מה רואים הלילה: פותחים את השנה האזרחית עם מותחן מורט עצבים

אולי הם היו בבית הזה שנשרף. "הרלן קובן: הנעדרים". צילום: יח"צ נטפליקס
אולי הם היו בבית הזה שנשרף. "הרלן קובן: הנעדרים". צילום: יח"צ נטפליקס

"הנעדרים", סדרת המתח החדשה של נטפליקס, היא העיבוד השמיני של חברת הסטרימינג לספר של הרלן קובן, והמתח רק עולה - כי הפעם הוא מתרחש בלונדון, ועוקב אחר בלשית שהיה לה מאצ' עם אהבת חייה, שנעלם לפני כמעט עשור. לא תצליחו להניח את הספר. סליחה, השלט

14 ספרים – לא פחות – מכר סופר המתח המצליח הרלן קובן לנטפליקס, כדי שיהפכו אט אט למיני-סדרות. ההסכם, שנחתם ב-2018 על סכום לא ידוע (אבל אתם יכולים לנחש שהוא מופרך), הניב עד כה 7 סדרות ונראה שרובן ככולן זכו להצלחה לא מבוטלת בנטפליקס. מעבר לכך, העובדה שחלקן פונות לשוק עולמי (כמו "התמימים" דוברת הצרפתית או "הנעלמים" דוברת הצרפתית) הופכת את השת"פ הזה למקיף עולם, ואת ספרי הטיסה המפורסמים של קובן ללהיטי סטרימינג קטנים.

>> מה ראינו עכשיו: 30 סדרות חדשות שיחממו לכם את החיים בינואר

הפעם, לראשית השנה האזרחית החדשה, נטפליקס מציעים אדפטציה בריטית לספרו "הנעדרים" (שמתקיים במקום בניו יורק, אבל עבר ללונדון), שמגיש רעיון פשוט ומותח כיאה לסופר: קאט דונובן היא בלשית שמתמחה בלמצוא נעדרים, עם נעדר אחד בולט בחייה – ארוסה לשעבר, אהבת חייה, שנעלם מעל פני האדמה לפני בערך עשור. ועד שהיא סוף סוף מתגברת על זה וחוזרת לאפליקציות – הופ, האקס הנעלם פתאום צץ לה באפליקציה. קרה לכולנו, לא ככה?

רק שכאן מדובר בבלשית (רוזלינד אלעזר, לואיזה ב-"סוסים איטיים"), אז היא לא עושה סוייפ שמאלה מבוהל ואז הולכת לקלל אותו אצל החברה הכי טובה, אלא מתחילה לצלול לתוך רצף השקרים שסופרו לה, לחשוף רשת של אנשים נעדרים עם בחור שמחפש את אימו, וגם על הדרך לחשוף סודות מהעבר בנוגע לרצח אביה. וכל זה תוך 5 פרקים בני 45 דקות כל אחד, כך שמדובר בבינג' מותח לערב חורפי נעים. ממש כמו הספרים שלו – אין כאן משקל סגולי, אבל תטרפו את זה בן רגע.
"הנעדרים", עכשיו בנטפליקס