יש מה לאכול: המסעדות ובתי האוכל הטבעוניים הכי טובים בתל אביב

חשבתם שטבעונים זוללים דשא ומתפנקים עם פלאפל? טעיתם. האפשרויות הקולינריות לנמנעים ממזון מהחי רבות מאי פעם. עשינו לכם סדר עם רשימת המסעדות הטבעוניות האולטימטיבית - לגזור ולשמור

באים לבאנה? צילום: אנטולי מיכאלו
באים לבאנה? צילום: אנטולי מיכאלו
17 בינואר 2019

OPA

אחרי ששינתה את כל מה שידענו על טבעונות במיס קפלן, השפית שיראל ברגר מביאה את הידע שצברה במסעדות המובחרות של ניו יורק, בצירוף תועפות כישרון ויצירתיות, אל מסעדת OPA. בחלל בהיר ואלגנטי ברחוב החלוצים היא מעניקה הצצה אל הווירטואוזיות שבמטבחה, המבוסס על ירקות ופירות. אופא מייצרת חוויה הרפתקנית, מפתיעה, טעימה ורוויית יופי. אלון הדר, מבקר האוכל של Time Out,, הגדיר את המסעדה "רעידת אדמה ולא רק בקנה מידה מקומי" והמשיך: "לא בכל יום פתיחת מסעדה משנה באופן רדיקלי את התפיסה בז'אנר שלה על כל האספקטים. מהפלור ועד חומרי הגלם, מבניית מנה במובן העמוק שלה ועד קריאייטיביות ומקוריות".

ציון: 5 כוכבים, חובה גם ללא טבעונים!

החלוצים 8 תל אביב, 052-5838245

opa. צילום: תומר הלפרין
opa. צילום: תומר הלפרין

אלגריה

המקום שהתחיל את דרכו כמעדנייה המתמחה בחומרי גלם מקומיים לאנינים ויצרנים ארטיזנליים, הפך למסעדת פועלים טבעונית רבת חן ברלינאי. תמצאו פה ספיישלים עונתיים לצד מנות קבועות, ובהן ההמבורגר הטבעוני הטוב בעיר.

ציון: 4 כוכבים

אבן גבירול 165 תל אביב, 03-6136964

אלגריה. צילום: וולט
אלגריה. צילום: וולט

אנסטסיה

במת העץ על פינת פרישמן וריינס נדמית כבית קפה של כל היפים והחטובים בעיר, ובהתאם לכך אכן תמצאו בה אוכל טבעוני שגם עונה לקריטריונים בריאותיים מחמירים, אלא שהוא גם טעים ופרשי להפליא. הכל רו, ללא גלוטן וכל הרוקנ'רול האופנתי הזה, לצד מנות סלט יצירתיות ומרהיבות, ושקשוקה טבעונית יפת עיניים שהפכה למפורסמת.

ציון: 4 כוכבים

פרישמן 54 תל אביב, 03-5290095

שקשוקה טבעונית באנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו
שקשוקה טבעונית באנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

באנה

בבניין תל אביבי יפהפה נוסח אסכולת הבאוהאוס פועל מטבח מבוסס צמחים מהסוג העדכני והאינטסגרמי במיוחד. החל מסמות'י בולס אופנתיות עד הלא בורגר וקיש קשיו. תמצאו כאן כמובן גם מנה מיתולוגית על בסיס אבוקדו, אלא מה. החצר הקטנה של המסעדה מעניקה לה ערך מוסף בימים בהירים.

ציון: 4 כוכבים

נחמני 36 תל אביב, 03-6991566

https://www.instagram.com/p/Bq2DbX8A4Jq/

דוסה בר

השפית חן ויינשטיין מביאה את רוח הודו הדרומית אל בן יהודה עם בצקי דוסה ממולאים במגוון אפשרויות, מוגשים לצד כל הצ'אטני והרטבים החרפרפים שיגרמו לכם לרייר. לצד המסעדה יש דוכן לאסי בר קטן של מתוקים מז'אנר הרו ובכלל.

ציון: 4 כוכבים

בן יהודה 188 תל אביב, 03-6591961

הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)

החתול הירוק

הפיצרייה הכי מדוברת בעיר בחמש השנים האחרונות, אולי בגלל המיקום לצד מועדון לבונטין 7, אולי בגלל הקהל הטבעוני הגרובי שגואה בה ואולי סתם בגלל שאנשי החתול הירוק פיצחו את השיטה בעזרת גבינת קשיו טבעונית מצוינת ופיצה קוסמית לגמרי. אגב, הפפרוני על הפיצה הוא גם טבעוני, אבל אם אתם שם אתם בטח מחוקים מכדי להבחין בכך.

