מלכת הלבבות: כל אירועי הוולנטיינ'ס הכי שווים במסעדות

גם השנה שולפות המסעדות את הנצנצים, הלבבות והשמפניות כדי לעשות לכם ערב דביק. איפה כדאי להזמין מקום?

פיצה פיל (צילום: דרור עינב)
פיצה פיל (צילום: דרור עינב)
11 בפברואר 2020

Plant Based ולנטיינ'ס | באנה

במסעדה מבוססת הצמחים (או הטבעונית, תלוי מאיפה מסתכלים) אוהבים את בעלי החיים וחוגגים ללא חומרים מהחי בארוחת חמש מנות לבחירה, שני קוקטיילים/יין/אלכוהול, קינוח וקפה (190 ש"ח לאדם).

מה אוכלים: חיטה מעושנת, כרובית אפויה, פטרוזיליה ובצל על ציזיקי קשיו נענע; טאקו כוסמת ירוקה, תבשיל שעועית ופפריקה; קיש קשיו, דלורית וכרישה, סלטון עלים, עגבניות, צנונית וזיתים; פטריות יער ובצל בקונפי שום על תפוח אדמה אפוי ואיולי חזרת; בטטה צלויה, קינואה וסלסת עשבים על קארי קוקוס ואגוזי לוז.
באנה
להזמנת שולחן בבאנה

אהבה צמחית, באנה (צילום: אנטולי מיכאלו)
אהבה צמחית, באנה (צילום: אנטולי מיכאלו)

סופ"ש מתאילנד באהבה | קאב קם

למה לחגוג רק יום אחד אם אפשר סופ"ש שלם? בקאב קם מאריכים את וולנטיינס גם ליום שבת ומציעים תפריט ספיישלים זוגיים (אם לא האכלתם אחד את השני לא מילאתם את מצוות החג), קוקטיילים סקסיים ומוזיקה חיה.

מה אוכלים: מיאנג טאלה בהרכבה עצמית – שרימפס קריסטל, קלמרי ים תיכוני ודג ים, עשבי ריח, תבלינים תאיים, אטריות "קנום צ'ין" ושני מטבלים (158 ש"ח); קוי פלה קאי דיפ – אינטיאס נא קצוץ גס בתיבול חריף, כוסברה, פאק פאו, שאלוט וחלמון ביצת שליו על קריספי סקין (78 ש"ח); טאם פאלה קה מו קרופ – סום טאם חריף מאזור איסאן (בלי בוטנים וסוכר) עם רגל חזיר בבישול ארוך וטיגון, עלי חרדל כבושים ועלי כרוב סיני (96 ש"ח).
קאב קם
להזמנת שולחן בקאב קם

נשיקות חריפות, קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
נשיקות חריפות, קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)

פיצה בצורת לב | פיצה פיל

איפה כתוב שבוולנטיינ'ס חייבים לצאת למסעדה? בעינינו פיקניק בסלון על בקבוק יין ופיצה במשלוח שווה לא פחות. ואם כבר פיצה אז חג האהבה מכתיב צורת לב, והפיצות של הפיל מזמינות זלילה לא מבוקרת וסקס על השטיח.

מה אוכלים: פיצה חריפה – עגבניות טריות, בצל סגול, מוצרלה, פרמזן ופלפלים חריפים על בסיס רוטב עגבניות חריף; פיצה צ'יפס – רוטב עגבניות מוצרלה צ'יפס וגבינה צ'דר מגורדת; פיצה סגולה – רוטב סלק, בטטה, זוקיני, מוצרלה ועלי רוקט; פיצה טבעונית – רוטב עגבניות, זיתים, זוקיני, פלפלים קלויים, ארטישוק, גבינה טבעונית, פסטו ובצל סגול (80-120 ש"ח).
משה סנה 54 תל אביב, 03-6537414

סקס על השטיח. פיצה פיל (צילום: דרור עינב)
סקס על השטיח. פיצה פיל (צילום: דרור עינב)

האהבה היוונית שלי | מיקה פודארט

השפית מיקה שמעונוב, שמוכרת בזכות ארוחות EatWith משוגעות וטיולי קולינריה לגיאורגיה, פותחת לכבוד חג האהבה את הסטודיו לקבלת שבת יוונית. מיקה תבשל יחד עם השף אכילס שהגיע מיוון במיוחד, נגני בוזוקי יקימו את האורחים לרקוד ואוזו ביבוא אישי מאתונה יימזג כמים (250 ש"ח לאדם).

