פיניתי את הארון, מה עכשיו? 7 דברים לעשות עם הבגדים הישנים שלכן

כל העיר ירידים. וינטג' בכיכר גבעון (צילום באדיבות דוברות עיריית ת"א-יפו)
כל העיר ירידים. וינטג' בכיכר גבעון (צילום באדיבות דוברות עיריית ת"א-יפו)

בתקופה האחרונה אנחנו חזק בקיימות, תמיד היינו חזקות בנראות ומצאנו דרכים לשלב בין השניים. קבלו את המדריך המלא למה לעשות עם הבגדים הישנים שלכן, וכיצד גם לצאת מזה בסטייל

23 בדצמבר 2021

איזה כיף זה לעשות סדר בארון, אה? ממש כמו פרידה מבן זוג לא מוצלח או פיטורים מעבודה לא מספקת. ישנה הקלה ענקית ברגע שמשחררים משהו שלא מתאים לנו יותר. יש רק בעיה אחת קטנה והיא מה שקורה אחרי שמפנים את הבגדים. כשהגופיה שלבשתי בקיץ ההוא כשהבטן שלי הייתה שטוחה והמכנסיים שקניתי בהודו כששקלתי להפוך לסטלנית – שוכבים מקופלים על המיטה שלי ומסתכלים עליי, אני לא יכולה שלא לרצות לחפש להם בית חם ואוהב. למזלנו, תל אביב התחילה להדביק את הקצב בכל הנוגע לקיימות וסוף סוף הגענו לכמות ראויה של אופציות, שמאפשרות לנו לא לזרוק את היקרים לנו בפח מחזור המפוקפק אלא אשכרה ליצור מהם תועלת. 

1. מסיבת החלפת בגדים: זבל של אחד הוא מציאה בשביל אחרת!

הדרך הטובה ביותר לוודא שהבגדים שאהבתם מצאו בית חם. כמו במסיבות הכי טובות, גם כאן תצאו עם שקית הפתעה! (או מזוודה…) 

למי זה מתאים: אם הוצאתם בגדים בשביל לפנות מקום לחדשים, אם יש לכם ערב פנוי לפשפש וחברים עם טעם טוב שאתם חושקים בבגדים שלהם כבר שנים- תתחילו להכין את ההזמנות.
איך זה עובד: לוקחים כמה חברים טובים שמעוניינים גם הם בסידור הארון. קובעים יום, שעה ומיקום- רצוי חלל גדול עם מקום למדידת בגדים ומראה, מגיעים עם שקיות ומזוודות ומתחילים בהחלפת בגדים. רק שימו לב שלא לקחתם דברים שאתם לא צריכים רק כי זה זמין ובחינם, אתם לא רוצים להיפטר מהבגדים האלו בסידור הבא של הארון. 

2. למכור לחנות יד שנייה: רווח נקי (גם מייסורי מצפון) 

מה רע בקצת השלמת הכנסה כשמדובר במהלך סביבתי. חוץ מזה שהמחשבה על זה שהשמלה שלך מהפרום בסוף י״ב שצברה אבק בארון, עומדת למצוא בית אצל נערה מבולבלת שאולי ואולי לא תאבד את הבתולים שלה כשהיא לבושה בה, היא די קסומה… לא?
למי זה מתאים: תקראו טוב כי מדובר בקהל מאוד ספציפי. אם יש לכם זמן לקחת את עצמכם ואת הבגדים שלכם לחנות ולהמתין שם מעט, והבגדים שאתם רוצים למסור הם איכותיים ומיוחדים תרשמו את הכתובות הבאות.
איך זה עובד: חנויות יד שנייה ברחבי העיר מחפשות לקנות את הבגדים המשומשים שלכם! אמנם לא כולן, אבל מצאנו שלוש שכן. אדרת, צ'לסי וסיקרס הן רק חלק מרשימה של חנויות יד שנייה שאפשר להביא אליהן בגדים משומשים. היתרון המשמעותי לאוהבי יד שנייה הוא שאפשר לקבל זיכוי בחנות, בשווי גבוה מהשווי שמקבלים במזומן. מדובר לרוב בסכומים של עד 35% משווי המחיר שבו יימכרו את הבגד שלכם וזיכוי בחנות של עד 50% מהשווי. חשוב לתאם פגישה מראש עם בעלי החנויות ולהביא את הסחורה הטובה ביותר שלכם.
אדרת- בוגרשוב 53, ת"א, 03-6203854; צ'לסי- מקווה ישראל 22, ת"א, 03-6549940; סיקרס- ברזילי 13, רמב"ם 14 (בית העמודים) ת"א, 050-3500286