ציון: 4 כוכבים

לבונטין 7 תל אביב, 073-7327361

פיצה בחתול הירוק. צילום: רועי שפרניק
פיצה בחתול הירוק. צילום: רועי שפרניק

הרצוג

השף רועי הרצוג (אולי ראיתם אותו לאחרונה ב"מהפכה במטבח") עבד במפעלות אייל שני עד שראה את האור הטבעוני והתחיל להכין מנות של אוכל מקומי מתובל ברוחב לב, אבל מהצומח בלבד. הרצוג פתח בתחילה מזנון אינדי בפסאז' באלנבי ואז הפך אותו למסעדונת בורגנית וחמודה באבן גבירול, עם ארוחות שמכילות מרקון וממשיכות להר של קטניות עם כל מיני ירקות ודגנים וזילוף של טחינה.

ציון: 3 כוכבים

אבן גבירול 48 תל אביב

הבטטה של הרצוג. צילום: ירון ברנר
הבטטה של הרצוג. צילום: ירון ברנר

טנאת

מרבית התפריט לאורך ההיסטוריה הקולינרית של אתיופיה כלל בעיקר רכיבים מהצומח, וטנאת מתמסרת למסורת. מזמינים פה אינג'ירה מצוינת – אישית או זוגית – ועליה כתמי צבע של תבשילי קטניות בתערובות תבלינים קלאסיות. טיפ שלנו: נסו את המנה הייחודית לטנאת עם פטריות החורש ותספגו מכת אוממי מהסוג הקשוח החביב עליכם.

ציון: 3 כוכבים

צ'לנוב 27 תל אביב, 03-5222829

מונאר

תמיר מיכאלי יוצא מוקדם בבוקר ללקט ולאסוף את מיטב חומרי הגלם העונתיים מהשדות, ושותפו השף ענר בן רפאל פורמן יוצק את האהבה שלו לדרום הודו. התוצאה היא אחד מבתי האוכל הטובים בעיר. כמעט כל המנות בדאהבה הפסיכדלית הזאת מבוססות על צמחים בלבד, כולל הדוסות המוגשות על עלה בננה גדול. לפעמים יוציאו לצד המנות פנכונת של יוגורט (מחלב פרה) כסיוע להתמודדות עם החריפות, אבל אנחנו סלחנים בזכות המחויבות לצמחים.

ציון: 5 כוכבים, חובה גם ללא טבעונים!

נחלת בנימין 68 תל אביב, 03-9171229

מונאר. צילום: יח"צ
מונאר. צילום: יח"צ

משק ברזילי

משק ברזילי התחיל את דרכו בשדה חקלאי במושב ירקונה. לפני מספר שנים התמקם בנווה צדק והתחיל לבצר את מעמדו כמסעדה טבעונית בגובה העיניים, עם חצר קטנה וחבויה וחווית ישיבה של ביסטרו מהסוג הנינוח יותר בפנים. התוצאה: משק ברזילי הוא זוכה טקס פרסי האוכל 2019 של Time Out בקטגוריית המסעדה הטבעונית הטובה ביותר. יש גם מעדנייה לרכישה במקום (קחו את החריימה הטבעוני המשובח הביתה).

ציון: 4 כוכבים

אחד העם 6 תל אביב, 03-5166329

סטייק דלעת, משק ברזילי. צילום: בן יוסטר
סטייק דלעת, משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

24 רופי

אתם מוזמנים לחלוץ את הנעליים בכניסה ולהשאיר גינונים מערביים מאחור. רבצו לכם על כרים ולמדו לחלוק עם חבריכם את מגשי הטאלי הגדולים עם מבחר קטניות, ירקות, אורז וצ'פאטי. מלבד פנכות היוגורט וחלק ממשקאות הלאסי, הכל כאן טבעוני למהדרין.

ציון: 3 כוכבים

שוקן 16 תל אביב, 03-6818066

24 רופי. צילום: יח"צ
24 רופי. צילום: יח"צ

אשכרה טבעונית

המסעדה המאוד בסיסית למראה הזאת התחילה את דרכה כחומוסיה והפכה בשנה שעברה למאמא החמימה של הטבעונים בעיר. אם אינכם מזדמנים על בסיס קבוע לצפון העיר נעדכן אתכם שאתם חייבים ללכת על אחת ממנות הקציצות ברוטב. ברור שאתם יכולים לארוז לעצמכם גם קופסת קציצות הביתה, להגיש עם אורז ולהזמין אותנו אחרי העבודה.

