טיים אאוט timeout

מתכון לפולפו דה טוסקני

מתכון לתמנון ושעועית לבנה של מסעדת סושיאל קלאב - היכונו לטעום מנה טיפוסית טוסקנית המלאה ניחוחות עשבי תיבול טריים

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/06/sizes/סושיאל-קלאב_h_wo_680_382.png
סושיאל קלאב (צילום: יח"צ)

פולפו קון פג'יולי או תמנון ושעועית הוא שילוב טוסקני מסורתי שעובד מצוין כבר מאות שנים: מרקמו הייחודי של התמנון הולך נהדר עם השעועית הנימוחה שמקבלת כאן שפע של טעמים שמקפיצים אותה. במקום לבשל בעצמכם, ניתן להשתמש ב500 גרם שעועית משומרת באיכות גבוהה (אנחנו עובדים עם זו של המותג ponti).

מתכון ל-5 מנות

מצרכים:

לתמנון:

  • 1 ק"ג תמנון קפוא ומוכן לבישול (מופשר)*
  • 3 עלי דפנה
  • כפית גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 פלפל שאטה יבש
  • 2 גבעולי טימין
  • פקק שעם- שמים בסיר עוזר בריכוך התמנון


לשעועית:

  • 1/2 1 כוסות שעועית בובעס, מושרית למשך 12 שעות בהרבה מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 כפות עלי אורגנו טרי
  • 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 2 כפות קוביות נקניק פיקנטי (ניתן צ'וריסו, סלסיצ'ה, צובאי)
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3-4 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 10 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מיץ לימון, לפי הטעם
  • קורט שאטה גרוס (שבבי צ'ילי מיובשים)


להגשה:

  • שמן זית או חמאה, לטיגון התמנון
  • חופן עשבי טיבול טריים (נענע, בזיליקום כוסברה, רשאד)


אופן הכנה:

לתבשיל השעועית:
מסננים את השעועית ממי ההשריה.שמים אותן בסיר עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה או עד ריכוך. מסננים. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני, מוסיפים את הפלפל החריף, קוביות הנקניק ועלי האורגנו. מטגנים 3 דקות עד לריכוך השום. מוסיפים את הזיתים, העגבניות המיובשות ושמן הקנולה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את השעועית המבושלת.
מוסיפים את הפטרוזיליה, ומתבלים לפי הטעם עם מלח, פלפל ושאטה גרוס. מערבבים היטב.
מומלץ להכין את השעועית יום מראש לספיגת טעמים.

לתמנון:

לתוך סיר מים קרים מכניסים את כל המוצרים (כולל התמנון). מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-45 דקות, עד ריכוך. מכבים את האש ונותנים לתמנון להתקרר.

אופן הרכבת המנה:

מחממים מחדש את התבשיל. מסננים את התמנון מנוזלי הבישול. מברישים במעט שמן זית או חמאה מומסת.
צורבים את התמנון 2 דקות מכל דק עד לקבלת צבע זהוב. מחלקים את התבשיל בין צלחות הגשה ומעליו מניחים את פיסות התמנון. מעטרים בעשבי תיבול טריים ומגישים.

*ניתן גם להשתמש בזרועות תמנון טרי ששקל 2 ק"ג לפני שהכינו אותו

לסושיאל קלאב

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0