סיקרז ברמב"ם. צילום: דניאל בר און
סיקרז ברמב"ם. צילום: דניאל בר און

3. מיחדוש: טרנד מקיים 

אם עד עכשיו לא שמעתם את המילה הזאת, הגיע הזמן שתכירו. מיחדוש הוא תהליך שבמסגרתו נעשה שימוש חוזר בחומרי גלם או מוצרים, כאשר המוצר המוגמר הוא בעל ערך גבוה מערך חומר הגלם שנעשה בו שימוש. בפועל מדובר על לקיחה של בגדים, נעליים וחפצים ישנים שכבר לא בשימוש והפיכתם לברי שימוש על ידי ביצוע שינויים.
למי זה מתאים: למי שמוכנים להוציא כסף ומחפשים פריטים מיוחדים ובעלי ערך אקולוגי.
איך זה עובד: לאחרונה צצו בעיר עסקים קטנים ופרטיים שמציעים את השירות הזה. אחת מהן היא גלית לבב, מעצבת תל אביבית צעירה שהושפעה מסרט דוקו שראתה על אופנה מהירה והחליטה לעשות שינוי. אפשר לתאם פגישה עם גלית בסטודיו שלה, להגיע עם בגדים ישנים, לבחור ביחד גזרה וסגנון אהובים ולצאת לדרך. המחיר מתחיל החל מ-250 ש״ח לפריט, אמנם לא מחירי יד שנייה – אבל אפשר לצאת עם בגד אקולוגי ופרקטי ואפילו יש עליו אחריות. 

מעצב נוסף שהופיע הוא דווקא בתחום מיחדוש הנעליים. סהר חבה (או דר. אייץ' בשבילכם) יכול להפוך גם את הסניקרס הבלויות ביותר ליצירת אמנות קוסטום מייד שמשלבת את המאפיינים האישיים שלכם. הוא אפילו מעביר סדנאות לציור על נעליים שבהן תוכלו ללמוד איך למחדש בעצמם. מישהו אמר תרפיה ולא קיבל?
לעמוד האינסטגרם של סהר, לעמוד האינסטגרם של גלית

נעליים של סהר חבה
נעליים של סהר חבה

4. ספסלי נתינה: אין זמן, אבל יש רצון טוב

מיזם חברתי שהוקם לפני כמה שנים בתל אביב והיום מונה מעל ל-50 ספסלים. הספסל מהווה נקודת זריקה ואיסוף של בגדים וחפצים במצב טוב שכבר לא בשימוש. כאן כתבנו עוד על הפרויקט.
למי זה מתאים: למי שבסך הכל מבקשים להיפטר מהבגדים. אם אין לכם יותר מדי זמן ואנרגיה ואתם לא מחפשים לקבל תמורה עבור הבגד, הפתרון הזה בשבילכם.
איך זה עובדאוספים את הבגדים שנמצאים במצב טוב לידי שקית או מזוודה ומחפשים את הספסל הקרוב לביתכם במפת הספסלים. הולכים לספסל ומניחים את הבגדים בצורה מסודרת בסלסלות המיועדות לכך. אל תדאגו, בשונה מספסלים אחרים שבהם הבגדים עלולים להתלכלך או להתגלגל וככה לייצר עוד זבל, יש מתנדבים שאחראים על ספסלי הנתינה ודואגים שהבגדים שלכם יישארו בידיים טובות. חשוב לשים לב לא להניח פריטים על הספסל אם צפוי לרדת גשם. 