ציון: 4 כוכבים

ירמיהו 17 תל אביב, 03-5464547

סיטיזן

לא במקרה בית הקפה הזה שבר את האינסטגרם. הדור החדש של המנות הטבעוניות הבריאות פוטוגני להפליא, מתה המאצ'ה בחלב מהצומח ועד אחרונות הבולס, מהבלחות הקייל ועד הדיטוקס. הכל יפה להפליא, שולט ברזי הטרנדים, וכולל גם חצר תל אביבית ישנה וחבויה. טבעונים קפדנים ישמרו נפשם, יש ביצה באחת המנות ואופציה להזמין חלב פרה במשקה.

ציון: 3 כוכבים

מונטיפיורי 15 תל אביב, 054-5566431

סיטיזן. צילום: אבי כהן
סיטיזן. צילום: אבי כהן

ריינבו

הריינבו הוא אחת הנקודות הסואנות באבן גבירול, אולי כי עומדים מאחוריו אנשי החתול הירוק. בכל מקרה, טבעונים אוהבים להסתער על מזללת האוכל המהיר הזאת ולהזמין לעצמם צ'יזבורגר טבעוני עם גבינת צ'דר מהצומח ולצידו טבעות בצל. מנחם ועסיסי.

ציון: 3 כוכבים

אבן גבירול 88 תל אביב, 03-5223040

אקו בר

אקו בר כשמו כן הוא, בר קטן עם שיק מאולתר בפלורנטין, המציע מנות בריאות, קלילות וטבעוניות בתעריפים נוחים במיוחד, למשל: טורטייה מכוסמת במילוי קציצות טבעוניות, טופו או אבוקדו, סלטים, דייסות בוקר ומרקים.

ציון: 3 כוכבים

ויטל 21, תל אביב, 03-9651100

גרין רול

הסושי הטבעוני הראשון פונה להריוניות בקרייב לסושי, שחוששות ממעורבות חיידקים אסורים של דגים נאים במנה וגם לטבעונים מן השורה. לצד מבחר יפה של קומבינציות מהצומח גרין רול מציע גם קימצ'י וכיסונים מאודים.

ציון: 3 כוכבים

מונטיפיורי 30 תל אביב, 03-5245731

מרקט

הסניף החדש יותר של התבשיליה הידידותית (אך הלא טבעונית) מקינג ג'ורג' מזדנגף בגרסה טבעונית סימפטית במיוחד. יציעו לכם כאן תבשילים ממטבחי העולם, חלקם על מצע של אורז, וכן מרקים, סלטים וכריכים, ויש גם מנת המבורגר של קציצה מושקעת.

ציון: 3 כוכבים

דיזנגוף 140 תל אביב, 03-5525808

מרקט. צילום: אנטולי מיכאלו
מרקט. צילום: אנטולי מיכאלו

נייצ'ר בויז

המבורגרייה טבעונית עם וייב בינלאומי בזכות תיירים מאברהם הוסטל שגודשים את המקום ועיצוב אמריקאי. הקציצות עצמן עשויות ממבחר סוגי קטניות ופטריות, והתוספות בלחמנייה תואמות לקציצה. ההמלצה שלנו היא על זאת עם הצ'פוטלה.

ציון: 3 כוכבים

לבונטין 30, תל אביב, 03-9581080

ג'ארס אנד בולז

מזללה טבעונית המתמחה בארוחות מלאות ובריאות בקערה אחת, שכולה מלאת בשורות קולינריות. מקערת בוליווד הודית עם תבשיל עדשים במרכזה ופפדם קריספי לצדה ועד חביבי בול עם לביבות וירקות. לא להאמין שיושבי המשרדים במגדלים של רוטשילד נוהגים לאסוף מכאן את ארוחת הצהריים שלהם.

ציון: 3 כוכבים

שד' רוטשילד 1 תל אביב, 03-7342780

סופר פוד בוטיק

מעדנייה שבה האוכל הטבעוני פוגש את שיטת הקלין איטינג. בלי סוכר מעובד ובלי אוכל מתועש, ועם נטייה גורפת לעולם הרו פוד, כמו למשל הבוריטו הנא, הייחודי והמעולה של המקום. הקונספט הוא גראב אנד גו כך שלא תבזבזו כאן זמן על הרכישה.

ציון: 3 כוכבים

מרמורק 10 תל אביב, 03-6886779

סופר פוד בוטיק (צילום: אנטולי מיכאלו)
סופר פוד בוטיק (צילום: אנטולי מיכאלו)

זכאים

זכאים אמנם נפתחה כפרויקט הכי אקולוגי, טבעוני ויצירתי שאי פעם נפתח בתל אביב על ידי שלושת האחים לבית זכאים, אבל עברה לבעלים חדשים שהביאו אליה לא מעט מעולמם. תמצאו פה לפיכך את הצ'יפס המיתולוגי הקרוע ביד לצד הקוסקוס של פאני ואליס ושאר פיתוחים מהמטבח הצפון אפריקאי בגרסאות טבעוניות וגם את ההמבורגר של ביונד מיט.

