טיים אאוט timeout

מתכון לקלמרי צרוב עם סלסה טוסקנית

| מאת: ערן פרץ

מנה קלילה, מלאה בצבע וטעם: קלמרי טריים מוקפצים עם תערובת טוסקנית קלאסית: עגבניות, שום, זיתים וצלפים. מנה ראשונה שהיא חגיגה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/07/sizes/Chakra-Portrait.jpg_h_wo_680_382.jpg
קלמרי צרוב עם סלסה טוסקנית, מסעדת צ'אקרה. צילום: אנטולי מיכאלו

לפני מספר שנים טיילתי בטוסקנה, והמנה הזו מקבצת חלק מחומרי הגלם ושילובי הטעמים שפגשתי לאורך הטיול. מוזמנים לאמץ את הסלסה הטוסקנית, היא מורכבת מחומרי גלם זמינים ועזי טעם, והולכת נהדר גם עם דגים (מבושלים וגם נאים), עוף ובשר.

מנה ראשונה ל-3 סועדים

מצרכים:

  • 250 גרם קלמרי, עם הראשים, שלם ומנוקה מהדיו ומהאידרה (מבקשים מהמוכר)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח דק

 

לסלסה הטוסקנית:

  • 50 גרם זיתים, מגולענים וקצוצים (ניתן לערבב מאיזה סוג שרוצים)
  • 20 גרם צלפים קטנים
  • 20 גרם עגבניות מיובשות (או עגבניות לחות), קצוצות היטב
  • 1 שן שום כתושה
  • חופן קטן עלי בזיליקום/אורגנו טריים, קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית (לכיסוי)
  • מלח, לפי הטעם

 

אופן הכנת הסלסה:

בקערת ערבוב מניחים את הזיתים הקצוצים, הצלפים, העגבניות, השום הקצוץ ועליה בזיליקום או האורגנו. מערבבים הכל יחד ומוסיפים שמן זית כמעט עד כיסוי התערובת. מתבלים במלח לפי הטעם.

הכנת הקלאמרי:

משמנים וממליחים קלות את הקלמרי. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה בחום נמוך עד בינוני. רק כאשר המחבת חמה מנחים את הקלמרי המשומן במחבת. צורבים כ-3 דקות מכל צד, עד שהקלמרי התבשל אבל לא מדי.

להגשה:

מעבירים את הקלמרי לצלחות הגשה ומפזרים מעל את הסלסה בנדיבות. ניתן לקשט עם עוד עלי בזיליקום או אורגנו ולהגיש עם פלח לימון בצד.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0