משולשים של זהב: הפיצות הכי טובות בעיר

השנה עברנו למשלוחים כך שמן הראוי שנקדיש רשימה מכובדת (ומתעדכנת) למלכת המשלוחים הבלתי מעורערת. קבלו את הפיצות הכי טובות בתל אביב

הפיצה של בן נריה. צילום: יח"צ
הפיצה של בן נריה. צילום: יח"צ
3 בינואר 2021

מבחינתנו יום בלי פיצה הוא יום מבוזבז. האיטלקים פיצחו את הסוד של הפחמימה האידיאלית: בצק, עגבניות, גבינה וזוהי התורה כולה. עוד לא פגשנו בנאדם שסולד ממאכל האלים הזה, ואם אתם פגשתם, הכירו לו את הרשימה הזו, שמוכיחה שחיסונים-לא חיסונים, מוטציה בריטית או אחרת, יש דברים שאין עליהם ויכוח ושהם לנצח באמת. פיצה: אנחנו אוהבים אותך ונאהב אותך תמיד. מאז ומעולם היית המלכה של ממלכת המשלוחים שהפכה בשנה האחרונה לממלכת יחיד. הנה הרשימה המתעדכנת של הפיצות הכי טובות בתל אביב. בתאבון.

ג׳ונז את מלגו ומלבר

הפיצות מבית היוצר של מוטי טיטמן הפכו לשם דבר בעיר אי שם בין הסגר השני לשלישי. מדובר בבצק נהדר שעשוי כהלכתו וניחן בקראסט אוורירי שמתפצח היטב בשיניים. הבצק משוח ברוטב עגבניות פיקנטי מעט ומגיע עם מגוון תוספות קלאסיות יותר ופחות. בזירה הקלאסית תוכלו למצוא פיצה עם אנשובי אורטיז מצוינת (69 ש״ח), או פיצה בתוספת פטריות ובצל ירוק (69 ש״ח). בזירה השגרתית פחות נמליץ על פיצת תירס לבנה (66 ש״ח) עם רוטב בשמל קטיפתי, תירס טרי, חלפינו וכוסברה.
טבעוני: יש. מבוסס על גבינת מוצרלה סויה, עם תוספות כמו פטריות, זיתים ועוד (49-64 ש״ח).
משלוחים: בוולט

הפיצות של ג'ונז. צילום: ילום בר כהן
הפיצות של ג'ונז. צילום: ילום בר כהן

Super Pizza

סופר פיצה פתחה את שעריה ברחוב לבונטין לאחר ארבע שנים של מחקר ועבודה קדחתנית על ידי אופה הפיצה המנוסה יובל שניר והשף דיוויד פרנקל (פרונטו). הפיצה היא בסגנון רומאי, שזה אומר למי שבמקרה לא יודע, שהבצק עבה, החיתוך מרובע והתוספות מרובות. הסוד, יספר לכם יובל שניר, הוא בבצק הפיצה שמורכב מלא פחות משבעה סוגי קמחים שונים מה שהופך אותו לפריך בדיוק במידה הנכונה ובסיס נהדר לתוספות הרבות והייחודיות שמוצעות כאן. נמליץ מאוד על פיצה מאטריאצ׳ה המבוססת על רוטב עגבניות, בייקון, מוצרלה וגבינת פרובלון איטלקית משובחת (76 ש״ח); או על פיצה ירוקה ומופלאה בתוספת זוקיני, גבינת פקורינו, שמן זית, גבינת קשקבל ועלי אורוגולה (72 ש״ח).
טבעוני: אין.
משלוחים: בוולט

הריבוע המרהיב של סופר פיצה. צילום: איליה מלניקוב
הריבוע המרהיב של סופר פיצה. צילום: איליה מלניקוב

פאן אסיה | פיצה מבית טאיזו

אם בכל זאת נצטרך להצביע על דברים חיוביים שהקורונה הביאה, היא ללא ספק היצירתיות של השפים יקירי עירנו שהצליחו בכל סגר וסגר, להמציא את עצמם מחדש. יובל בן נריה למשל, פצח במיזם פיצות שהוא התגשמות חלום עבור רבים מאיתנו ומיטיב לשלב בין הפחמימה האהובה של כל הזמנים, לבין ניחוחות אסייתים רחוקים ומסקרנים. מדובר בבצק דק אך פריך בעת ובעונה אחת, שנבנה בתנור אבן ייחודי ונותר שחום ואף שרוף מעט בקצוות, וכן שש אופציות שונות לפיצות שמגיעות בקוטר 30 ס"מ, ומתאימות לזוג או ליחיד רעב. הפיצות מגיעות עם תוספות שניתן להוסיף ובכך לבחור את מידת הפיקנטיות שתרצו בביס שלכם – יש צ'ילי, רוטב סריראצ'ה לוהט ואבקת קסם שהיא שילוב תבלינים מסקרן וקסום. נמליץ מאוד על פיצת הפורל המעושן שמוגשת בתוספת רוטב חזרת והיא מפתיעה וערבה לחיך (66 ש"ח).
טבעוני: אין.
משלוחים: בוולט

