יצא מדים: אופנת המטבח שעושה מייקאובר לשפים של תל אביב
אסתטיקה של שף אולי מסתיימת בצלחת, אבל היא מתחילה בארון שלו. הלבשנו שמונה שפים תל אביבים מובילים בליין בגדי המטבח החדש והלוהט של שפוס
כשאסף זילברשטיין הגיע לסופה של השנה הרביעית כשף במסעדת סבסטיאן בהרצליה, הוא הבין שנמאס לו. אחרי שהקים את סושי סמבה וכיהן כשף התפעולי של המקום במשך שנתיים וחצי, פתח את המטבח של הקומה הרביעית וניהל אותו במשך שנתיים וחצי, בישל באירועים פרטיים, העביר אינספור סדנאות ופתח את הסביצ'ה בר בשוק צפון – הוא החליט לצאת לדרך עצמאית שבה ייתן ביטוי לאהבה הכי גדולה שלו: ציור וסטיילינג. זילברשטיין (38), דור שלישי למשפחת שפים ותיקה, נולד לתוך המטבח. סבא שלו היה השף של דן אכדיה במשך 35 שנים, והוריו הקימו את מאפיית זילברשטיין בנווה צדק ואת קונדיטוריית זילברשטיין המיתולוגית בדיזנגוף־נורדאו בתל אביב. "מאז שאני זוכר את עצמי בישלתי", מספר זילברשטיין. "האהבה הגדולה שלי לציור הביאה אותי ללימודי אדריכלות, שם התאהבתי בעיצוב. זה היה חלק בלתי ממומש שתמיד ידעתי שאעסוק בו".
עוד כתבות שיוציאו אתכם לאכול:
מזללת ביצים חדשה נפתחה בבוגרשוב
תקופת האבן: מפת הקולינריה של אבן גבירול
מאיר אדוני מכין הפתעת יום הולדת מתוקה
מפגש עם שרונה ברזילי, אימא של אחמ"שית בסבסטיאן ובעלת המותג Minime לבגדי תינוקות, הוליד את Chefo's – מותג חדש מקורי ומלא סטייל לביגוד מטבח. "שפוס, ככה כינו אותי המלצריות במסעדה, נוצר מהצורך לצאת מהבנאליות של מדי המטבח הקלאסיים ונועד לפתור בעיה של חום גוף, משקל בד וסיכון מהתלקחות. הידע הפרקטי של שרונה, 30 שנות ניסיון במפעל לייצור בגדים, והרעיונות העיצוביים שלי יצרו ליין של סינרים, חולצות שף, מכנסיים, מגבות, בנדנות ובהמשך גם סינרי ילדים, תיקים וכיסויים לסכינים. הבדים מגיעים מהודו ומספרד ואנחנו שמים דגש על כל תפר ואבזם. בשורה התחתונה: אני משגע אותה מבחינה עיצובית והיא עושה את כל העבודה הקשה באמת: גזרות, מדידות, תפירה ועוד".
את מלאכת השיווק החל זילברשטיין באינסטגרם (@chefassaf) וגייס את השף אור גינסברג, הסו־שף שלו מסבסטיאן, זוכה העונה השנייה של "משחקי השף" והשף של הקונסיירג', כפרזנטור הראשי. השבוע, אחרי ציפייה ארוכה ותפירת עשרות סינרים לטבחים ואופים מקצועיים וחובבים, עלה אתר Chefo's לאוויר. "יש פה תפירה כחול־לבן ומחשבה רבה על נוחות לאורך שעות עבודה ארוכות בסביבה חמה ואינטנסיבית".
מאחורי הסינר
דן יושע (ברנז'ה)
סינר Full Pro Chef מבד ג'ינס אפור (285 ש"ח)
"אני תמיד עובד בג'ינס שחור, מקטורן שף הכי איכותי ויקר שיש, נעליים מהפירמה הכי טובה וגרביים של חברה שלי; בכל סרוויס הפתעה אחרת: נקודות, פסים, ורוד, כתום – הכל הולך".
אסף זילברשטיין (שפוס)
סינר Half Proי(180 ש"ח) + מגבת לבנה (25 ש"ח)
"מעבר לסטייל והפרטים הקטנים, עבורי מדי טבח חייבים להיות נוחים. מי שעובד שעות ארוכות בחום ובאינטנסיביות יודע מה המשמעות של סינר קל ולא מעומלן מול גריל רותח".
מוטי טיטמן (מלגו ומלבר)
סינר Full Pro Chef מבד קנבס אפור (215 ש"ח)
"עבורי הנראות של הטבחים משתקפת באוכל. אם הבגדים לא נקיים ומגוהצים זה אומר שסביבת העבודה מלוכלכת. אני משוגע על מקטורני שף לבנים, זה משמח ומשרה אווירה נעימה".
אור מיכאלי (מלגו ומלבר)
סינר אסתר (144 ש"ח)
"אני לא יכול לראות טבח שעובד עם מגבת מלוכלכת וחולצה מרושלת. במסעדה עם מטבח פתוח, הנראות של הטבחים משליכה על הכל, מלבוש המלצריות ועד הנראות של המקום".
רוברט קלוגר (סרווסריה)
סינר Full Pro Chef מבד קנבס אדום (215 ש"ח)
"לבוש של טבח מראה את היחס שלו למקצוע. יש שפים שמבשלים בטי שירט מהצבא ויש כאלה שמשקיעים 400 ש"ח במקטורן שף. מבט אחד על הלוק של טבח ויודעים כמה הוא מכבד את עצמו ואת העיסוק שלו".
אביב משה (מסה, קוואטרו)
סינר Pro X מאריג צבוע ב־Stone Washי(315 ש"ח)
"בגדים באופן כללי זה דבר שאני מאוד אוהב, אבל דווקא במטבח אני עובד בגופייה וסינר. זה הרבה יותר נעים לי, הרבה יותר אני".
יהונתן ברבי (ליליות)
סינר Half Pro חרדל מבד קנבס (140 ש"ח)
"אני אוהב את העובדה שהמקצוע שלנו מזוהה לפי הביגוד שאנחנו לובשים. מדובר במדים לכל דבר, לא משנה איזה צבע הם יהיו, ואני מתחבר לסגנון וההכרה הזאת".
אור גינסברג (קונסיירג')
סינר Half Pro ג'ינס (175 ש"ח)
"אחד הדברים הכי לא נוחים הוא בגדי העבודה שלנו. הם כל כך לא פרקטיים שיוצא שאני מחליף חולצה שלוש פעמים בסרוויס רק בגלל ההרגשה הלא נעימה".