מה רואים הלילה: גורו הבריאות ששיקרה את דרכה הישר לגיהינום

חמוץ מתוק. "חומץ תפוחים". צילום: יח"צ נטפליקס
חמוץ מתוק. "חומץ תפוחים". צילום: יח"צ נטפליקס

הדרמה הטרייה של נטפליקס מבוססת על סיפור אמיתי בערך, שמבוסס בעצמו על שקר נוראי לגמרי: סיפורה של בל גיבסון שהשתמשה ברשת חברתית צומחת כדי להפיץ את קשקושי הוולנס שלה, עד שזה לא הספיק. ואז שיקרה לכולם שהיא ריפאה את עצמה מסרטן

6 בפברואר 2025

לא צריך להיות שרלוק הולמס כדי לרחרח חשד קל מול תעשיות ה-wellness. אחרי הכל מדובר במוכרי שמן הנחשים המודרנים – לפעמים גם מילולית. אנשים שמשווקים רעיון וחלום יותר ממציאות, ועושים זאת עם מתק שפתיים וחיוך מלא בבוטוקס, אבל דיבורים כמו חול ברמת פרדס חנה כרכור. ובכל זאת, לפעמים אנחנו פשוט רוצים להאמין בכל ליבנו שיש בזה אמת. גם אם אין בזה היגיון, גם אם זה רק פילטר אינסטגרם שלם על המציאות. ואז יש את הסיפורים האלו שמנפצים את בועת האמונה לעבר המציאות.

>> נעמה יששכר סופרסטאר: קשת תציג בלונדון את הסדרה בהשראת סיפורה

סדרת הנטפליקס האוסטרלית החדשה "חומץ תפוחים" מבוססת על סיפור אמיתי שנחשף בספר "האישה שעבדה על העולם", פרי עטם של העיתונאים האוסטרלים בו דונלי וניק טוסקאנו. בל גיבסון, משפיענית וולנס שפעלה בימים שהמילה משפיענית עוד לא היתה קיימת, פיתחה מותג וולנס משלה בראשית ימי אינסטגרם, ובמקביל פיתחה קינאה לקולגה שזכתה ליותר תשומת לב, בין היתר מכיוון שהיא חלתה בסרטן. אבל כשיש בקצה האצבעות מכשיר טלפון שמאפשר לשקר בפנים חתומות, המציאות היא מה שאתה עושה ממנה. וגיבסון עשתה ממנה שקר, כשסיפרה לעולם שהיא חולה בסרטן.

כיאה לסיפורים שכאלו, כאן השקרים רק מתחילים, ואחרי סדרת בילשוטים שלא היתה מביישת את ראש הממשלה שלנו, גיבסון כבר הוציאה ספר על איך ריפאה את עצמה מכל הסרטן הזה שהשתלט לה על הגוף בפתאומיות. הסדרה מציגה את מסכת השקרים הזו נרקמת, ועוקבת אחרי היריבות בין בל (קייטלין דיוור, "צדק פרטי") ליריבתה/חברתה מילה (אלישה דבנאם-קארי, "אימת המתים המהלכים"), ומשרטטת את עלייתה ונפילתה של גורו בריאות שקרנית, שזה תמיד דבר שכיף לצפות בו.
"חומץ תפוחים", 6 פרקים, עכשיו בנטפליקס