מתחם אירוח קולינרי ועוד 4 מקומות חדשים וטעימים ביפו
ממרכז מעוצב לתרבות היין ועד סניף של אחד מבתי הסביח הנודעים בעיר: יפו מתחדשת בשלל בתי אוכל ומיזמים קולינריים ששווה להכיר
איש הענבים
איש הענבים עבר דירה לבית חדש: המרכז לתרבות היין שמציין 20 שנות פעילות התמקם בלוקיישן מעוצב ויפהפה, פרי עבודתה של מעצבת הפנים מעין רהב, בפאתי שוק הפשפשים. החלל המרווח והחדש מורכב מכמה חללים נפרדים ועושה כבוד ליין ולתוכן – סדנאות היכרות עם יינות מהארץ ומהעולם למתחילים ומתקדמים, מפגשי טעימות וויסקי ושוקולד, בתים פתוחים, סיורים קולינריים, ארוחות שף ומפגשי מועדון חברים, שנהנים מפעילויות מיוחדות. על מדפי בוטיק היין שבמרכז נמים יינות מכל העולם, קולקציות יין ואוספים נדירים. בסופ"ש הקרוב (חמישי־שבת) יתקיים בית פתוח: פסטיבל 4 יקבים ממושב רמות נפתלי בהשתתפות הייננים, שכל אחד בדרכו מייצג את הטרואר של עמק קדש.
דרך שלמה 4, חצרות יפו, 03-5180533, grape-man.com
דה יאפא
מיזמי הארוחות הפרטיות חשפו לקהל את תרבות האירוח הערבית רחבת הלב, שעד כה הוצגה במסעדות באופן מוגבל. דקה לפני הקורונה וכעת שוב נפתחות הדלתות של דה יאפא – מתחם אירוח חדש ואותנטי בשוק הפשפשים. הבעלים ספא יונס, יזמת ופעילה חברתית, איתרה מבנה עתיק מהתקופה העות'מאנית ויצקה לתוכו ערכי העצמה נשית ושימור המטבח ומורשת האירוח היפואי. בכל יום שישי מתקיים במתחם המנוהל ומופעל על ידי נשים יריד אוכל לקניה במקום או לקחת הביתה: פחאד ג'אג' מחשי – כרעי עוף בבישול איטי במילוי אורז, בשר טחון ותבלינים (48 ש"ח ליחידה), מג'דרה ומקלובה טבעונית (4 ש"ח ל- 100 גרם), ספיחה – מאפי בשר טחון ובצל קצוץ דק (10 ש"ח לשתי יחידות) ועוד תבשילים וסלטים ביתיים. בשבת בצהריים דה יאפא הופך למסעדה ערבית־ביתית עם תפריט מובנה הכולל סלסלת מאפים מסורתיים, סלטים (פטוש, טאבולה ועוד), מסחאן, סינייה ומנות עיקריות נוספות. קינוח קטאייף טבולים במי ורדים במילוי גבינה או אגוזים עם קוקוס וקינמון, מוגש עם קפה ותה צמחים בדיוואן – סלון אירוח מסורתי שצמוד לחלל המסעדה. מחיר: 130 ש"ח לאדם, מינימום 3 אורחים. במהלך השבוע ובהזמנה מראש מתקיימים במקום אירועים פרטיים המשלבים קולינריה ותרבות.
בית האשל 31 (שוק הפשפשים) יפו, 03-7550855
סביח פרישמן
סניף חדש של הרשת האהובה ייפתח בשבוע הבא בשוק הפשפשים. הקונספט זהה למקור ובבעלות מלאה (לא בזיכיון), וזאת כדי לשמור את הסביח והפלאפל קרובים עד כמה שאפשר למתכון המנצח מפרישמן. "בחרנו להשאיר את הסניף בבעלותנו ולהיות שותפים פעילים כדי לעמוד בקריטריונים ובציפיות של קהל הלקוחות", מסביר דני פאר, אחד הבעלים. אם במקרה אתם מתכננים ביקור ברעננה, בקרוב ייפתח גם שם סניף חדש, השמיני במספר.
יהודה מרגוזה 4 (שוק הפשפשים) יפו, 054-7955945
פופ אפ בר יין
שיתוף פעולה בין משפחת חינאווי בעלת חברת יבוא האלכוהול "אנוטקה" והבשלנית רוז'ט חינאווי הוליד בר יין באוויר הפתוח, בדיוק מה שהמליץ הרופא. במרפסת נעימה שנהנית מבריזה מהים מוגשות מנות דגל מהמטבח הערבי ומנות בשר מקצביית חינאווי הידועה, והכל בטעם של בישול ביתי אמיתי. מומלץ להתחיל עם יפו של פעם – מנת חלוקה שמורכבת מפטאייר תרד, כדורי ג'יבנה וזעתה פריכים וחמים, ביצה קשה, יוגורט נענע ומלפפון חמוץ מתוצרת בית (36 ש"ח) ובעלי גפן שרוז'ט גלגלה ומוגשים עם צזיקי יוגורט ונענע (24 ש"ח). ממנות הבשר כדאי לטעום נקניקיות מרגז מקצביית חינאווי (46 ש"ח), קבב וסלט משוויאה (46 ש"ח) ונתח קצבים בסומאק, יוגורט ונענע עם עלי גפן ועגבנייה בטאבון (54 ש"ח). המחירים הסבירים נמשכים בתפריט היין, שמקצר את הדרך מהיבואן ללקוח. 20 ש"ח יקנו לכם כוס פטי שבלי מהלואר, סנסר ועוד יינות מפתיעים, והמחיר לבקבוק 99 ש"ח בלבד. הבר יפעל במשך חודשיים בלוקיישן הכי מרכזי ביפו – כיכר השעון.
מרזוק ועזר 2 יפו, ראשון־רביעי 8:00-22:00, חמישי־שבת 8:00-23:00
עדנה
בית הקפה שבמרכז ה־wellness עבר מתיחת פנים מקיפה וכעת הוא עוד יותר מהודק ומתאים לכותרת "נווה מדבר יפואי". השפית מורן מזרחי (לשעבר קפה מזרחי המיתולוגי בשוק מחנה יהודה) יצרה תפריט שתומך בבריאות הגוף והנפש, לדוגמה קערת בוקר מפודינג צ'יה, פירות טריים וגרנולה raw (38 ש"ח), סלטים וכריכי גבינות, דגים וטבעוני (כ־30 ש"ח). את תפריט היין אצרה אשת היין שירה גרנות והוא כולל יינות מהארץ והעולם ובקבוקי אלכוהול מעניינים. היינות נמכרים גם במעדניה הצמודה לצד גבינות בוטיק, מוצרי בריאות ופריטי אוכל נוספים שלוקטו בקפידה. הסלון והרחבה החיצונית הם המשך ישיר לרוגע שהמרכז משדר, והם פתוחים למנוחה, להרהור ואפילו לדייט עם הלפטופ.
דרך שלמה 6 תל אביב, 03-6868673