדמת עם דונאט אמריקאי למהדרין – טרי, מזוגג, ממולא ובעבודת יד.
בני הזוג פתחו את המאפייה שלהם יותמ'ס דונאטס בירושלים בימי הקורונה, והטיימינג הבעייתי דווקא אפשר להם לדייק את מתכון הדונאט האידיאלי, עד שהגיעו לגרסה הנכונה. "במשך שנתיים עשינו ניסיונות, טסטים למתכונים שונים ואספנו טעימות וחוות דעת מחברים, עד שהגענו למתכון הרצוי", מספר יותם. "כשהקורונה נגמרה כבר היינו עם קולקציית דונאט מהודקת ומוצלחת שגררה תגובות נלהבות, אז הבנו שהצלחנו לפצח".

את הדונאט של יותם טעמתי לראשונה עוד במדרחוב בן יהודה בירושלים, שם קרא לי הריח ממרחקים, ועם כל הסקפטיות שאחזה בי בהתחלה (בכל זאת, אני למודת אכזבות מדונאטס בישראל) התפוגגו עם הביס הראשון. מדובר בנגיסה מטוגנת עם מתיקות מעודנת, גלייז מפואר בדיוק בעובי הנכון, טיגון טרי שלא חוטא בטעם שמן עמוק, ונשארתי עם תחושה שמחה שדנקן דונאטס זה ממש כאן.

על כן, מרגע שנתקלתי בשלט של יותמ'ס דונאט גם כאן בתל אביב, ממש על המפגש של קינג ג'ורג' לאלנבי, מיהרתי להגיע ביום הפתיחה. "עברנו לתל אביב לפתוח גם כאן, וגם אח שלי צבי הצטרף להרפתקה", מספר לוי. "ואנחנו מתרגשים להכיר את הדונאטס שלנו לעוד קהלים". כבר בכניסה למקום תפגשו בוויטרינה צבעונית שמציעה לא פחות מ-27 סוגי דונאטס – ממולאים, מזוגגים, טבעוניים, דמויי אקלייר או רק בייטס (כלומר, בצק החור של הדונאט) למי שלא רוצה להגזים. דונאט רגיל יעלה לכם 15 ש"ח (שזה כן יותר מדנקן), כאשר אפשר לרכוש גם במחיר של 3 ב-42 ש"ח, או 6 ב-75 ש"ח).

בהיצע תמצאו טעמים קלאסים כמו גלייז סוכר, או תות/שוקולד/וניל עם סוכריות (כמו של הומר סימפסון), ויש ציפויי קינמון, שוקולד מריר, אוריאו, קרמל מלוח, קוקוס קלוי, קסם נוגט ואגוזים, חמאת בוטנים, ריבת חלב לוטוס ומילוי אחד שכנראה לא תמצאו באמריקה – חלווה. אבל עבור מי שבאמת יודע מה טוב לו, יש גם קולקציית דונאטס ממולא, עם שוקולד במילוי וניל (סוג של וריאציה לבוסטון קרים), קרם אוכמניות, קרם לוטוס, קרם קפה או קרם בוואריה.

מכיוון שאנחנו אנשים קלאסיים, טעמנו את התות עם הסוכריות, והרגשנו מיד באמריקה. נקודת זכות נוספת לדונאטס של יותם, שגם קצת מכפרת על המחיר, היא שהם מעט יותר גדולים ונדיבים מהדונאטס האמריקאים, ותאמינו לנו שאנחנו לא אומרים את זה בקלות – זוהי אזעקת אמת! סוף סוף יש בתל אביב דונאטס אמיתיים. לא קפואים, לא תעשייתיים, אלא בעבודת יד, רכים ומבורכים כמו שייחלנו אליהם. תודה לאלוהי הסוכר.
יותמ'ס דונאטס. קינג ג׳ורג׳ 1, ימים א-ה בין 10:00-22:00, יום ו: 10:00-15:00
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- דונאטס https://timeout.co.il/topic/%d7%93%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%98%d7%a1/
- מתוק https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%aa%d7%95%d7%a7/
- קינוח https://timeout.co.il/topic/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97/