מה אוכלים: ספאנאקופיטה- מאפה עלים ממולא בתרד, בצלצלים ופטה; סקורדליה – קרם שום, תפוחי אדמה ושקדים לימוני; דולמאדאקיה – עלי הגפן ממולאים עם ירקות של סבתא של אכילס.
בת עמי 3 תל אביב, 050-8432843, הרשמה מראש בלינק 

האהבה היוונית שלי, מיקה פודארט (צילום: גיא לוי)
האהבה היוונית שלי, מיקה פודארט (צילום: גיא לוי)

טעימות מרושפלד | גרינברג ביסטרו

הזדמנות לשחרר את היד שעל כרטיס האשראי ולטעום סוף סוף ספיישלים ומנות מהתפריט שהשף יונתן רושפלד בנה לביסטרו השכונתי באזורי חן. ואם זו לא אהבה, אנחנו לא יודעים מה כן.

מה אוכלים: סשימי הרוצח – פרוסות המאצ'י וסויה סלק (68 ש"ח); ניוקי תפוחי אדמה ברוטב כמהין, אספרגוס בגריל וביצה עלומה (89 ש"ח ); פפר סטייק – מח עצם, פסטה צמות, אפונת שלג ורוטב בצל מעושן (186 ש"ח), פבלובה מפורקת- מרנג תות, גלידת תות שמנת, קולי תות חמצמץ, קרם מסקרפונה ופירות אדומים טריים (44 ש"ח).
גרינברג ביסטרו

בלי להתקמצן, גרינברג ביסטרו (צילום: אנטולי מיכאלו)
בלי להתקמצן, גרינברג ביסטרו (צילום: אנטולי מיכאלו)

לואו באדג'ט וולנטיינ'ס | רוזה פארקס

בבר בדיזינגוף מתאימים את החג לאנשים שרוצים לבלות ולאו דווקא לרדת על ארוחה מנצנצת במחיר שמצריך משכון כליה. תמורת בקבוק יין לבחירה, מנת שיירינג, שני צ'ייסרים וקינוח כיסוני נוטלה מושחת תשלמו 180 ש"ח לזוג בלבד. תהיו נחמדים ואל תשכחו להשקיע בטיפ.

מה אוכלים: מסבחת עדשים עם פיתות לניגוב, סלט סלקים, פיצה חלום, פולנטה, ארטישוק כמו באיטליה.
דיזינגוף 265 תל אביב, 077-9800456

עם להתקמצן, רוזה פארקס (צילום: עידן סבח)
עם להתקמצן, רוזה פארקס (צילום: עידן סבח)

סרטנים סקסיים | אדוארד בר

לכבוד חג האהבה מוסיף הבר השמח בירכתי שוק הכרמל פסטיבל סרטנים לקבלת השבת שקורית כאן בכל יום שישי (ואם עוד לא הייתם אז הגיע הזמן). הצטיידו בסבלנות, פלאייר ייעודי, מגבונים והרבה אהבה, הרשו לעצמכם צ'ייסר או שניים לחיזוק וצאו לחגוג את וולנטיינס בסימן אפרודיזיאק ותשוקה.

מה אוכלים: ביסק סרטנים וארבעה סרטנים בתנור בחמאת בירה (100 ש"ח).
הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695

אדוארד בר (צילום גל זילברמן)
אדוארד בר (צילום גל זילברמן)

ויסקי ורומנטיקה | ויסקי בר מוזיאון

בוויסקי בר מוזיאון בשרונה חוגגים באווירה רומנטית כשרה מחמישי הקרוב ולמשך שבוע שלם (13-19.2). לצד התפריט הרגיל יוגשו מנות ספיישל, קוקטיילים מתקתקים על בסיס וויסקי וקינוחים מפוארים. ברקע יתנגנו שירי אהבה מכל הזמנים, ובתום הארוחה ייערך סיור במנהרה הטמפלרית.

מה אוכלים: סשימי סלמון עם ויניגרט יוזו ותפוזים (48 ש"ח), פילה בקר עם כבד אווז בזיגוג וויסקי עם תפו"א ננסי (154 ש"ח),  קינוח אוהבים – קרמו שוקולד קרמל, טוויל שוקולד מוזהב, בננות מקורמלות, וגלידת פופקורן וטופי (48 ש"ח).
ויסקי בר
להזמנת שולחן בויסקי בר

ויסקי ושוקולד, ויסקי בר מוזיאון (צילום: נעה עינת)
ויסקי ושוקולד, ויסקי בר מוזיאון (צילום: נעה עינת)