כבאכה החדשה: הטעמים הגליליים של עזבה נוחתים בכיכר קדומים
אחת המסעדות הערביות הטובות בארץ פותחת אחות קטנה כאן אצלנו בכיכר המתחדשת ביפו העתיקה וכן, תמצאו פה את כל הלהיטים שזכרתם מהפעם האחרונה שנסעתם לצפון. כל הפרטים בפנים
השמועה מסתובבת בעיר כבר כמה שבועות אך סוף סוף זה קורה: אחות למסעדת עזבה האהובה מכפר ראמה נפתחת ביפו. חביב ומינרווה דאוד והבנים מתמקמים בכיכר קדומים המתחדשת עם כל מנות הדגל מחללית האם.
כבאכה היא התוספת האחרונה והמסקרנת ביותר לכיכר קדומים המתחדשת, כבר אמרנו. עזבה, האחות הגדולה, נחשבת לאחת מהמסעדות הערביות־גלילות הטובות בארץ. היא פועלת יותר מ- 20 שנה בכניסה לכפר ראמה בבניין פשוט למראה, שבו מוגשות מנות מחומרי גלם עונתיים ומקומיים, farm to table עוד לפני שהמושג הפך לכה אפנתי.
"תמיד רצינו להגיע למרכז ולהביא את האוכל שלנו לכמה שיותר אנשים. הקורונה הייתה תקופה מאוד קשה עבורנו וראינו דווקא בה הזדמנות לעשות את השינוי ולהתקדם אל עבר החלום שלנו", הם מסבירים את הרציונל שבפתיחה בתקופה כה מורכבת. כשנמצא נכס בכיכר קדומים המתחדשת הוחלט להקים בה את המסעדה, שנמצאת כעת לקראת סוף ההרצה. בעקבות הפרויקט התפצלה המשפחה זמנית: חביב דאוד העתיק את מגוריו ליפו ומפעיל את המסעדה עם הבנים איאד ובשאר, בשעה שהאם מינרווה נשארה בכפר ראמה.
התפריט חוסך נסיעה לצפון כי יש בו את שלל התבשילים הביתיים שעליהם נבנה המוניטין של עזבה. חובזה ושומר בר, פול ירוק, במיה ומלוחייה גליליים מצטרפים לדגים מיפו, שהם הבסיס למנות חדשות. בין הקלאסיקות תמצאו קובה סינייה – מאפה שכבות בשר ובצק סולת ובורגול (93 ש"ח), לבן אמו – בשר עגל/טלה ברוטב יוגורט, מוגש עם אורז לבן ואטריות (92 ש"ח), שישברק ברוטב יוגורט, שום ונענע (62/92 ש"ח) ועוגת מינרווה – עוגת הדגל של משפחת דאוד מסולת וגבינה בסירופ ורדים (45 ש"ח). כדי להחליק את כל אלה ואת הפינות החדות של החיים בכלל, אל תשכחו לצרף להזמנה את העראק שמייצרים בני המשפחה מענבים ואניס ירוק.
כבאכה, כיכר קדומים 6, יפו העתיקה, 03-688-8843, שני-חמישי 18:00-22:00, שישי- שבת 12:00-22:00 (שעות פתיחה בהרצה). לפרטים נוספים