ציון: 3 כוכבים

סמטת בית השואבה 20 תל אביב, 03-6135060

אפשר ביס? הבורקס הטבעוני של מסעדת זכאים. צילום: חני זכאים
אפשר ביס? הבורקס הטבעוני של מסעדת זכאים. צילום: חני זכאים

סולטנה

השף והקצב לשעבר הראל זכאים הספיק לעבוד אצל אייל שני ולככב במסעדה משל עצמו לפני שבנה אימפריה בזעיר אנפין באבן גבירול. הפרויקט התחיל עם עמוד שווארמה פטריות פורץ דרך ויצר תורים, אלא שזאת הייתה רק קריאת השכמה לקבבים ממזריים, לאבנה וצזיקי ששף זכאים חובץ פה בעצמו בירכתיים וסיגרים שתוכנם מעביר חוויה בשרית. שיטות בניית הצלחת והפיתה ששמורות ליודעי ח"ן של המטבח הפרסי כוללות עשבי תבלין רעננים בנדיבות, ירקות טריים קצוצים וכבושים (הצנונית הכבושה הטובה בעיר) ורטבים מעולים. מדהים שאפשר להגיע לכאן גם סתם לדיל של צ'יפס קרוע ובירה מהחבית.

ציון: 5 כוכבים, חובה גם ללא טבעונים!

אבן גבירול 52 תל אביב

השווארמה הטבעונית של זכאים (צילום: דין אהרוני רולנד)
השווארמה הטבעונית של זכאים (צילום: דין אהרוני רולנד)

>>השווארמה היא לא ההברקה היחידה בסולטנה. ביקורת

416

קלמרי טבעוני וטמפה על הפלנצ'ה, המוני קוקטיילים, צמחייה טבעית שופעת ודי ג'יי שמנגן ברקע. 416 נפתחה כדי להציע מקום עם חדוות בילוי בהשראה אמריקאית לאנשים שרוצים את זה בגרסה טבעונית, והם אכן צברו לעצמם קהל לקוחות מגובש.

ציון: 3 כוכבים

הארבעה 16 תל אביב, 03-7755060

416, תשננו את המספר. צילום:אנטולי מיכאלו
416, תשננו את המספר. צילום:אנטולי מיכאלו

טבע טרי

התבשילייה של טבע טרי ביהודה הימית היא סוד שמור ליפואים בלבד. תמצאו פה בר מיצים ותבשילים יומיים משתנים כמו מיטבולס טופו, דאל עדשים הודי, מרק קובה סלק, קציצות אפונה ודומיהם. הסירים נגמרים מוקדם אז הקדימו לבוא.

ציון: 3 כוכבים

יהודה הימית 61 יפו, 03-6037071

טעם לחיים

מעדנייה זו היא למעשה מפעל ארטיזנלי של גבינות טבעוניות ומציעה את כל מה שטבעוני יכול לפנטז עליו, מנקניק עשוי גרעיני דלעת עד עוגיות חמאתיות. נוסף על "בשר טחון" וכדורי לאבנה תוכלו להצטייד גם באינספור עצות, הסברים והדרכות להכנת אוכל טבעוני בפרט ולחיים בטעם בכלל.

ציון: 3 כוכבים

מרחביה 13 תל אביב, 052-4590178

גרגר הזהב

היא התחילה כחומוסייה שהתמחתה בחומוס גלילי והרחיבה בהדרגה את ההיצע שלה. היום תמצאו פה תפריט קטן ומוצלח ביותר שכולל גם מג'דרה, טבולה, צ'יפס, כרובית מטוגנת ושאר גודיז שטעימים בלי קשר להיותם טבעוניים.

ציון: 3 כוכבים

לוינסקי 30 תל אביב, 03-6777456

גרגר הזהב (צילום: אנטולי מיכאלו)
גרגר הזהב (צילום: אנטולי מיכאלו)

מיץ מרק

דוודים גדולי ממדים ובהם כמה סוגים של מרקים טבעוניים משתנים מקדמים את פני הבאים לסניף התל אביבי של המותג מיץ מרק מגבעתיים. מלבד שייקים של פירות ומיצי ירקות וכמובן מרקים, תוכלו לרכוש פה מוצרי מעדנייה טבעוניים הביתה.