ספסל נתינה ברחוב לוריא
ספסל נתינה ברחוב לוריא

5. שוק יד שנייה בכיכר גבעון: ביזנס ופלז'ר

השוק בכיכר גבעון הוא פנינה חבויה בעיר. למי שלא מכיר, מדובר בשוק שמתקיים בכל שישי ברחבה הגדולה לא רחוק מהסינמטק. השוק כולל פריטי וינטג', אספנות וגולת הכותרת – בגדי יד שנייה.
למי זה מתאיםלמי שיש זמן פנוי, אלה שמחפשים השלמת הכנסה ורוצים לקבל חוויה על הדרך.
איך זה עובד: כל אחד יכול להקים דוכן בשוק במידה ויש מקום. ניתן לפנות להנהלה ולשריין דוכן מראש. מגיעים בשישי בבוקר, מסתדרים את הבגדים על השולחן שמקבלים, ניתן להתארגן באופן עצמאי גם על סטנד, ומתחילים להוציא את כישורי הסוחרות הנחבאים שלכם. רק תיזהרו לא לקנות יותר ממה שאתם מרוויחים, כי זה מפתה…
טלפון ליצירת קשר להשכרת דוכן- 03-5223633 או 052-8646649

הצללה רצויה בכיכר גבעון. מתוך קבוצת הפייסבוק "כיכר גבעון תל אביב"
הצללה רצויה בכיכר גבעון. מתוך קבוצת הפייסבוק "כיכר גבעון תל אביב"

6. השכרת בגדים: כי מי יכול להרשות לעצמו לקנות בכלכלה של היום?

קונספט חדש שהגיח אצל אושיות האופנה שמבינות עניין. מדובר ברעיון לא פחות מגאוני. השוכר יכול להרוויח את הכסף שהוא השקיע בבגד תוך השכרות בודדות והלקוח יכול לחסוך קנייה במחיר מופקע לאירוע חד פעמי. אבל אין ספק שהזוכה הגדולה היא הסביבה שיכולה לקחת הפסקה ממעגל הייצור והקנייה.
למי זה מתאיםאם אתם מוכנים להשקיע מאמץ לאורך זמן ויש לכם בגדים שהם לא בגדר הקז'ואל.
איך זה עובד: בגדול אפשר להפיץ את בשורת ההשכרה בכל דרך שעולה על דעתכם. דרך פופולרית לעשות את זה היא באינסטגרם, בעמוד נפרד שמיועד לזה או בפרופיל האישי שלכם. רק צריך לצלם את הבגד בצורה מחמיא, לקבוע תקופת השכרה ולכתוב את המחירים בצורה ברורה והנה – פתחתם חנות השכרה דיגיטלית. 

שמלת כלה של המעצבת גלית כהן. צילום: יח"צ
שמלת כלה של המעצבת גלית כהן. צילום: יח"צ

7. קבוצת פייסבוק: אם זה לא יושב בול

אמנם לקנות פריטי יד שנייה בפייסבוק זה כבר אולד ניוז, אבל הקבוצה הזאת פשוט עושה את זה נכון. מדובר בקבוצה שמקדמת מכירה של בגדים שהזמנו ופשוט לא ישבו עלינו בול כמו שציפינו. בקבוצה יש כבר 40 אלף חברות! בקיצור, רמת חשיפה מרשימה לפוסטים שלכם.
למי זה מתאים: מדובר בסוג מאוד ספציפי של בגדים שאנחנו מוציאים מהארון, אלו שנפלו בין הכסאות (או בין הקולבים). הם היו קטנים מדי, גדולים מדי או שפשוט היינו באי שפיות זמנית כשקנינו אותם. החוק העיקרי בקבוצה, הוא שהפריטים צריכים להיות חדשים ובמצב מושלם. ככה שאם יש בבעלותכם כאלו, הקבוצה הזאת נועדה לכם.
איך זה עובד: הדרך הקלאסית היא לצלם ולשתף את הבגד בעמוד עם מחיר ומקום ממנו יצטרכו לאסוף. הדרך הנוספת היא להסתכל על פוסטים שהמנהלות מעלות כל כמה ימים (כמו ״שרשור שמלות כלה״) ולשתף בתגובות תמונה של בגד רלוונטי ולקוות שהוא ימצא את האחת.
זה לא יושב בול