מה רואים הלילה: אחים אחים במשטרה שוכחים, לא ככה?

אם חשבתם שבן גביר יצר סטנדרט חדש למינוי מקורבים במשטרה, חכו שתראו את קומדיית המשטרה החמודה "Good Cop, Bad Cop" שמציגה עסק משטרתי משפחתי לא מתפקד בעיירה קטנה ומוזרה, עם לייטון מיסטר ("אחת שיודעת") בתפקיד השוטרת הטובה וכל השאר בתפקיד השוטר הרע
נדמה שבשלב הזה, אין ז'אנר יותר אהוב על אמריקה מאשר סדרות משטרה. מנותק מכל טרנד או משב רוח חברתי, סדרות המשטרה שולטות על המסך (במיוחד זה השמרני של הרשתות הגדולות) בערך 4 עשורים, ובשנה האחרונה יצאו כל כך הרבה סדרות משטרה עד שנראה לנו שנגמרו מחלקות משטרה אמיתיות להתבסס עליהן. לכן אנחנו מחפשים דווקא את הסדרות ששוברות מעט את הפורמט, שעדיין פותרות את הפשע עד סוף הפרק (או העונה, תלוי בסדרה), אבל עושות את זה בדרך חכמה או מעניינת יותר. והדרמה הקומית החדשה של רשת CW עושה בדיוק את זה.
>> הסנסציה של 2025: סרט שהכניס כבר 1.9 מיליארד דולר ורק הסינים ראו
"שוטר טוב, שוטר רע" (בתרגום חופשי) מתמקדת במחלקת המשטרה של עיירה קטנה ופיקטיבית בת 10 אלף תושבים, מה שאומר שאין להם ממש תקציב או יכולת להיות מחלקת משטרה סבירה. הבלשית היחידה לו היקמן (לייטון מיסטר, לעד בלייר וולדרף מ"אחת שיודעת") עוד מצליחה לפתור פשעים מסוימים עם קצת גישה חיובית, אבל זה לא ממש משאב רציני ובטח לא מספיק. אז היא פונה למפקד המשטרה העירוני האנק הגדול כדי שיביא לה שותף. הבעיה היא שהאנק רוצה להביא לתפקיד את הבן הצעיר שלו, שהוא גם אחיה הקטן של הבלשית. כן, הכל נשאר במשפחה.
בפועל מה שמקבלים זה קומדיית שוטרים-חברים שמבוססת על דינמיקה של אח ואחות, ומתרחשת בתוך דרמה פרוצדורלית בה התעלומה חייבת להיפתר עד סוף הפרק. זה נשמע אולי קונספטואלי, אבל בפועל זה די זורם, והכימיה המעולה בין הבלשית לאחיה הלא מי יודע מה חברתי הופכת את הפורמט העייף למשהו קצת חדש. כמה בדיחות טובות ודינמיקה טובה בין דמויות אקצנטריות, והאירועים המוזרים עוד יותר שהם צריכים לחקור, מציבים את הסדרה בת 8 הפרקים הזו בכיוון טוב, ונראה לנו שהבנו מי השוטר הטוב פה.
"Good Cop, Bad Cop", פרק 1, רשת CW