לא על הפסטה לבדה

מילון מקוצר להבנת התפריט האיטלקי ישדרג את הארוחות שלכם לריגושים קולינרים

לזניה (צילום: shutterstock)
לזניה (צילום: shutterstock)
4 בנובמבר 2013

דע את האויב, בעיקר אם אתה מתכוון לאכול אותו.

 A

Abbacchio או Agnello טלה; Aceto חומץ; Agilo שום; Albicocche משמשים; Alici או Acciughe אנצ'ובי; Animelle לבלב ובלוטת התימוס, לרוב באים מטוגנים; Arance תפוזים; Astice או Aragosta לובסטר; Asparagi אספרגוס.

B

Baccalà דג בקלה מלוח; Branzino או Spigola דג אוקונוס.

C

Capra עז; Carciofi ארטישוקים; Carne בשר; Carote גזר; Cavolfiore כרובית; Cervello מוח; Cetriolo מלפפון; Ciliege דובדבנים; Cipolle בצל; Coccomero אבטיח; Coda alla vaccinara זנב שור; Condimenti ציפוי; Coniglio ארנב; Il Contorno תוספת; Cozze מולים; Crostacei צדפות.

אנטיפסטי (צילום: טיים אאוט)
אנטיפסטי (צילום: טיים אאוט)

F

Fagioli שעועית; Fichi תאנים; Fragile תותים; Fromaggi גבינות; Frutta פרי;Frutti di mare – פירות ים; Funghi פטריות.

G

Gamberi או Gamberetti חסילונים; guanciale לחי חזיר.

I

Indivia עולש; Insalata סלט; Insalata di Zampi סלט ג'לי פרסה.

L

Latte חלב; Lattuga חסה; Limone לימון;  Lingua לשון; Lasagna לזניה.

M

Maiale חזיר; Manzo בקר; Mazzancolle צד סרטנים; Melanzane חציל; Mele תפוחים; Merluzzo דג בקלה; Minestrone  מרק ירקות עשיר.

מרק מינסטרונה (צילום: shutterstock)
מרק מינסטרונה (צילום: shutterstock)

N

Nervetti רצועות סחוס.

O

Olio d'oliva שמן זית; Ostriche צדפה (אויסטר).

P

Pajata מעיים של עגל או כבש; Pancetta בייקון; Pane לחם; Patate תפוח אדמה; Patatine fritte צ'יפס; Pepe פלפל; Peperoncino צ'ילי; Pepperoni פלפלים; Pere אגסים; Pesce דגים; Pesce spada דג חרב; Pesche אפרסקים; Piatti מנה; Piselli אפונה; Pollo עוף; Polpette כדורי בשר; Polpo או Polipo תמנון; Pomodori עגבניות; Porri כרישה; Prezzemolo פטרוזיליה; Prosciutto נקניק חזיר; Prugne שזיפים.

R

Razza דג תריסנית; Ripieni מילוי; Rognoni כליות; Rombo דג שיבוטה; Rucola או Rughetta רוקט.

S

Sale מלח; Salmone סלומון; Salsicce נקניקיות; Sarago או Dentice או Marmora או Orata או Fragolino דג אברומה; Sarde סרדין; Sedano סלרי; Seppie דיונון; Sogliola דג סולית; Spezzatino תבשיל בשר; Spinaci תרד; Sughi רוטב; Susine שזיפים.

T

Tacchino תרנגול הודו; Telline צדפות קטנות; Tonno טונה; Totani בייבי דיונון; Tripa מעיים; Trota דג טרוטה.

U

Uva ענבים.

V

Verdura ירקות; Verza כרוב; Vitello עגל; Vongole צדפות.

Z

Zucchero סוכר; Zucchine קישואים.

רטבים לפסטה

Alla vongole עם צדפות; Al pomodoro fresco עם עגבניות טריות לא מבושלות; Al ragù ברוטב בולונז; Al sugo ברוטב עגבניות (לעיתים עם קצת בשר או ציר בשר); All'amatriciana עם עגבניות, צ'ילי, בצל ונקניקיות; Alla gricia עם צ'ילי, בצל ונקניקיות; All'arrabbiata עם עגבניות וצ'ילי; Alla carbonara עם בייקון, ביצים ופרמזן;Alla puttanesca עם זיתים, צלפים, שום ושמן חם; Cacio e pepe עם גבינת עזים ופלפל שחור.