הבחירות הכי טעימות: 14 מנות אמריקאיות שעושות את זה נכון
היום הוא יום הג'אנק פוד הבינלאומי, יום קדוש במערכת "טיים אאוט", ואף אחד לא עושה את זה טוב כמו האמריקאים. תל אביב היא לא ממש מעצמה של טראש ארה"בי עם צ'יז, אבל יש בעיר לא מעט מנות מעולות בהשראת הג'אנק פוד של הדוד סם. אספנו לכם את הטובות ביותר. תחגגו
היום הוא יום הג'אנק פוד הבינלאומי, יום חגה של מעצמת הכוכבים והפסים שהיא יזיזתנו הגדולה. זו תקופה לא פשוטה עבור הדוד סם: שני מועמדים נוראיים, קווירז פור פלסטיין, טיקטוק. אבל הנה עצה מאיתנו, אומת למודת קרבות, לידידה הכי גדולה שלנו בעולם: הייאוש נעשה יותר נוח כשאוכלים משהו. אז לכבודכם, וגם לכבודנו, אספנו את המאכלים הכי טובים שאפשר למצוא בתל אביב בהשראת ג'אנק פוד אמריקאי. אין בעד מה ובתיאבון.
>> לשבת בכפכפים על יין ב-80 ש"ח, ולטרוף באן מי ומטעמים וייטנאמים
המבורגר | אמריקה בורגרס
הוא בכלל גרמני במקור, אבל אין מאכל יותר אמריקאי מהמבורגר. המאכל האהוב על הנשיא לשעבר (ונקווה שלא לעתיד) דונלד טראמפ, וכן על יתר חברי האומה האמריקאית, הוא גם אהוב במיוחד במחוזותנו ולכן אפשר למצוא שלל גרסאות נפלאות שלו. ולכבוד יום העצמאות האמריקאי הלכנו על הגרסה הכי קרובה למקור, לפחות בשם, הלוא הוא ההמבורגר של אמריקה בורגרס. מדובר בלחמנייה איכותית ורכה, קציצת בקר עשויה לעילא ולעילא, בצל מקורמל, מיונז נוסח אמריקה מעושן קלות, קטשופ וירקות טריים עם מלפפון חמוץ ובצל סגול כבוש. רק להוסיף צ'יפס להשלמת המלאכה והופכים את אמריקה לנהדרת שוב.
52 ש"ח, אלנבי 112 או בוולט
קריספי צ'יקן | הסמטה
אמנם לקח לקריספי צ'יקן כמה שנים להתבסס כאן, שלא כמו ההמבורגר שנדמה כי היה כאן תמיד, אך היום תשמעו מיטיבי לכת אף טוענים שכריך קריספי צ'יקן מופתי עשוי לגבור על מעמדו של ההמבורגר. ואנחנו שואלים – למה לבחור כשאפשר גם וגם. הסמטה הגיעה אלינו ממטולה, והראתה שהיא בהחלט יכולה ללמד גם אותנו דבר או שניים על קריספי צ'יקן ובורגרים. כריך הקריספי צ'יקן שמוגש פה נהדר, העוף ממשק לולו שאיכותו בהחלט מורגשת והוא פריך מבחוץ ורך מבפנים (הודות להשרייה שלו ביוגורט). העוף הפריך נח בלחמנייה רכה ואוורירית עם רטבים שמוכנים במקום, חמוצים מתקתקים וגם סלט קולסלאו כמיטב המסורת. רק שמעו את הקראנץ' הזה.