הפיצה של בן נריה. צילום: יח"צ
הפיצה של בן נריה. צילום: יח"צ

פיצה | בייקרי צינה

הקורונה הפכה את כיכר דיזינגוף לפריים לוקיישן בימים אלו, והאמת שלשבת בכיכר ולאכול פיצה זה באמת לא כל כך נורא. סניף הבייקרי החדש במקום שעונה לשם 'בייקרי צינה' מציע פיצות משובחות מבצק מחמצת בסגנון נפוליטני מה שמותיר אותן דקיקות ונגיסות במיוחד. לפיצות מוצעות תוספות קלאסיות כמו פפרוני, פטריות, זיתי קלמטה, פרושטו או זוקיני. בנוסף, הפעם לא קיפחו את הטבעונים כלל וכלל שכן מוצעות במקום שתי אפשרויות. הגבינות הטבעוניות הן מופלאות וקשה להבחין שמדובר בתחליף. יש שתי אופציות של גבינות של חברת תמיז והן מבוססות על אחוז גבוה של שקדים, ללא חומרים משמרים ובמרקם מדויק. התוספות הן עונתיות, כעת תמצאו תוספת של פטריות פורטבלו טריות.

משלוחים: דרך האפליקציה של הבייקרי או באיסוף במקום

הפיצה של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל
הפיצה של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

בבקה פיצה

האחיות קורל ושיר גורן פתחו בייקרי מופלא שמצטיין בעוגות שמרים חלומיות, פרעצלים פריכים, קישים ושאר רבים וטובים. זה מכבר ולפי דרישת הקהל הן הוסיפו לתפריט הפחמימות פיצות מרגשות בסגנון נפוליטיני המובססות על רוטב עגבניות טרי, מוצרלה פרסקה ופרמזן מגורד. הבצק חמים ונעים ובעובי מדויק, והתוספות מהנות ומפתיעות. נמליץ במיוחד על פיצת הבצלצלים עם בצלי שאלוט, בצל ירוק ובצל סגול וריבת בצל מתקתקה מעל (59 ש"ח), או על הפיצה החריפה למיטבי לכת עם צ'ילי חריף טרי וגבינת מנצ'גו (59 ש"ח)

טבעוני: כל הפיצות מוצעות גם עם גבינת קשיו.

משלוחים: בוולט

הפיצה של בבקה. צילום: גיל אבירם
הפיצה של בבקה. צילום: גיל אבירם

ארציאלי

המחקר והסטאז' הארוך שערך השף חואן מסל בפיצרייה באיטליה – והעובדה שהבצק שלו תופח עם אחוזי מים גבוהים במשך 48 שעות – הניבו בצק פיצה מטורף, מעט עבה מהמקובל בעיר, עם מלא בועות אוויר שמעניקות לו מרקם וטעם נפלאים. הפיצה האובאלית מקבלת תוספות שונות (שמתחלפות מדי יום), נאפית ישירות על אבן התנור ונשלפת ממנו באמצעות משוט עץ – ואז היא נחתכת מול עיני הלקוח לגודל הרצוי. אנחנו טעמנו מרגריטה שבאה עם בזיליקום, פיצה תרד וזעתר, פיצה בורטה ופלפלים קלויים ופיצה פפרוני – כולן היו מוצלחות וחוסלו במהירות שיא, תוך סכנת התמכרות ממשית (72-118 ש״ח).
טבעונית: יש בהזמנה אישית, ללא גבינות עם תוספות לבחירתכם.
משלוחים: בוולט.
ארציאלי

