גולאש וחברים: מסעדות בבודפשט שחייבים לבקר בהן

גולאש בבודפשט (צילום: Shutterstock)
גולאש בבודפשט (צילום: Shutterstock)

ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב שחייבים לעבור בהם - אלו המסעדות הכי טובות בבודפשט (ועוד שתי המלצות לבוקרשט)

עד סוף שנות התשעים של המאה הקודמת הגישה שאפיינה מסעדות בבודפשט היתה הונגרית מסורתית בעיקרה: אוכל המכיל כמויות של בשר ומרכיבים מסורתיים, מוגש בכמויות גדולות ומלווה בתוספות כבדות. כעת, תגלו שכמות הקלוריות בתפריט ירדה פלאים, השימוש במרכיבים אקזוטיים עלה, מטבח הפיוז'ן הולך ותופס מקום של כבוד והמסעדות המגישות אוכל הונגרי מסורתי – הולכות ומתמעטות. השפים ההונגרים החדשים ירשו מטבח שהתעצב לפני כמאה שנה, ולא עבר כמעט שום שינוי במהלך המאה ה-20, והיום הם מכניסים בו חיים חדשים, ניחוחות וטעמים מרעננים.

עוד כתבות מעניינות:
המלונות הטובים בבודפשט
מדריך שופינג ובילויים בבודפשט
אטרקציות בבודפשט

ובכל זאת, אי אפשר להגיע לבודפשט מבלי לטעום קצת מהמטבח המקומי המסורתי. האוכל ההונגרי מכיל כמויות נדיבות של בשר, ואינו מיועד לחוששים מרמות כולסטרול גבוהות. המאכל ההונגרי המפורסם ביותר הוא הגולאש, אך יש כמה מאכלים נוספים שאופייניים למקום, בהם מרקים (כמו מרק הגולאש) – מרק דגים, מרק עוף או מרק שעועית. המנות העיקריות הנפוצות ביותר מבוססות על שניצל בגרסאותיו השונות, מהודו או מבשר חזיר או שניצל וינאי מבשר עגל. בקטגוריית הדגים תפגשו בעיקר דגי נהרות, דוגמת הטרוטה והקרפיון. לקינוח תמצאו מבחר עוגות עשיר ביותר, ואת הפלצ'ינטה המפורסמת, שהיא מעין חביתית. בודפשט, כאמור, מציעה אמנם מגוון אפשרויות רחב בתחום המסעדות, אבל כדאי מאוד לנסות את אחת המסעדות הקטנות והזולות המגישות אוכל ביתי הונגרי.

Onyx

בחודש שעבר חגגה המסעדה היוקרתית הזו עשר שנות פעילות, במהלכן הספיקה להרוויח כוכב מישלן. מין התפריט: קונסומה זנב שור, טרטר באפלו-מים עם פנקוטה ופצפוצי אורז וקינוח מגבינת קוטג', אפרסק ולוונדר.

Costes

המסעדה ההונגרית הראשונה שזכתה לכוכב מישלן. המקום מגיש מגוון אפשרויות שיתאימו לכל אחד, מארוחת טעימות של שבע מנות הכוללת לובסטר, בשר כבש, מגוון גבינות ועוד, וכלה בתפריט מיוחד לצמחונים.

Gepárd És Űrhajó

מקום יותר קז'ואלי, עם מבחר יין שלא היה מבייש את אוניקס. במנות: חזה ברווז עם ניוקי, שוק חזיר, ועוד כל מיני דברים שלא יתאימו לחבר הטבעוני שלכם – אז לא לגרור אותו לפה. המחירים סבירים בהחלט ולא מצריכים לשבור תכנית חיסכון.

Láduangos

הלנגוש, אוכל רחוב מושלם והגילטי פלז'ר ההונגרי האולטימטיבי, הוא מאפה עגול מקמח תפוחי אדמה, מטוגן בשמן עמוק עם גבינה, שמנת חמוצה וממרח שום. מקום טוב להתנסות בו הוא הדוכן הוותיק ברחוב Hűvösvölgy, האהוב על המקומיים כבר חמישים שנה. הצעת הגשה: לאכול ולהתקשר מיד לאמבולנס. נסו את החנות ברחוב Hűvösvölgy פינת רחוב Szipka, כל יום מעשר עד שש. ואם כבר בצק שאי אפשר בלעדיו – אל תרשו לעצמכם לוותר על קיורטוש אורגינל – טעם גן עדן שאי אפשר להסביר במילים.

אוכל בהונגריה – קיורטוש מסורתי. צילום: שאטרסטוק
אוכל בהונגריה – קיורטוש מסורתי. צילום: שאטרסטוק

Pava

ללא ספק המסעדה האקסקלוסיבית ביותר בעיר, השוכנת כראוי לה בקומת הכניסה לבית המלון המפואר והיוקרתי ביותר בבירה. הצוות המקצועי ישרת אתכם בצורה מושלמת, וההקפדה על כל פרט בהכנת המנות, בהגשה ובשירות – יותירו אתכם פעורי פה. חדר האוכל הגדול מעוצב בסגנון אר-דקו מרהיב, ומציע נוף מדהים לעבר גשר השרשרת ונהר הדנובה. המטבח נוטה לכיוון האיטלקי, עם נגיעות של מטבחים בינלאומיים שונים, וכולל שימוש מושכל ברכיבים מקומיים עונתיים. פירות הים טריים ואיכותיים, ומנות הבשר מעולות. כדאי מאוד להשאיר מקום לקינוחים הנהדרים.

Kárpátia

המסעדה המהודרת נראית כמו חדר האוכל של הטיטניק. המלצרים לבושים במיטב החליפות, המנות מוגשות במגשי כסף ענקיים כמו בסרטים וגם המחיר בהתאם. המטבח הונגרי קלאסי וכלל מנות כמו גולאש או בשר צבי. ארוחה שכוללת ארבע מנות הונגריות קלאסיות, בלי בקבוק יין, תעלה לכם בערך 130 ש"ח ליחיד. לא זול, אבל בערך שליש מהמחיר שהייתם משלמים על חוויה דומה בארץ.

אוכל בהונגריה – גולאש מסורתי. צילום: שאטרסטוק
אוכל בהונגריה – גולאש מסורתי. צילום: שאטרסטוק

ועוד שתי המלצות קולינריות לעיר השכנה בוקרשט:

Josef

ג'וזף הוא השף יוסף חדד, ישראלי לשעבר ושף מוכר ברומניה. במסעדת השף שלו תמצאו פרשנויות על מנות אירופאיות קלאסיות או על המטבח התוניסאי והמרוקאי. מנות לדוגמה: קרפצ'יו אננס, קלמרי עם מוצרלה וקרם חציל מעושן או טאג'ין פירות ים.

Furgoneta Street Chefs 

פוד טראק המגיש תפריט קטן ולוהט של אוכל אמריקאי: המבורגרים איכותיים, צ'יפס ונקניקיות בסגנון ניו יורק, קליפורניה או רומניה. ניתן להתעדכן במיקום ושעות הפתיחה הנוכחיים בעמוד הפייסבוק.