55 ש"ח, יהודה הלוי 109 או בוולט
צ'יקן סטיקס | ג'אנקי בורגר
האמריקאים בהחלט לימדו אותנו להעריך עוף מטוגן. אם בעבר חשדנו כי עוף שכזה הוא ברירת מחדל מול בשר, למדנו שאם מתנהגים אליו יפה ועם שמן עמוק, הוא יכול להיות תענוג מושחת בהחלט. וכאלו הם הצ'יקן סטיקס מבית ג'אנקי בורגר, מעין גרסה משודרת לנאגסט אם תרצו. פיסות עוף שמנמנות מצופות פתיתי קורנפלקס, מייצרות ביס מנצח שכן, הקורנפלקס דואג מחד לקריספיות אימתנית ומאידך למתקתקות קלה, ורוטב האיולי צ'יפוטלה שנמזג מעל דואג להשלמת הפיקנטיות והופך אותו לנשנוש אידאלי.
38 ש"ח, לוינסקי 45 או בוולט
מק אנד צ'יז | דיינר איטלו אמריקנו
מה יותר מנחם ממק אנד צ'יז? לא הרבה דברים. מה יותר אמריקאי ממק אנד צ'יז? כנ"ל. ובכן, לנצח נרצה להתנחם בחיקה של פסטה מקמח לבן עם ארבע כגבינות כדלהלן: צ'דר, גאודה, גבינה כחולה ופרמזן. כן כן, ארבע גבינות שכולן יודעות היטב את התורה, ונאפות יחד עם הפסטה לכדי עיסה (בקטע הכי חיובי של המילה) חמימה ומלטפת. בדיינר איטלו אמריקנו עושים זאת לפי הספר ומגישים מנת מק אנד צ'יז נעימה, טעימה וחמימה כאשר הפסטה מלמעלה נותרת שחומה קלות הודות האפייה, ורכה וענוגה מבפנים הודות הגבינה. בא לנו עכשיו, בא לנו תמיד.
47 ש"ח, אבן גבירול 14 או בוולט
סטייק אנד אגז | חוות צוק
מהי ארוחת בוקר אמריקאית אם לא מנה מוגזמת לכל הדעות, כזו שתשבית אותך ליתר היום? או בקיצור, סטייק אנד אגז. זה טעים ברמות, זה מוגזם ברמות (הקרדיולוג בדרך) ומכאן זה הכי אמריקאי שבעולם. בחוות צוק מגישים גרסה נהדרת למנה האמריקאית למהדרין – עם מינוט סטייק במידת עשייה מדויקת, ביצת עין חלמונות להפליא, תפוחי אדמה שחומים ואפויים, בצל מקורמל מתקתק ואיולי צ'יפוטלה כי משהו באמת היה חסר. כל אבות המזון האמריקאיים במנה אחת, אין מה להתלונן.
79 ש"ח, זריצקי 4, 077-5155-905
כנפיים | דיקסי
הכנפיים של דיקסי הם קלאסיקה שלא תתיישן לעולם. ובכלל, דיקסי חרטה על דגלה להיות דיינר אמריקאי בלבנט ואחרי שני עשורים של פעילות, ניתן לומר בפה מלא (בהום פרייז) שהיא בהחלט הצליחה בכך. תמצאו בה שלל מנות אמריקאיות מוכרות ואהובות שאפשר לחגוג איתן את הארבעה ביולי, ואנחנו לא יכולים שלא לשבח גם בהזמנות זו את ערימת הכנפיים המזוגגות של חיים כהן. אלה שהולכות איתנו כבר זמן רב ומפליאות בזיגוג של חמאה, צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף ושום בנדיבות. מה שנקרא ללקק את האצבעות, פשוטו כמשמעו.