פיצרייה ארציאלי. צילום: יניב שדה
פיצרייה ארציאלי. צילום: יניב שדה

ברוקלין

בעוד שבפיצה בבוגרשוב יריב הדרו מפגין את כוחו באותנטיות, פה הדרו ממציא את הגלגל עם פיצות ענקיות בגודלן שנאפות בהשראת האדפטציה הניו יורקית למאפה האיטלקי. תמצאו פיצת הוואי עם מוצרלה, פרמזן, אננס, האם ובייקון, או פיצה שנקראת פטריות הזייה שבעצם מכילה שמפניון מציאותיות מאוד, ואפילו פיצת קורנביף עם בקר מעושן וקורנישון. 16-128 ש"ח, מסלייס ועד פיצה עגולה בקוטר 50 ס"מ).
טבעונית: יש על בסיס גבינת קשיו או סויה.
משלוחים: אין.
ברוקלין פיצה

ג'מה

פיצה ג'מה היא הסוד של נגה: בעורף של יפו, פועלת פנינה מפתיעה שמגישה פיצות נהדרות עם בצק דק יחסית ושוליים פריכים ונהדרים, כשחלק מהתוספות נאפות יחד עם הפיצה וחלק מפוזרות ברגע ההגשה, כמו עלי רוקט טריים וקילופים דקיקים של פרמז'ן. אהבנו במיוחד את הפיצה הירוקה עם קרם מסקרפונה ותרד, בייבי זוקיני, זיתי קלמאטה, שרי צלויות, גבינת עיזים, פרמז'ן וארוגולה (68 ש״ח) ומעולות לפחות כמו הירוקה היו פיצת קרבונרה ופיצת טרטופו (76 ש״ח). נחזור, בטח שנחזור.
טבעונית: אין.
משלוחים: בוולט.
ג'מה
להזמנת שולחן בג'מה

ג'מה, שבית אותנו בפריכות. צילום: יח"צ
ג'מה, שבית אותנו בפריכות. צילום: יח"צ

טוני וספה

אני זוכרת את הימים בתחילת העשור הקודם שהייתי באה לתל אביב לבקר את אחותי הגדולה ומפצירה בה שנלך לקחת סלייס בטוני וספה, שעד אז נראתה לי התגלמות של כל מה שטוב בבצק עם גבינה. מאז עברה הרבה מוצרלה באוויר, נפתחו בעיר עוד ועוד פיצריות, ארטיזנליות יותר ופחות, אבל טוני וספה עדיין נותרה פיצת הגו-טו של רבים. היא טעימה, נגישה ובמחיר נוח באמת ורובנו זוכרים לה חסד נעורים בדמות לילה שיכור אחרי דייט ממוצע. פורטבלו, בצל פטריות או שום חריפה- לקחנו, אכלנו, שמחנו.

טבעונית: יש, ללא גבינה ועם תוספת ירקות רבים ואנטיפסטי.

משלוחים: בוולט או באתר

פיצה שוק

פיצה שוק שממוקמת בשוק הכרמל היא ייבוא ישיר מאיטליה, ושייכת לאנצו פורני שהוא צאצא למשפחת אופים ותיקה מארץ המגף והתחנך על רזי אפיית הפיצה האולטימטיבית. מוגשת כאן פיצה עגולה נפוליטנית ודקיקה, או רומאית עבה ומרובעה עמוסה בתוספות, תוכלו להחליט לפי המצברוח. נמליץ במיוחד על מרגריטה אמאפלי שמוגשת בתוספת של תרד ופרמז'ן (52 ש"ח), או פיצה ביאנקה עם שלוש גבינות- מוצרלה, ריקוטה, פרמזן ותרד נפוליטני(65 ש"ח). מה נוסיף? בונאפטיטו כמובן

טבעוני: אין.

משלוחים: בוולט

כמו באיטליה, פיצה שוק. צילום: רן בירו
כמו באיטליה, פיצה שוק. צילום: רן בירו

התדר

הפיצה המופלאה הזאת התחילה, כמו כל דבר אצל המאסטר איל שני, בחיזיון ויזואלי שגרר תחקיר וניסיונות שארכו כמה חודשים. השף המהולל ראה בדמיונו כוכבים שמתנפצים על מים ויצא לתרגם את הדימוי למשהו אכיל. הכוכבים המתנפצים הפכו לגבינת מוצרלה מותכת והים הפך לרוטב עגבניות סמיך ונפלא, שמרוח על הבצק הכי טוב בעיר (יש בו מרקמים שונים ודרגות אפייה שונות לאורכו, כולל גבעות פריכות, בועות שרופות ומישורים רכים). המרגריטה נאפית בטאבון (כבוד לטבחית מילנה בלקין שאמונה על המלאכה) ובאה בגודל אימתני ולא סטנדרטי, לצד סחוג וזעתר (מה שהופך אותה מאיטלקית לישראלית), רוטב חריף ושקית נייר עם עגבניות מצוינות, זיתים וחריף (19 ש"ח למשולש; 102 ש"ח למגש). יש גם גרסה טבעונית בשם "דם טבעוני" עם קצף עגבניות שנטחנות ברגע ההזמנה (25 ש"ח למשולש).
טבעונית: יש ללא גבינה, והיא מעולה גם כן.
משלוחים: אין.

