הים טעים היום: 3 כריכי דגים חדשים שאנחנו רוצים לאכול עכשיו

ימה טו גו (צילום: אמיר מנחם)
ימה טו גו (צילום: אמיר מנחם)

תל אביב היא לא עיר של דגים, אבל לאחרונה חל שיפור משמעותי בגזרת אוכל הרחוב מבוסס הדגה. יש כריך דייגים של שף, יש ורסיה מקומית לכריך הדייגים הטורקי המפורסם, יש תשובה מושלמת לחובבי ההמבורגר. זה לא מסובך: שימו לנו דג כלשהו בתוך לחם כלשהו ואנחנו בדרך

למרות שהיא שוכנת לחופו של הים התיכון, תל אביב היא לא עיר של ים ובטח לא עיר של דגים. את מסעדות הדגים הטובות (ואפילו הבינוניות) אפשר לספור על שתי ידיים, ועד לא לפני הרבה שנים גם על אוכל רחוב מבוסס דגה לא היה מה לדבר. אבל לאט ובשקט, אולי גם בגלל העלייה במחירי הבשר והמודעות הגוברות, אפשר למצוא יותר ויותר אפשרויות לקבל דג כלשהו בתוך לחם כלשהו, וזה עושה אותנו שמחים מאוד. בחרנו להמליץ היום על שלוש אופציות מעולות של דג כלשהו בתוך לחם כלשהו שהתווספו לאחרונה לתפריט העירוני. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> זאת אחת הגלידות הטובות באיטליה. איך היא הגיעה לנחלת בנימין?
>> המטבח של טוני ואסתר נסגר: בחזרה לבוטקה הקפה הקטן של פעם

כריך דייגים / ימה טו גו

למה כדאי: קצביית הדגים הנפלאה של השף יובל בן נריה היא מקום שיודע מה לעשות עם דגים, ולאחרונה החלו להציע שם מנות מוכנות שצריך רק לקחת, למצוא איזה ספסל נחמד ולאכול את הדגים הטובים ביותר שכסף יכול לקנות בעיר הזאת.
מה טעים: אל היצע המנות טו גו התווסף לאחרונה כריך דייגים חם (בתמונה הראשית), שמורכב מקציצות דג שמנמנות ועסיסיות השוכנות להן בתוך לחמניית בריוש ממאפיית "הלחם של חגי" הסמוכה. מדובר באושר גדול ששווה כל אחד מ-79 השקלים שהוא עולה.
אווירה: בית מרקחת בטוקיו. או חנות דגים בטוקיו. אין הרבה הבדל.
>> ימה, דרך סלמה 40

 

סירת דייגים // לה בארקה

למה כדאי: לה בארקה היא מזללה של פאסט פוד מבוסס דגים שנפתחה רגע לפני סוף השנה שעברה באבן גבירול מול כיכר רבין, ומיד הסתמנה כתוספת מעולה להיצע הפאסט-פוד הגדול שכבר קיים באזור.
מה טעים: כריך "סירת דייגים" הוא הדבר הכי קרוב שיש לכם לכריך הבאליק אקמק הטורקי בצד הזה של העיר, והוא מורכב מבגט קלוי, נתחי לברק צלויים, ירקות טריים, בצל מקורמל ורוטב סודי. 68 ש"ח, זול ובטוח יותר מטיסה לאיסטנבול.
אווירה: הבלאגן הרגיל של אבן גבירול.
>> לה בארקה, אבן גבירול 64

בא לי באליק אקמק. לה בארקה (צילום: יעל שטוקמן)
בא לי באליק אקמק. לה בארקה (צילום: יעל שטוקמן)

גרינ-פיש // גרינברג בורגר

למה כדאי: אימפריית המסעדנות של צביקי עשת הקימה המבורגריה לתפארת, ויש לה כבר שני סניפים, ועם הגעתה לשינקין השתכנענו סופית שהיא שייכת לחלק העליון של טבלת ההמבורגריות המקומית. אבל לא בשביל ההמבורגר באנו הפעם.
מה טעים: הפישבורגר של גרינברג בורגר, שמכונה כאן גרינ-פיש, הוא יצירת מופת קטנה של פאסט-פוד: נתח נאה של דג מטוגן בבלילה קריספית-קראנצ'ית, על רוטב טרטר עם גבינת צ'דר נמסה. 86 ש"ח עם צ'יפס ושתייה.
אווירה: גרה בשינקין, שותה רוטב טרטר.
>> גרינברג בורגר, שינקין 22/גרינברג 25

הבורגר שלנו ל-2025. גרינ-פיש, גרינברג בורגר (צילום: אינסטגרם/@Grinberg.bistro)
הבורגר שלנו ל-2025. גרינ-פיש, גרינברג בורגר (צילום: אינסטגרם/@Grinberg.bistro)