מה זה מאזה: שף תומר אגאי חוזר לנחלת בנימין. ובקטע שמח

אחרי הסגירה המתוקשרת של סנטה קתרינה ואחרי שהקים את הסופלקיה של גרקו, שף תומר אגאי נוחת על נחלת בנימין עם מאזה, "חמארה מודרנית מקומית" מבית קבוצת הספיקאיזי: "רציתי מקום שיהיה פחות תובעני והרבה יותר שמח ומתאים לתקופה. אנשים רוצים להשתחרר ולבלות, ואני חושב שהרווחנו את זה"
אם חששתם שיעבור זמן רב עד שתזכו לאכול שוב את האוכל המופלא של השף תומר אגאי, אחרי שסגר את שערי סנטה קתרינה בחודש ספטמבר אחרון, אפשר להירגע: כבר טעמנו את שיתוף הפעולה בינו לבין גרקו לרגע עם הסופלקיה החדשה שהקים עבור הרשת היווניה, אך הרוח החיה של הטאבון מסמטת הר סיני היא זו שחסרה לנו יותר מכל. והנה, בימים אלה אגאי חוזר די בגדול ומתמקמם בבר מאזות חדש ב– איך לא? – נחלת בנימין כמובן. הכירו את MAZA, מה יהיה שם (לא טאבון בשלב זה, לצערנו) ומה זה בכלל מאזות? הישארו עמנו.
>> מסביב לעולם ב-30 ש"ח, שעת התה הכי שפויה ועוד חדשות אוכל
>> משולש טבסקו: טעמנו פיצת נאצ'וס חריפה שהופכת את החורף לקיץ
נתחיל ונסביר: משמעות המילה מאזות היא "מנות ביניים", כלומר יותר גדולות מהמאזטים האהובים אך קטנות יותר ממנה עיקרית. מה שזה אומר בפועל – פתיחת שולחן חגיגית ומפתה, בדיוק כמו שאגאי יודע היטב לעשות. לא מסעדה מהוגנת וקפוצה, אלא מקום אידאלי לדרינק הגון ונשנושים מהנים ולא שגרתיים. בשפה הקולינרית הייחודית לו הרכיב אגאי תפריט ששואב השראה מהטברנות של אתונה ומהחמארות של שוק לוינסקי, מעוצב כולו בסגנון ים תיכוני שמח ומרחיב לב, ותמצאו בו אף מחוות לכמה מהמנות האייקוניות שהתאהבנו בהן בסנטה קתרינה במרוץ השנים.

אם תשאלו את אגאי מה החזון העומד מאחורי המקום החדש הוא יספר ש"אני אוהב לחיות ולבלות ובמקביל, אני אוהב את המשפחה והילדים שלי ורציתי מקום שיישקף את שתי האהבות – שיהיה פחות תובעני, אבל הרבה יותר שמח ומתאים לתקופה. בסוף אנשים היום רוצים להשתחרר ולבלות, ואני חושב שהרווחנו את זה. המקום קצת יותר קליל, לא ממש כמו לשבת לארוחה במסעדה עם מפות ונרות, אבל האוכל הוא בהחלט הלב של המקום. מעבר לזה, אני סוף סוף חוזר לשורשים שלי – גדלתי בג׳סי כהן על מטבח ביתי עדתי ורציתי ליצור תפריט שישקף את המורכבות הזו בצורה הכי כיפית ומרימה. אפשר לקרוא לזה חמארה מודרנית מקומית. זה מקום בסגנון 'תומר מארח' ויש למה לצפות", מבטיח אגאי. ואנחנו בהחלט מתרגשים.
מאזה שייכת לקבוצת ספיקאיזי המנוסה (שמחזיקה במקומות מוצלחים נוספים בנחלת בנימין כגון נואמה, אויסטר בר ועוד) ולחוויה המשמחת מצטרפת גם המיקסולוגית המוכשרת והמיומנת מור קורל שתהיה אמונה על הקוקטיילים במקום, אותם היא מרכיבה בעצמה תוך שימוש בסירופים ותמציות שרקחה.

בתפריט האוכל תמצאו פריקסה טוניסאי מטוגן עם ממרח דלעת, אריסה טונה קונפי, זיתים וצלפים (62 ש"ח), קבב דגים על יוגורט וירקות צלויים (78 ש"ח), כבד כמעט קצוץ שהוא למעשה ממרח כבדי עוף בהירים של משק לולו עם בצל שרוף על לחם מחמצת (76 ש"ח), מנת שיפוד אדום שהיא סלייסים של דנבר קאט, תפוח אדמה דרוס ואיולי עשבים (98 ש"ח).
עוד? הנה, כפי שהבטחנו, קובה נייה של סנטה קתרינה שמורכבת מטרטר שייטל במטחנה ידנית עם בורגול, בצל סגול, רוטב חרדל ובלסמי לבן (88 ש"ח); יש גם מנת ניוקי סרטנים שקשה לעמוד בפניה והיא של ניוקי בעבודת יד מתפו"א ראטה, סלקים מזוגגים ובשר סרטנים כחולים ענוג וערב לחיך (98 ש"ח). ולקינוח: פנקוטה שגם בה התאהבנו בסנטה והיא מבוססת על יוגורט, תותים טריים ורוטב בלסמי מיושן (42 ש"ח) ומוס שוקולד עם בהרט, מלח גס, שמן זית וקצפת לא ממותקת (42 ש"ח). על הבסבוסה נמשיך לחלום, אולי זה ישתלם לבסוף.

בזירת הקוקטיילים שבנתה מור קורל תמצאו קוקטיילים מחוץ לקופסה והם הולמים ומשלימים את השפה הקולינרית במקום. למשל? קוקטייל דבש, לוונדר ועשבים שמבוסס על ג'ין, שרטרז צהוב, לימון, טוניק, לוונדר ושיבא. או קוקטייל אורוגולה, פרחים ושמן זית מבוסס גם הוא על ג׳ין עם אורוגולה טרייה, ליקר פרחי סמבוק, מלח, פלפל ושמן זית. או קוקטייל זוהר, לימונית וקמפרי המבוסס רום בהיר מושרה בלימונית, מי זהר, אננס וקמפרי (טווח המחירים 68-52 ש"ח)
>> מאזה (Maza), נחלת בנימין 45 פינת מונטיפיורי 17, שני עד רביעי: 19:30-00:30. חמישי-שבת: 19:30-01:00