באה גם בגרסה טבעונית, התדר. צילום: מרב סריג
באה גם בגרסה טבעונית, התדר. צילום: מרב סריג

סנטה קתרינה

סנטה קתרינה של השף תומר אגאי היא מסעדה מבריקה המתמחה באוכל אזורי, חבויה בלב המאפליה של ההיפסטריזם מאחורי בית הכנסת הגדול ומסתווה כחלק מהברים בשכונה. במרכז המסעדה ניצב הטאבון שמנפק מבחר רחב של מעדנים, ביניהם פיצות שגורמות לצמרמורת מענגת, למשל פיצת סלאמי מבצק דק ואוורירי ופריך בקצוות, עם רוטב עגבניות עדין, מוצרלה, סלאמי מפולפל ופלפל חריף (68 ש"ח).
טבעונית: יש, ללא גבינה אך עם ירקות.
משלוחים: בוולט
סנטה קתרינה

סנטה קתרינה, פיצה ביאנקה. צילום: תמוז רחמן
סנטה קתרינה, פיצה ביאנקה. צילום: תמוז רחמן

פיצה לילה

השותפים ארד אפפל, שהיה מנהל בטוני ווספה, ורן בלפר המוכשר, שעבד במטבחים של מפעלות של השף איל שני (רומאנו ופורט סעיד) פתחו את הפיצריה הכי גרובית בעיר. הפיצות בגודל אחיד, שנקרא פה פיצה אישית, אבל יכול להתאים בהחלט לזוג בתנאי שאתם לא מתבגרים (קוטר 33 ס"מ).הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית מבוסס על ביגה. הפיצות נאפות בהתחלה על רשת ואז משלימות אפיה ישירות על אבני התנור. הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. כך למשל תמצאו פיצה של בשר בכבישה בייתית במקום, ועלי רוקט ופרמז'ן, או פיצה של ארטישוק, קייל, בצל ירוק ופטה (48-68 ש"ח) לכל סוגי הפיצה). את כל הפיצות אפשר לקבל גם בגרסה הטבעונית על בסיס מוצרלה קשיו.
טבעונית: יש.
משלוחים: בוולט
פיצה לילה

פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו

פיצה פיליפ

פיצה פיליפ מעניקה לעיר קטגוריה שונה של פיצה, שכן זאת פיצה צרפתית שמגיעה עם ידע צרפתי של בעליה, שנאפית בתנור עצים יחודי, ויש לה בצק דק האופייני לז'אנר.  ההרכב של התוספות על הפיצה גם הוא שונה באופי הרכיבים ובטעמים, והתוצאה פשוט משובחת. נסו למשל את הפיצה ארבע גבינות או את הפיצה הכפרית עם הרוקפור והמוצרלה (49-89 ₪).
טבעונית: יש פיצה מרינרה ללא גבינה.
משלוחים: יש.
פיצה פיליפ

מוצ'ה

באבן גבירול ניצבת לה פיצריה תמימה למראה אך לא פראיירית בכלל. במוצ׳ה מגישים פיצה מופלאה עם בצק עבה שמיטיב להישאר אוורירי וגמיש  ועם שלל תוספות נהדרות. בתפריט שלל אפשרויות מרגשות כמו פיצה מטבוחה או פיצה ירוקה מופלאה (55-57 ש״ח)ויש אפשרות גם להרכיב בעצמכם. הפיצות הן בגודל אישי אך ניתנות גם לחלוקה בשניים. ניתן לבחור ארבעה סוגי בצק שכולם ערבים לחיך ומזכירים בטעמם ופריכותם לחם מחמצת, יש איטלקי רגיל, יש זעתר, יש כפרי ויש ללא גלוטן. כמו כן תוכלו לבחור גם את הרטבים (עגבניות/שמן זית/ מלנזלה חציל שחור) ואת התוספות.
טבעונית: יש.
משלוחים: בוולט
אבן גבירול 19, 077-6037560