בא לי באליק אקמק: כריך הדגים האגדי נוחת בדוכן באבן גבירול
ניר ג'רבי הסתובב בעולם, אכל סטריט פוד מבוסס דגים, ולא הבין למה רק בישראל צריך להיפרד מחשבון הבנק אם רוצים לאכול דג בצהריים. התוצאה היא "לה בארקה", דוכן אוכל רחוב עם חמש מנות דגים מדויקות שהסנדוויץ' הטורקי המפורסם הוא רק אחת מהן. והמחיר? סביר
לה בארקה, סירת דייג באיטלקית, היא מקום חדש ושמח על רחוב אבן גבירול החבוט שמבקש לחגוג את הדגה הטרייה באווירה ים תיכונית ובמחיר נוח. "לא הבנתי למה בנאדם שרוצים לאכול דג כמו שצריך לארוחת צהריים, צריך להיפרד מחשבון הבנק שלו", מסביר ניר ג'רבי, הבעלים. בתור אנשים שנפרדו מחשבון הבנק שלהם לא מעט פעמים, אנחנו נוטות להסכים.
>> האפי האפי: 28 השעות הכי שמחות במסעדות של תל אביב
>> דגים, דגים ודגים ללא דגים: המנות הכי מעניינות בתל אביב כרגע
ג'רבי, תל אביבי בן 47, נמצא כבר כעשור בעולם הדגים ומגדיר אותו כאהבתו הגדולה. הוא עבד במשך שמונה שנים במסעדת בני הדייג שבנמל תל אביב, ואחרי שנים של עבודה מאומצת רכש המון ידע וניסיון ("בואי נגיד שהבנתי מאיפה משתין הדג", הוא מדווח). עוד נספר כי במהלך השנים הללו טייל בעולם וטעם מנות דגים שונות בנוסחי סטריט פוד שונים, ותהה לעצמו למה דווקא בארץ ששוכנת למרגלות הים התיכון, רוב מנות הדגים הן מילה נרדפת לגורמה ולא מוגשות סתם ככה בפיתה או כריך על הדרך.
עם המלחמה, כשהחלה לדעוך העבודה במסעדת בני הדייג, החליט ג'רבי שזה הרגע עבורו למצוא מקום ושותף ולפתוח מקום משלו שחוגג את האהבה לים, מקום שבו יוכל ליישם את כל מה שלמד על דגים ויאפשר לו גם לתמחר את המנות במחיר הגיוני. "רציתי להראות שיש גם פאסט פוד דגים איכותי שהוא לא רק פיש אנד צ'יפס", הוא אומר. "עשיתי בדיקה והשוואה מעמיקה של חומרי גלם ועלויות מספקים שאני מכיר לאורך השנים במסעדה. אין לי פה מבחר מטורף של דגים, אלא כאלה שיש להם חיי מדף שמתאימים למנות ומהם אני יכול להכין מנות מצוינות במחיר הגיוני מבלי להתפשר על הטריות ועל איכות חומרי הגלם".
את המנות הרכיב ג'רבי בהשראת מנות דגים שאכל ברחובות איסטנבול וביוון, והתפריט מכיל חמש אופציות מהודקות: סירת דייגים, שהיא בעצם טייקאוף על כריך הבאליק אקמק הטורקי המפורסם, והוא מוגש בבגט שנחרך קלות על הפלאנצ'ה. נוסף לו לברק צלוי ומתובל כהלכה,עם חסה, פרוסות עגבניה ובצל מקורמל. יחד עם צ'יפס טרי ושתייה, המחיר של הכריך האדיר הזה עומד על 64 ש"ח. סביר בהחלט, במיוחד שמדובר במנה משביעה, גדולה וערבה לחיך.
עוד טעמנו משווארמת הדג, שמורכבת מתערובת דגים של לברק ונסיכת הנילוס על הפלאנצ'ה, עם חסה, עגבניות, בצל חי, סומק, רוטב טחינה יפנית מתקתק שהגה ג'רבי בעצמו ועמבה כי חייבים. מדובר במנה מצוינת, הדג מורגש ונוכח בה והתיבול נכון ומאוזן (לבחירתכם בפיתה או בחלה). גם המנה הזו מגיעה עם צ'יפס ושתייה ומחירה עומד על 59 ש"ח.
למי שנמנע מפחמימות (זולת תפוחי אדמה) לה בארקה תציע זוג נתחי פילה לברק צלויים על הפלאנצ'ה, לצד צ'יפס טרי ופריך, חסה ובצל (99 ש"ח עם שתייה לבחירה) וגם מנת "דג ביער", שהוא סלט עלי בייבי עם לברק מפורק, בתוספת של עגבניות שרי, רימונים, אגוזים מסוכרים ובצל מקורמל (64 ש"ח עם תוספת שתייה). מלבד זאת יש גם פישבורגר שעשוי מפילה דג, ולא כמקובל מתערובת דגים טחונים, והוא מוגש בלחמניית בריוש עם חסה, עגבנייה, בצל מקורמל ואיולי כמהין שנותן למנה טוויסט מסקרן (64 ש"ח כולל צ'יפס ושתייה). לשתות משהו? ויינשטפן מהחבית (25 ש"ח), לימונדה גרוס עם ערק (28 ש"ח) ורימונדה שזה תמיד פאן (15 ש"ח). בקיצור, מצאנו לכם לאנץ' חדש של דגים שלא כולל צרבת. באהבה.
>> לה בארקה, אבן גבירול 64, ימים א'-ה' בין 11:00-23:00