ארבע במאה: היינות שתרצו להכיר לקראת פסח ובכלל
הם אדומים, לבנים, מבעבעים או מתוקים ובעיקר, לא משאירים חור בכיס. קבלו את היינות הזולים הטובים ביותר שתוכלו להגיש לאורחים בפתיחת התערוכה הבאה שלכם
ממש עוד רגע החיים שלכם (או לפחות ערב החג שמתקרב) עומדים להשתנות, ליקטנו עבורכם רשימה של יינות תוצרת הארץ ומחו"ל, במחירים שמשאירים כסף לחופשה בפסח (לא באמת). את היינות הבאים ניתן להשיג במבצעי 3 או 4 במאה ברשתות השיווק.
רמת הגולן, הר חרמון:
בסדרה תמצאו יין לבן יבש; מוסקטו – לבן מתוק עם בעבוע נעים ואחוז אלכוהול נמוך; וכן שני יינות אדומים שנותנים תמורה מצוינת לכסף: הר חרמון רגיל והר חרמון אינדיגו החדש יחסית, שהוא בלנד עסיסי של קברנה סוביניון וסירה.
כרמל, Private Collection:
הסדרה הוותיקה עברה מתיחת פנים וכיום אפשר למצוא תחת המותג יינות רעננים, קלילים ומשובבי נפש, בייחוד השיראז והסוביניון בלאן.
סגל, אדום:
היין השולחני הראשון בארץ עדיין נפלא למי שמחפשים יין שנעים לשתות, בלי לבלבל את המוח יותר מדי.
יקב ירושלים, וינטז':
כבר מזמן לא מדובר רק ביקב של דוסים. סדרת וינטז' (בייחוד קברנה סוביניון) מציעה יינות עסיסיים וחנפנים במחיר שווה לכל נפש.
טפרברג, ויז'ן:
בסדרה תמצאו יינות לבנים (אחד יבש ואחד חצי יבש) ושלל יינות אדומים, כולם מאוזנים, מדויקים ונעימים להפליא לשתייה יומיומית. שימו לב בעיקר למלבק.
רקנאטי, יונתן:
הסדרה החדשה של רקנאטי מציעה יין אחד אדום ואחד לבן, שניהם מתאפיינים ברעננות אין קץ, אלגנטיות ופירותיות שמלטפת את החך.
קונצ'ה אי טורו, פרונטרה קרמנר (צ'ילה):
כל סדרת פרונטרה מעניקה תמורה יוצאת דופן למחיר, אבל חביב עליי במיוחד הוא קרמנר – הזן הלאומי של צ'ילה. יין חף מיומרות, קליל ושובב.
דגלאס גרין, שנין־סוביניון בלאן:
קסם דרום אפריקאי שופע פרי טרופי, קריספי ועשבוני.
ואלדמוראדה טינטו:
לא ברור איך הם מצליחים בספרד לייצר יינות כאלו במחירים כאלו, אבל הרווח כולו שלנו. טמפרניו ריוחה, יין מתובל, חצוף ונהדר.