מה רואים הלילה: האישה המצחיקה ביותר באמריקה מתבגרת. בערך

נו טוב, לא כל אורגיה מצליחה. "ארבע העונות". צילום: יח"צ נטפליקס
נו טוב, לא כל אורגיה מצליחה. "ארבע העונות". צילום: יח"צ נטפליקס

אנחנו מאוהבים בטינה פיי עוד מימי SNL, וסדרה חדשה של הגאונה הקומית הזו היא תמיד סיבה למסיבה - אבל בכל זאת הופתענו ממה שקיבלנו. ופייר, אנחנו עדיין מבולבלים קצת, אבל גם משוכנעים שאת "ארבע העונות" כדאי מאוד לראות

"במבט ראשון 'ארבע העונות' נשמעת כמו גרסת מעמד הביניים של 'הלוטוס הלבן'. זה לא המצב. מדובר בקומדיה מתוחכמת יותר מכפי שהיא נראית, והיא מדברת על נושאים אנושיים ומורכבים, והיא לא לכל אחד". במילים אלו דייק בביקורת שלו לירון רודיק את הקומדיה החדשה של נטפליקס, אבל האמת שאנחנו עדיין קצת מתקשים להאמין. איך לעזאזל זה תיאור אמין לסדרה החדשה של טינה פיי?!

>> מה ראינו בלילה: הסדרות והסרטים שהחזיקו אותנו ערות השבוע

פיי היא כנראה המוח הקומי הכי מבריק שיצא מ-SNL ב-30 השנים האחרונות, ואנחנו מכלילים את וויל פארל בזה (הוא יותר שחקן מבריק מיוצר מבריק). קומדיות עילית כמו "30 רוק" ולהיטים כמו "קימי שמידט", הרקורד הטלוויזיוני שלה כל כך מופתי עד שהיא כבר לא צריכה לכתוב בעצמה, ורק מפיקה סדרות מצוינות לאחרים (כמו "בנות לנצח" האנדרייטד), כך שהיינו מאוד נרגשים לקראת "ארבע העונות", גם בזכות קאסט קומי נהדר (כולל וויל פורטה וסטיב קארל), וגם כי נו – זו סדרה של טינה פיי. היא אמורה להיות צבעונית, שנונה ברמת בדיחה כל 0.7 שניות ומטופשת כמו שרק האישה שיצרה את קנת פארסל יכולה להיות. ולא שאנחנו מתלוננים, אבל קיבלנו משהו קצת אחר.

כנראה שבגיל 54, הנושאים שמעסיקים את פיי והאנרגיה לדחוס בדיחות בקצב מסחרר קצת השתנו. וזה בסדר גמור, ואפילו מתבקש, ואנחנו רק מנסים להתמודד עם השינוי. מזל שהוא מגיע בדמות 8 פרקים קצרים (שהם חידוש לסרט אייטיז של אלן אלדה, אבל זה לא חשוב עכשיו). ושלא תטעו – זו עדיין בראש ובראשונה קומדיה, אבל היא לוקחת את עצמה הפעם יותר ברצינות ויותר לעומק, ועוסקת בזוגיות ארוכת שנים, ביחסים בין אישיים ובכל מה שטינה פיי נמנעה מלעסוק בו ביצירותיה הטלוויזיונית, לפחות לא בדרך כזו.
"ארבע העונות", עכשיו בנטפליקס