לזניה במילוי עגבניות, גבינות ופטריות

9 בפברואר 2015

המצרכים (לתבנית אובלית או מלבנית):

1 חבילה (500 גר') עלי לזניה (לבישול, או ללא בישול)

למלית:

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות

עלים מ־1 גבעול בזיליקום, קצוצים

1 שן שום, קלופה ופרוסה

1/2 ליטר עגבניות קלופות מרוסקות

לרוטב הבשמל:

80 גר' חמאה

1/2 כוס (80 גרם) קמח

1 מיכל שמנת לבישול 15% או 10%

3/4 כוס חלב

250 גר' (1 גביע) גבינת מסקרפונה גד

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1 כף שמן זית

1/2 ק"ג פטריות שמפניון, פרוסות דק

80 גר' פקורינו גד מהמעדניה

להקרמה:

150 גר' (חצי חבילה) גבינת מוצרלה מגוררת של גד

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

המלית – מחממים בסיר בינוני את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מבהיר. מוסיפים את הבזיליקום והשום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי עוד 20 דקות. טוחנים בבלנדר ידני או במעבד מזון, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר.

הבשמל – ממיסים בסיר קטן את החמאה. מוסיפים את הקמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה קלה (כדי למנוע גושים). כשהרוטב מסמיך מסירים מהכיריים. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים קלות. מתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט. מצננים לטמפרטורת החדר.

הפטריות – מטגנים את הפטריות בשמן זית ומעט מלח, עד שהן מזהיבות (כ־5 דקות). מצננים לטמפרטורת החדר.

מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). אם משתמשים בעלי לזניה שיש לבשל לפני האפייה, מבשלים אותם בהתאם להוראות היצרן, שוטפים במים ופורסים על מגבת עד לשימוש.

משמנים את תבנית האפייה ומניחים בה עלי לזניה כך שיכסו את התחתית. יוצקים עליהם מצקת וחצי מרוטב הבשמל ומיישרים בכל שטח התבנית. יוצקים מצקת קטנה מרוטב העגבניות ומוודאים שהכל מכוסה. מסדרים שכבה של פטריות מטוגנות. יוצרים כך עוד שתי שכבות (לזניה, בשמל, עגבניות, פטריות) ומסיימים בשכבת עלי לזניה. מפזרים את גבינת המוצרלה ואופים 20-15 דקות, או עד שהלזניה מתייצבת ומזהיבה מעט. מגישים חם.