53 ש"ח (ל12 יחידות), תוצרת הארץ 3 או בוולט
סלט סיזר | גווידו
קשה למצוא את הצבע הירוק במטבח האמריקאי, שנע במנעד גוונים די צר שבין צהוב צ'יפס לאדמדם המבורגר. אבל הנה, מצאנו, גם אם הוא מכוסה בצהבהבות פרמז'נית. למעשה האגדה מספרת שסלט הסיזר (אותו תרגמנו בארץ באופן ישיר לקיסר), הומצא על ידי שף ששמו סיזר במקסיקו והורכב משאריות שמצא במטבח. אגדה או לא, אין ספק שהסיזר הזה כבש את המטבח האמריקאי ואת האמריקאים עצמם שהרגישו אשמים על כל השומן והפחמימה וביקשו לבחור באופציה הבריאה. כי מיונז עם מלא פרמזן זה באמת בריא, לא דוקטור? בכל מקרה, בגווידו מצאנו את הגרסה הכי קרובה למקור – לבבות חסה רעננים, מיונז, אנשובי, תועפות פרמזן ולימון בנדיבות. סלט של קיסר.
52 ש"ח, בן גוריון 34
נקניקיה בלחמנייה | פאט דוג
אוהבים נקניקיות? כן, בטירוף. מביך להודות עד כמה אנחנו מתים על הזבל המפוקפק הזה. ובכן, לפחות אנחנו לא לבד ומאחורינו בערך 350 מיליון אמריקאיים שנשבעים בעד נקניקיה טובה, בלחמניה כמובן עם קטשופ, חרדל ומיונז. גם את זה כמו ההמבורגר הם לקחו מהגרמנים והפכו לשלהם, ולא תראו אותנו מתלוננים על כך. בחרנו לכבוד יום העצמאות בנקניקיה הנפלאה של פלורנטין, פאט דוג, מזללת נקניקיות מושחתת עם נקניקיות בקר, חזיר, עוף וטבעונית. עם רטבים קלאסיים כמו קטשופ, חרדל ומיונז ואפילו רוטב שזיפים מתקתק ותוספות מסקרנות כגון צ׳דר, תירס חם, בצל מטוגן ועוד ועוד. איכשהו בא לנו על פשוטה ביותר, לחמניית קייטנה טובה ואיכותית מאודה קלות, עם נקניקיית עוף מושלמת, קטשופ, מיונז וחרדל.
34 ש"ח, החלוצים 1 או בוולט
דונאטס | טסה פלוס
שנים התלוננתי על כך שבארץ לא יודעים לעשות דונאטס. כלומר שנים מאז שדנקן דונאטס עזבו והותירו אותנו חסרי כל. איך זה שאומה שמפליאה בבצק מטוגן מסוכות ועד חנוכה נעדרת כל יכולת להגיש בצק מטוגן עם גלייז? שאלות קיומיות שכאלה עלו בי מפעם לפעם עד שלשמחתי, בשנה האחרונה נפתחה ברחבי תל אביב חנות הממתקים של טסה, והיא מגישה דונאטס טריים ונהדרים. הרחק מכל הגרסאות הקפואות שהיו נחלתנו עד כה, דונאטס מטוגנים, ממולאים ועם גלייז כמו שהדוד סם התכוון. יש שוקולד, שוקולד עם פצפוצים, טוטי פרוטי, קרמל, פטל, ספרינקלס ועוד טובים ומשמחים.
11 ש"ח ליחידה, לוינסקי 35\ אבן גבירול 54 א. או בוולט
סינמון רול | נולה
נולה נפתחה במטרה להכיר לתל אביביים את הקונדיטוריה האמריקאית והיא בהחלט מצטיינת בכך עם ויטרינה צבעונית ומשמחת מלאה ב: קאפקייקס עם פרוטסינג, עוגת גזר עם גלייז מושחת, עוגיות גדולות מימדים, עוגת גבינה, למון בר, מיסיסיפי מאד פאי וגם החביב עלינו- סינמון רול. הרי אם כבר עזיבת דנקן דונאטס, כולנו זוכרים בכאב גם את נטישת סינבון מאבן גבירול, ושמחים על הזדמנות הפז לאכול סינמון רול שמכבד את עצמו בנולה. אפוי ללא חת, מלא בקינמון, רך ומבורך מבחוץ ודחוס וסוכרי מבפנים, ובעיקר עם גלייז באטר קרים-שמנת מושלם וחלומי.
