מה מזמינים היום: ארוחה ירושלמית שלמה בתוך חלה משובחת

ישתבח (צילום: שרון בן דוד)
ישתבח (צילום: שרון בן דוד)

לא צריך לעשות את כל הדרך להרי ירושלים כדי לאכול את המנה הכל כך ישראלית הזו. מספיק לעשות את הדרך לוולט, שזה גם רחוק אבל עם פחות אבן ירושלמית. ותאמינו או לא, את המנה הזו מותר לאכול בימי השבוע. הלם הלם הלם

עכשיו כשאנחנו אחרי טרנד השניצל בחלה בשישי, סוף סוף אנחנו מוכנים להודות שגם אנחנו אוהבים את המנה הזו. סליחה, התעכבנו טיפה, אבל אתם חייבים להודות שיש משהו באלכמיה הכל כך ישראלית של חלה טרייה ממולאת במאכלי שולחן השבת ליצירת מזון כל כך מקומי עד שהוא מטריף כלבים. הנה, תראו את הכלב הטוב הזה רוצה את הכריך הזה כמעט כמונו.

>> זוכרים את משבר האקלים? בואו לפגוש אותו על הבר בתל אביב

ואנחנו מבינים אותו – הרכות של החלה ספוגת המטבוחה (חריפה, ברור שחריפה) פוגשת את הקראנצ'יות של השניצל, שעטוף בטעמם העשיר והכל כך מספק של החצילים המטוגנים. וזהו, באמת, לא צריך מעבר. מינימליזם קולינארי בשיאו. ביס אחד ואתם עם פלאשבקים לילדות שגם אם לא חוויתם, אתם מכירים. כל מה שצריך לקראת מחר. כן, גם באוכל אנחנו לוחמניים. אבל תנו לאכול קודם.

ברוך שניצל. ישתבח הכרמל. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום
ברוך שניצל. ישתבח הכרמל. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום

מנה מומלצת? אין באמת הרבה אופציות חוץ משניצל בחלה (49 ש"ח), שזה בעצם מה שרצינו, אז איזה יופי.
יש אופציה לטבעונים? ומנת קציצות ירק עם מטבוחה וחצילים בחלה (40 ש"ח).
איך מזמנים? בוולט.
ואם לא בא לי? בטח, אם כן, שתרצו לטעום מהיצירות הנהדרות של יובל בן נריה במשלוח, ואם איכשהוא גם זה לא מתאים לכם, אנחנו לא מודאגים כי תמיד יש את רשימת המשלוחים הכי טובים בתל אביב שלנו.