הזמן הירוק: נסיכות המאצ'ה שמחדירות קצת מסורת יפנית לעיר
דניאלה קולבר ומיה שניידמן, חברות ילדות בשנות ה-20 לחייהן, עוברות בין בתי הקפה בעיר במטרה לשכנע את כווולם שכל מה שחסר לנו בחיים זה מעט מהזהב הירוק הזה. לא פעם זה עובד להן
עד כמה אנחנו בקטע של מאצ'ה? ובכן, זה עדיין לא ברור. מי שמנסות באחרונה להחדיר את המשקה היפני לעומק התודעה התל אביבית הן שתיים, דניאלה קולבר (24) ומיה שניידמן (21) שהקימו את "מיקס אנד מאצ'ה". ואם אפילו נועה קירל בקטע, כנראה שהעתיד שלהן ירוק.
מיקס אנד מאצ׳ה החל את דרכו בפברואר האחרון, אתם יודעים – עם הקורונה וכל הג'אז הזה. השתיים, חברות ילדות עם חוש עסקי מפותח, נפגשו והגיעו למסקנה שמה שחסר פה זה מאצ'ה. מרבית בתי הקפה לא הגישו את הזהב הירוק, וגם הידע סביב המשקה היפני נותר עמום למדי. עד כמה? ובכן, מתברר שהיו מי שסברו שמדובר במשקה טרנדי ומאוס "בטעם של אצות".
הן החלו במחקר מעמיק אודות הזנים השונים של המאצ׳ה, תצורות ההכנה ומסורת השתייה והגיעו עד לעיר קגושימה ביפן. אמנם לא פיזית – נו, בגלל הווירוס, אך השתיים פעלו ביסודיות במחקרן והבינו ששם צומחים שיחי המאצ׳ה המובחרים ביותר, שמספקים את התוצרת הטרייה והטובה ביותר לצורך הכנת המשקה. ויש גם את העניין עם סגולותיו הטובות, האנטי-אוקסידנטים וכמות הקפאין שעדינה הרבה יותר מאשר בקפה.
"המאצ'ה לא מחליף את הקפה, אין צורך להחליף קפה, אבל הוא מספק אפשרות נוספת לשתייה מהנה, בריאה וכיפית. הוא למעשה כמו הקפה השני של היום, אחרי שכבר התעוררנו מהיקיצה המוקדמת ואנחנו זקוקים לזריקת אנרגיה נוספת וקלילה להמשיך את היום", הן מסבירות לנו.
דניאה ומיה עברו דרך בתי הקפה של העיר כשהן מצוידות בערכת מאצ'ה מסורתית והציעו את מרכולתן. במקומות ששיתפו פעולה הן לימדו על סגולות המשקה, והדריכו כיצד יש להכין אותו באופן מסורתי ממש כמו ביפן. לאחר מכן חלק ניכר מהמקומות (עד כה כתריסר) החלו לשלב את המשקה בתפריט שלהם, בדרכים מקוריות יותר או פחות. למשל: מאצ'ה עם קפה קר ואף מאצ'ה עם טוניק. כן, כן.
כחלק מהנחלת המסורת השתיים השיקו אתר ודף אינסטגרם פוטוגני בו הן מספרות כל מה שתרצו לדעת על מאצ׳ה, וכן מציעות ערכות לרכישה ולהכנה בבית, וגם שלל מרצ׳נדייס מדליקים לאוהבי מאצ׳ה מושבעים. ואם קירל כבר שם (כוס של המשקה נצפתה לידה במהלך הופעות הפסטיגל), אז עכשיו הגיע תורכם.