29 ש"ח, דיזינגוף 197 או בוולט.
עוגת גזר | אלכסנדר
עוגת גזר היא לא בהכרח עוגה אמריקאית, ומקורה כמובן באירופה- שם תמצאו אותה לרוב בגרסתה הבחושה והפשוטה. אבל עוגת גזר עם פרוסטינג, או, זו כבר אמריקה הישנה והטובה. באלכסנדר יש עוגת גזר מופלאה, בחושה ועמוסה בתבלינים חמימים המעניקים לה ארומה חמימה ונעימה. הייחוד בעוגה הזו ששכבת הפרוסטינג מלמעלה היא מעין שכבה עבותה של עוגת גבינה באסקית אפויה, ולא של הפרוסטינג הסוכרי הסטנדרטי, מה שמייצר מפגש טעמים מסקרן ועוגה פשוט חלומית. ושאלוהים יברך את אמריקה, ואת אלכסנדר גם.
36 ש"ח לפרוסה, לילנבלום 18
בראוניז | איטס
בראוניז. אין טעימים כמו בראוניז, במיוחד שהם מורכבים משוקולד מריר טוב ואיכותי, ואין בהם אגוזים. יש אולי אסכולה שמאמינה שאגוזי מלך הם תוספת ראויה לבראוניז, ותנו לנו להגיד לכם- האנשים האלה טועים. האגוזים רק מפריעים לשוקולד ולחמאה לעשות את מלאכתם ההרמונית ביחד, והם פשוט לא נחוצים ממש לא נחוצים בפה שלנו. באיטס קפיטריה לשמחתנו הבינו זאת היטב, ואופים בראוניז נימוח, חלומי ושוקולדי במיוחד, כשהתוספת היחידה הנלווית אליו היא מלח ים אטלנטי שרק מיטיב עם כל המרכיבים ויוצר טוויסט שובבי ומסקרן.
24 ש"ח, שינקין 20\ אד"ם הכהן 1 או בוולט
בננה פודינג | סוויט בוקס
מאפיית מגנוליה בניו יורק, התפרסמה רבות בזכות הבננה פודינג שלה, ותנו לנו לומר לכם- ההוכחה אכן בפודינג, מדובר במעדן טעים במיוחד. בסוויט בוקס לצד מעדנים אמריקאיים מעולים נוספים, מגישים אותו לשמחתנו, והוא אף היחיד שהצלחנו לאתר בעיר- אז תודה לסוויט בוקס על ההתחשבות והמצווה שהם עושים בלהגיש אותו. מדובר, ובכן, בפודינג וניל מתוק עז, עם חתיכות בננה טריות, טופי מומלח קלות ושברי עוגיות מלמטה. מה יש לא לאהוב כאן? ולחסוך מאיתנו טענות על מרקם של בננה, כי זה פרי מושלם. ביי, חפשו אותנו נועצים את הכפית.
34 ש"ח, החלוצים 6 או בוולט
ניו יורק צ'יז קייק | טריגר\ג'אנגו
עוגת גבינה ניו יורק היא מעדן שלא צריך לחכות לשבועות בשבילו ואפשרי ורצוי לזלול ממנו כמה פעמים בשנה, והארבעה ביולי הוא תזמון מצוין למשל. בטריגר וג'אנגו מגישים עוגת גבינה בנוסח ניו יורקי מובהק, שזה אומר תחתית ביסקוויטים טחונים עם וניל, ומעליהם שכבה נדיבה של עוגת גבינה צוננת ואפויה שמורכבת מגבינת שמנת עשירה. לקינוח הם מוסיפים מעל רוטב קרמל מומלח קלות שמיטיב עם העוגה וגורם אפילו לניו יורקרים לקנא.
39 ש"ח, מונטיפיורי 21\ ישראל נג'אקה 13. או בוולט