ציון: 3 כוכבים

ארלוזורוב 62 תל אביב, 03-7744060

אורבאן שאמן

אודי סהר, המוכר בעיר כאורבן שאמאן, החל את דרכו בעולם האוכל הבריא והמיצים הסחוטים כשלמד נטורופתיה והרבליסטיקה בלוס אנג'לס והתמחה בניקוי רעלים. במרכז הקליפורני שבנה בדיזנגוף הוא מציע ארוחות מושקעות ללא סוכר, גלוטן או חומרים תעשייתיים, שייקים ומיצי עלים וירקות ושיעורי יוגה במרתף.

ציון: 4 כוכבים

דיזנגוף 210 תל אביב, 03-7521102

אורבן שמאן. צילום: אור דנון
אורבן שמאן. צילום: אור דנון

בול אנד ג'וס

הביתן הטבעוני של ק־פה האנוי מציע קליפות אגוזי קוקוס אלגנטיות ממולאות בקטניות וירקות עם רוטבי קארי או קערות מתוקות של פירות ונגזרות הצ'יה. מובן שלצד אלה מוגשים גם מיצי בריאות מהז'אנר האקזוטי.

ציון: 3 כוכבים

פרישמן 77 תל אביב

קערת סופרפוד, בול אנד ג'וס
קערת סופרפוד, בול אנד ג'וס

גודנס

גודנס היא מסעדה טבעונית חביבה בגישה קלילה הממוקמת בקינג ג'ורג'. בתפריט מרקים, סלופי ג'ו, קרפ כוסמת, המבורגרים ואפילו מרק קובה וחריימה. ברור שתזמינו הום פרייז ובירה מהחבית, וההמבורגר ייתן לכם להרגיש שאתם נוגסים במנה עסיסית בטירוף.

ציון: 3 כוכבים

קינג ג'ורג' 41 תל אביב, 03-9384499

נאגטס בגודנס. צילום: אילאיל יהב
נאגטס בגודנס. צילום: אילאיל יהב

לה פרינה הטבעונית

פוק'אצות עם טופינגס, כריכים שמנמנים בלחמניות איטלקיות רכות, עוגות שמרים, קינוחים ושאר מתוקים. בלה פרינה הבינו שהקהל הטבעוני רעב למגוון ולטריות ומציעים בדיוק מהמוצר הנדרש הזה.

ציון: 3 כוכבים

שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב, 054-9228082

המעדנייה של נרולי

בירכתיים החבויות היטב של בית הטבע הזה בקצה נווה צדק מסתתרת לה מעדנייה טבעונית המתמחה ברו פוד. מלבד המבורגרים, סלטים ומשקאות ירק ופרי תמצאו פה גם את מגוון המתוקים הנאים הטוב בעיר וגם אפשרות להתיישב במקום ולזלול.

ציון: 3 כוכבים

לילינבלום 3 תל אביב, 5107869־03

חומוס ושות'

השות' בחומוס ושות' משמעותי מאוד. תמצאו פה פאטוש, טאבולה, חציל קלוי בטחינה, פלאפל, כרובית בתנור, בטטות אפויות, מסבחה משעועית לימה, צ'יפס מיוחד, תבשיל עדשים ועוד. המקום התחיל את דרכו כסוד של תושבי שכונת פלורנטין והפך לחביב הטבעונים.

ציון: 4 כוכבים

הרצל 98 תל אביב, 054-3488878

חומוס ושות'. צילום: אנטולי מיכאלו
חומוס ושות'. צילום: אנטולי מיכאלו

באבאג'י

דאהבה הודית בפלורנטין שאפופה בניחוח של תבשילים עשירים בתערובות התבלינים המסורתיות. תמצאו כאן מגשי טאלי אישיים או זוגיים עם גרסה טבעונית של פאלק פניר על בסיס טופו, מלאי כופתה או תבשיל משתנה, אורז, דאל, פיתת צ'פאטי, סאמוסה, שני סוגי צ'אטני וגולאב ג'מון.

ציון: 3 כוכבים

אברבנל 35, תל אביב, 03-9706444

שיזן

בית הקפה־משתלה שאי אפשר שלא להתאהב בו ממוקם בבניין פלורטיני מפויח ובו צמחים מיוחדים ויפהפיים וכיבוד מלבב: קפה הפוך של דיאמה עם חלב שיבולת שועל, שקדים או אורז, קישים של מנגולד ובצל או בטטות המוגשים עם סלט קטן ומטבל צזיקי, כריכונים של סלט ביצים עשוי טופו, מרק יומי משתנה ואנטי פסטי.

ציון: 4 כוכבים

פלורנטין 34 תל אביב, 077-5089008