סן טרופה בגורדון: מסעדת החוף הזו מפגישה בין מזרח קרוב לרחוק
יש לנו כאן שילוב של כל מה שנדרש: אחת הקבוצות החזקות בעיר (NOX), בוגר משחקי השף וגם כמובן לוקיישן נדיר באחד החופים היפים בעיר (סמוך לגרקו החדשה). האם סצינת מסעדות החוף תחזור להיות עניין אצל התל אביבים? בקרוב נדע
זו הייתה רק שאלה של זמן עד שמשתתפי משחקי השף יגיעו לזירת המטבחים האמיתית. הראשון שקופץ ראש למים הוא איתי מסלובטי שנתמנה לתפקיד שף ב־לולי (Loulliė), מסעדה חדשה בחוף גורדון.
הספוט החדש שייך לקבוצת NOX, אחת הוותיקות שפועלות בזירת חיי הלילה. ייתכן שאת השם לא שמעתם, אך המקומות ודאי מוכרים: אמש בלילינבלום, קנטה בגן העיר, לייט האוס בנמל ועוד, בסך הכול 10 יעדי בילוי חזקים שעל הפעלתם אמונים יותר מ־450 עובדים. "אחד השותפים ואני מכירים הרבה שנים. מאז שחזרתי לארץ, לפני שנה וחצי, דיברנו על אפשרות שאצטרף לאחד המקומות של הקבוצה", מסביר מסלובטי. "רצינו בראש ובראשונה ליצור חוויית בילוי על חוף הים מבלי שהמקום ייתפס כמסעדת חוף. לא מלכודת תיירים אלא מוצר שמתבסס על חומרי גלם איכותיים למרות שהמיקום הוא בשפת הים".
לולי משתרע על פני 600 מ"ר בטיילת חוף גורדון, שלוש דקות הליכה מקונגלומרט גרקו שנפתח לאחרונה. בשטח העצום פועל בשלב הראשון בר־לאונג'־מסעדה שמסלובטי חתום על תפריטו. "ברוב העסקים שלנו אוכל מגיע לצד אלכוהול. אלא שהקהל שמתבגר איתנו מבקש כבר הרבה זמן שנפתח מסעדה מגניבה שבה האוכל קודם לאלכוהול", אומר עומר עוז, מבעלי הקבוצה. "אנחנו מפלרטטים תקופה ארוכה עם רעיון של מקום בחוף, והנקודה שהייתה גורדו ב-13 שנים האחרונות תמיד קרצה לנו. בעלי הגורדו הם חברים קרובים, ומכיוון שהעסק שלהם התבסס בעיקר על תיירים – הקורונה יצרה עבורנו הזדמנות".
בתום תשעת חודשי שיפוצים המקום נפתח בהשראת מסעדות חוף בסן טרופה, לא פחות. בקרוב יאכלסו את החלל הפנימי מועדון גלישה ("אנחנו רוצים להיכנס לנישה של מועדוני חברים") וקיוסק שף רב מערכתי: מנות שף של מסלובטי, כריכים וסלטים קרים ארוזים בחלון אחד אחד; בירות וסיגריות בשני; וחלון שלישי שיוקדש לשת"פ עם סמבה זון משוק הכרמל, ובו ימכרו בולים של אסאי ומשקאות בריאות. לולי צפוי לפעול גם בחורף, ובקבוצה בונים על רוב של ימי שמש לעומת מיעוט ימים גשומים.
עד שכל זה יקרה (בקרוב), עוד כמה מילים על התפריט שנחלק למספר חטיבות: פוקאצ׳ה שמנה וטפנד מפורק (28 ש"ח), פלפלי פדרון מטוגנים עם דאשי, ליים ושום פריך (46 ש"ח) כחלק מ"דברים טובים להתחיל איתם"; בר דגים נאים טריים, למשל טרטר בלו פין טונה ברוטב תפוזי ולנסיה, מיסו אדום ובזיליקום (72 ש"ח) וקרודו דגים על קרח – נתחים קרירים לטבילה ברוטב פונזו יוזו (106 ש"ח); ובוראטה אמיתית עם ויניגרט זעתר, עגבניות משגעות ועשבי תיבול (72 ש"ח, ואם אפשר להיפטר מהסופרלטיבים נוסח מחניודה רק ייטב), שרימפס, קלמרי ומולים מטוגנים (69 ש"ח), קרפצ'ו בקר וסלט קיסר עם ויניגרט יוליוס וביצת ראמן (66 ש"ח) במחלקת "תמיד טוב שיש – מנות אהובות, קצת אחרת".
באגף "אוכל גדול שכיף לחלוק" הכותרת מטעה מעט, כי צ'יזבורגר 200 גרם אינו באמת מנה לחלוקה. אותו כלל חל על מנת קריספי צ׳יקן על קוביית אורז פריכה עם צ׳ילי מוחמץ ותרכיז פלפלים מעושנים (86 ש"ח), אך מסיבה אחרת – העוף עסיסי כל כך והטעמים מורכבים ומעניינים שמי בכלל רוצה לחלוק.
על פניו המנות מזכירות אקזמפלרים ממקומות אחרים בעיר, אלא שמסלובטי דואג לבדל את עצמו בהמון. "אני משתמש בחומרי גלם מקומיים כדי להישאר בים התיכון, אך בכל זאת מכניס את מטבחי אסיה ואת המסעדות האסיאתיות שעבדתי בהן במשך שבע השנים כשהתגוררתי בחו"ל. בכל מנה יש נגיעה אסייתית כזו או אחרת אפילו מבלי שזה מצוין בתפריט, אך הסך הכול הוא ים תיכוני מובהק".
התאמת את הטעמים לחך הישראלי?
"הטעמים האסייתיים בארץ, בעיקר הסינים והיפניים, רחוקים מאד מהמטבחים המקוריים. יש סיבה לכך שהאוכל האסייתי עבר אדפטציה לחך הישראלי, ולכן אני מתמקד בחומרי גלם ובטכניקות ולא מביא את הגרסה האותנטית".
קצת מאכזב שאין בתפריט אף מנה ממשחקי השף.
"כרגע אין אבל בעתיד יהיו, למשל ברד פודינג ואת מנת הברבוניות, שנמצאת בדיוק בקונטקסט של ים תיכון עם נגיעה אסייתית בצורת שמנת חמוצה ויוזו. בכללותה זו מנת ים תיכון פר אקסלנס".
והכי חשוב – אסף גרניט כבר היה?
"עדיין לא. אני עוד לא מעז להזמין אותו אבל זה יקרה בקרוב".
לולי, הירקון 121 א' (חוף גורדון), תל אביב, ,077-9386252 שני-חמישי 17:00 עד אחרון הלקוחות, שישי-שבת 11:00 עד אחרון הלקוחות; בראנץ' שישי-שבת 10:30-16:00. לפרטים נוספים