מה רואים הלילה: וינס ווהן פוגש יוצר טלוויזיה ענק. הכיף מתחיל

כולם מדברים על "באד מאנקי" בתור הסדרה החדשה של וינס ווהן, מכוכבי הקולנוע הגדולים ביותר שנעלמו בעשור האחרון, אבל האמת היא שאפילו יותר מכך זו סדרה חדשה של ביל לורנס. החיבור בין שניהם מייצר קומדיית פשע כיפית מהסוג שבהוליווד כבר שכחו איך לעשות
כולם מדברים על "הסדרה החדשה של וינס ווהן". כולם צריכים לדבר על "הסדרה החדשה של ביל לורנס". האיש שחתום על 30 שנים של הברקות מ"ספין סיטי" ו"סקראבס" עד "טד לאסו" ו"שרינקינג" אוחז בטאץ' מיוחד וחוצה ז'אנרים, מגע הזהב שלו כמעט ולא מפספס, והסדרות שלו תמיד מצליחות להביא אל המסך משהו מאוד אנושי ונוגע ללב. אין סיבה להניח שהמקרה של "באד מאנקי" יהיה שונה. וכן, זאת גם הסדרה החדשה של וינס ווהן. אז בכלל.
>> מה ראינו אתמול: הסדרה ש"ריק ומורטי" בעצם הייתה מתה להיות
>> מה ראינו שלשום: נו, אז גם HBO וה-BBC אוהבים טראש סקסי
וינס ווהן מגלם כאן את אנדרו יאנסי, בלש משטרתי קשוח ופרוע בעברו שהודח והיה למפקח מסעדות, אי שם בדרום פלורידה היפה והלוהטת. זרוע כרותה שנמצאת על ידי תייר שואבת את יאנסי חזרה לענייני הבילוש והוא עולה על רשת סבוכה של שחיתויות המתקיימת בין פלורידה ואיי הבאהמה, מה שמבטיח נופים טרופיים מרהיבים, אווירה לטינית שמחה, וכמובן שגם הרבה מכות. תפקיד הבלש המחוספס עם הפה הגדול והשנון מתלבש מושלם על יכולות האימפרוביזציה המהירות של ווהן, וקורץ לא מעט לקומדיות המשטרתיות הגדולות של הניינטיז. בקיצור, הבנתם נכון: זה הולך להיות להיט.
הקריירה של ווהן עברה להילוך איטי בעשור האחרון, כשבריאיונות לתקשורת לקראת עליית "באד מאנקי" האשים הכוכב את הוליווד בחוסר תעוזה ובפיקוח הדוק מדי על יוצרים צעירים, שאינו מאפשר לייצר יותר סרטים מהסוג שהפכו את ווהן לכוכב, לא בז'אנר הקומדיה ולא בז'אנר האקשן הקומי. החיבור עם לורנס מאפשר לו להתפרע בתפקיד שתפור למידותיו כמו שהוא אוהב, כמו שמזמן לא ראינו על המסך הגדול בקולנוע. התוצאה היא סדרה שהיא כיף עצום ביותר, לפחות לפי הפרק הראשון שעלה אמש, וצריך לתהות איזו פנייה שגויה לקחה הוליווד שכבר לא יוצאים ממנה סרטים כאלה. בינתיים נכין פופקורן בבית.
>> "באד מאנקי" // Bad Monkey // עונה ראשונה, עשרה פרקים (שני הראשונים כבר עלו) // אפל TV+