6 מסעדות מומלצות במיוחד בפריז

מקרונים בהשפעה יפנית, המסעדה של אייל שני הצרפתי ועוד מסעדות שיגרמו לכם לשכוח מהבגט והקרואסון

מסעדת Table
מסעדת Table

לאכול קינוח צרפתי־יפני אצל סדהרו אאוקי

הצרפתים לוקחים את הפטיסרי שלהם מאוד ברצינות, והם לא נותנים לרבים להתעסק עם המסורת, אבל סדהרו אאוקי הצליח בכל זאת לערבב טעמים יפניים עם מתוקים צרפתיים. זה המקום לנסות אקלר שומשום שחור או מקרון מאצ'ה, אבל מה שאסור לפספס הוא דווקא טארט הקרמל המלוח, ככל הנראה הקינוח המתוק־מלוח הטעים ביותר בעולם.

35 Rue de Vaugirard

לפרטים נוספים

להשתכר בספטים לה קאב

ברטרנד גרבו פתח את מסעדת ספטים ב־2011 וטלטל את העיר (וזכה בינתיים בכוכב מישלן). ספטים לה קאב, מרתף היין שלצד מסעדת האם, הוא המקום להתחיל בו ערב פריזאי עם כוס יין ופלטת שרקוטרי במחיר שווה לכל נפש.

Septime La Cave, 3 Rue Basfroi, כל יום 16:00־23:00, סגור בשני

לפרטים נוספים

Septime – Paris #naturalwine #vinnaturel #vinhonatural #vinvivant #vinnature #vin #septime #septimeparis #septimelacave #paris A photo posted by VinNaturels.com.br (not yet) (@vinsnaturelsbr) on

לנשנש בשוק האוכל בראספיי

שוק האוכל האורגני בבולוואר ראספיי המתקיים בימי ראשון הוא ללא ספק הכי טעים (וגם הכי יקר, יש להודות) בשווקי האוכל הרבים בעיר. הוא גם מושך אליו את כל הסלבז של הסביבה, אז אל תתפלאו אם תראו שם את ג'יין בירקין קונה מוצרלה.

Marché Biologique Raspail, Boulevard Raspail

A photo posted by iina (@iina_veganfoodcreator) on

Pierre Sangboyer

פייר סאנג – מתחרה "טופ שף" הצרפתית פתח לפני כמה שנים מסעדה קטנה שמתבססת על תפריט מנות בהפתעה, לפי חומרי הגלם היומיים ומצב הרוח של השף. אף שמדובר בגימיק, הוא עובד היטב, ולפחות כאן לא יעקמו את האף למשמע ההעדפות הקולינריות שלכם, לא משנה עד כמה הן ספציפיות. זה אחד המקומות הבודדים בעיר שבהם טבעונים וצמחונים יכולים להיות רגועים לחלוטין שיכבדו את האידיאולוגיה שלהם. 20 יורו לארוחת צהריים ו־49 יורו לארוחת ערב.

55 Rue Oberkampf

לפרטים נוספים

Pour spécial VIP on Gambey !!!

A photo posted by Pierre Sang Boyer (@pierre_sang) on

Holybelly

קפה – מן הידועות היא שכיף לשבת בבתי הקפה בפריז, חרף איכותו המחפירה של הקפה עצמו. בשנים האחרונות הגיעו לעיר כל מיני אוסטרלים ופתחו לא מעט מקומות טובים, אבל מתברר שלא חייבים להיות אוסטרלים כדי לעשות קפה טוב. הוליבלי, באזור קאנל סן מרטן, מציע קפה מצוין וארוחת בוקר מבושלת נוסח אמריקה. לא במקרה משתרך שם תמיד תור ארוך בחוץ.

19 Rue Lucien Sampaix, סגור בשלישי וברביעי

לפרטים נוספים

Table

ברונו ורז'ו הוא התשובה הפריזאית לאייל שני – שף וגם מבקר אוכל ויין בעיתונות הכתובה, ברדיו ובטלוויזיה. את טאבלה הוא פתח לפני כשנתיים וישראלי שנכנס לשם לא יכול שלא לחשוב על "הסלון" עם המטבח הפתוח והתפריט המצומצם, המשתנה כל יום לפי מה שהיה הכי טרי בשוק. צהריים 20־39 יורו, ערב 40־59 יורו.

3 Rue de Prague

לפרטים נוספים

מסעדת Table
מסעדת Table